Llegint ara
Sortim a caminar i redescobrim el territori i la seva gent

Sortim a caminar i redescobrim el territori i la seva gent

Aquesta setmana us proposem 4 destins no massa coneguts, un per cada província, on podreu realitzar alguna de les rutes autoguiades que us proposem. Descobrint, mentre camineu, a través de l’App de Natura Local, punts d’interès cultural força interessants, immersos en un preciós entorn natural. En acabar la ruta podeu recuperar forces fent un mos en algun dels restaurants que amaguen els bonics carrers d’aquests petits municipis.
Esperem que us agradin. Salut i Bona Ruta!

1.Dosrius (Barcelona)

Al bell mig de les valls del Corredor

Dosrius és un municipi de l’interior muntanyenc del Maresme, ocupant pràcticament totes les valls de la riera de Dosrius o de Canyamars i de Can Rimbles, separades per la serra de la Vallalta. El municipi té llarga tradició forestal, sobretot en l’explotació del carbó d’alzina. Al terme de Dosrius, a dalt de la carena, hi trobem el santuari del Corredor, un dels indrets més emblemàtics d’aquesta part de la Serralada Litoral. Un indret de visita molt recomanable!

2. Celrà (Girona)

Entre la plana del Ter i les Gavarres

És un municipi situat al nord-est de la comarca del Gironès, ocupant al nord del terme una part de la plana del Ter.  Més enllà del nucli antic estricte, petit però pintoresc, el nucli principal de població es concentra al llarg de la via del ferrocarril que va a Portbou i Girona i la carretera que uneix Girona amb la Bisbal, sobretot de creixement ja enfilat el segle XX, on hi trobem també algunes petites urbanitzacions de continuïtat, a més dels vells masos i cases disseminades.

3. Vilanova d’Escornalbou (Tarragona)

Als peus de la fortalesa omnipresent

És un municipi de la comarca del Baix Camp, als peus del castell d’Escornalbou i de la serra de l’Argentera, limítrofa amb el Priorat. El terme està solcat per les petites conques de les rieres de Vilanova i de Rifà i prolongat per les planes meridional i de l’Arbocet, icones representatives del paisatge agrícola mediterrani i pels boscos de pins que s’enfilen vessants amunt. No t’ho perdis una visita l’antiga cooperativa, edifici ara convertit en oficina de turisme i centre d’interpretació de l’oli, Les torres de guaita de l’Arbocet i Vilanova d’Escornalbou, una excursió al coll de la Desenrocada, lloc que va inspirar Gaudí en la construcció de les seves obres.

4. Torrebesses (Lleida)

El secà de la pedra seca

Torrebesses és un municipi situat al sud-est de la comarca del Segrià, al límit de l’actual comarca administrativa de les Garrigues, a la zona de les anomenades Garrigues històriques. Conjuntament amb la resta de municipis del sud de l’actual Segrià, forma part de la marca turística del Segrià Sec, amb un clar exponent de donar valor al paisatge cultural de secà de la zona i als productes tradicionals que se n’obtenen.

Veure les ressenyes (0)

Escriu una ressenya

Your email address will not be published.

Un Projecte de Promoció del Territori.
Un Projecte Identitari.

info@naturalocal.net

←Tornar cap amunt