Llegint ara
Destins Arrelats. Fomentem el turisme de proximitat

Destins Arrelats. Fomentem el turisme de proximitat

Arrenca un any nou i des de Natura Local volem continuar apostant, amb forces renovades, per la promoció del territori que fomenta el turisme de proximitat sostenible i responsable.
Una gran comunitat avala el projecte, la qual tria entre les nostres rutes i destins i contribueix a vertebrar una xarxa de suport a les economies locals i al respecte per la natura.
És per això que periòdicament us suggerim destins de proximitat, potser no tan coneguts, però que ens ofereixen un ventall de possibilitats. Rutes autoguiades on descobrir l’entorn, visites culturals al municipi i suggeriments de comerços on completar una jornada profitosa pels amants de la natura.
Esperem que us agradin. Salut i Bona Ruta!

1.Bagà

De la vall del Bastareny serres amunt

La vila de Bagà situada a uns 800 metres d’altitud a la vall del riu Bastareny, està històricament lligada a l’antiga baronia de Pinós, de cert pes històric en la Catalunya medieval. El seu entorn natural privilegiat, a les portes del Parc Natural del Cadí-Moixeró, el fan un gran centre d’activitats ecoturístiques, així com de turisme cultural de qualitat. Visita al Centre Medieval i dels Càtars – Centre d’Interpretació del Catarisme de Bagà a l’antic Palau dels Pinós. Val la pena, tant pel contingut com pel continent. Si hi anem el segon cap de setmana de febrer, podrem gaudir de la tradicional i arrelada Festa de l’Arròs o l’Àpat dels Pobres. Veurem el Ball Cerdà i menjarem un arròs comunitari que hi canten els àngels!

2. Madremanya

A les portes de l’Empordanet

Madremanya és un municipi situat a l’est de la comarca del Gironès, tocant ja amb el Baix Empordà, a la zona considerada sovint ja com l’Empordanet. Més enllà del nucli principal de Madremanya, que conserva restes i l’aspecte del recinte medieval emmurallat, amb portals i carrers estrets, formen part del terme municipal el llogarret de Millars i els veïnats de Vilers, el Pedró i Bevià, a més d’una escampada de masos i cases disseminades. La font Picant de Madremanya, una curiosa font d’aigua bicarbonatada i ferruginosa, és un dels elements inclosos en la declaració de Zona d’Interès Etnològic de les Gavarres. És un xic lluny del poble, però mereix una bona excursió.

3. Sant Pol de Mar

Blanc sobre blau

Sant Pol de Mar és un municipi situat al llarg de la costa nord de la comarca del Maresme, entre la franja litoral i les portes de la Vallalta. Sant Pol és un poble d’aspecte típicament mediterrani, de carrers estrets i cases blanques esglaonades, un dels nuclis més ben conservats de la costa del Maresme. El paisatge és el típic mediterrani, de turons i vessants entapissats de pinedes i brolles, formant un mosaic en combinació amb alguns vessants i planells que són aprofitats per al cultiu intensiu del maduixot i alguna que altra hortalissa. Els principals esdeveniment festiu del municipi és la Fira de Sant Pau, la més tradicional, cap a finals de gener.

4. Sant Vicenç de Montalt

Del mar al Montalt

Sant Vicenç de Montalt és un municipi situat al mig de la comarca del Maresme, a prop de Mataró. El terme s’allargassa des del litoral, del qual el terme n’ocupa una breu part, fins al capdamunt del cim del Montalt, terra endins, formant part dels primers contraforts de la serra del Corredor, passant del terreny planer del litoral al més muntanyós de la part interior del terme.

El medi físic, força transformat, es caracteritza, més enllà de les zones urbanitzades, pel cert mosaic clapejat d’algun conreu supervivent i algun bosquet de la part més marítima i pels vessants mediterranis encatifats de pinedes i brolles a la part més muntanyosa fins al cim del Montalt, fita paisatgística de tot el terme a gairebé 600 m d’altitud.

See Also


Els esdeveniments festius més interessants del municipi són la Festa Major d’Estiu, a mitjan agost, i la Festa Major d’Hivern, cap al 22 de gener, per Sant Vicenç, amb l’Escudellada Popular.

5. Cànoves i Samalús

Entre el Montseny i la plana del Vallès

El municipi de Cànoves i Samalús, s’estén pels vessants meridionals del massís del Montseny, a la comarca del Vallès Oriental, entre les valls del riu Congost i la Tordera. El terme és especialment muntanyós i boscós, amb alzines i pins com a protagonistes, tot i que muntanya amunt també s’hi poden trobar roures, castanyers i alguns faigs. La riera de Vallforners, que baixa del Montseny, en travessa el terme de nord a sud, i resguarda una interessant vegetació de ribera.

Cànoves celebra dues festivitats anuals: el dia de Sant Sebastià, copatró del poble, el 20 de gener, i la Festa Major, per Sant Muç, el primer cap de setmana de juny.

Veure les ressenyes (0)

Escriu una ressenya

Your email address will not be published.

Un Projecte de Promoció del Territori.
Un Projecte Identitari.

info@naturalocal.net

←Tornar cap amunt