Llegint ara
Rutes en un paisatge tenyit de verd, on poder contemplar ocells

Rutes en un paisatge tenyit de verd, on poder contemplar ocells

Com sabeu Natura Local us recomana rutes per tot el territori, procurant fer-vos arribar propostes sovint allunyades de destins més populars i massa vegades massificats. Espais Natural de Ponent n’és un d’ells. Un paisatge espectacular on, en aquesta època de l’any es tenyeix de verd i el clima és ideal per fer una ruta en bici o a peu. Gaudir de la contemplació d’una gran varietat d’ocells i alhora passejar pels tranquils municipis i descobrir tresors de gran interès cultural.

Salut i Bona Ruta!

1.RUTA ORNITOLÒGICA DE MONTGAI

Montgai Espais Naturals de Ponent

Ruta autoguiada a peu i en bici
3 hores 12 minuts / 11.16 km km / Dificultat Mitjana

Us proposem un ruta temàtica (ornitològica) que sense cap dubte us sorprendrà i segurament no us deixarà indiferents. Si trieu l’època adequada (primavera i estiu) i les hores del dia més propícies, (primera o última hora del dia) quedareu gràtament sorpresos per la gran quantitat d’ocells, molts d’ells difícils de veure a altres parts del territori, que podreu observar. Destaquem entre altres espècies l’esparver cendrós, el milà negre, el gaig blau, el falcó mostatxut, el sisó i el mussol banyut.

La Serra de Bellmunt- Almenara és un dels últims reductes de les pseudo-estepes lleidatanes i d’una qualitat ornítica difícilment comparable a la resta d’Europa.

En aquesta ruta tenim la possibilitat de veure alguns dels ocells bandera d’aquests ambients de secà com són: l’esparver cendrós, el gaig blau, el falcó mostatxut, el xoriguer petit, el sisó i el mussol comú.

2. RUTA DE LES PEDRERES

Espais Naturals de Ponent Preixana

Ruta autoguiada a peu i en bici
3 hores 40 minuts / 12.90 km / Dificultat Mitjana

Us proposem una ruta que us sorprendrà gratament, tant per l’amplitud dels paisatges i la riquesa en fauna i flora, com pel seu patrimoni etnològic.

Destaquem de la ruta la quantitat d’aus que podreu veure, sobretot si la feu a la primavera o estiu, i també les barraques de pedra seca i les antigues pedreres.

3. RUTA DE MAS DE MELONS I MATXERRI

Castelldans Espais Naturals de Ponent

Ruta autoguiada a peu en bici
2 hores 45 minuts /9.70 km / Dificultat Mitjana

Aquesta altra ruta que us proposem dins de la Reserva Natural de Mas de Melons us permetrà aprofundir una mica més en aquest meravellós espai natural a cavall de les Garrigues i el Segrià.

A més de conèixer les rodalies del Mas de Melons també tindreu l’oportunitat de gaudir de la Vall de Matxerri i del Mas del mateix nom.

Si veniu a la primavera o a l’estiu, l’espectacle està garantit.

4. RUTA DE MAS DE MELONS

Castelldans Espais Naturals de Ponent

Ruta autoguiada a peu en bici
1 hora 30 min. /5.30 km/ Dificultat Fàcil

La ruta que aquí us proposem us portarà a la descoberta d’un Espai Natural realment singular i poc conegut si no sou aficionats a l’ornitologia.

Aquesta ruta familiar senzilla i pràcticament planera us introduirà en el coneixement de l’Espai Natural de Mas de Melons-Alfés.

See Also


Crida la nostra atenció la gran quantitat d’aus que poblen l’espai aquí i allà, n’hi ha que s’espanten al nostre pas i d’altres que dominen l’espai aeri. Algunes com la ganga, la xurra, el gaig blau o el xoriguer petit són emblemàtiques de l’espai i objecte de desig dels ornitòlegs.

5. RUTA A MONTMANEU PEL GR 65-5

Seròs Espais Naturals de Ponent

Ruta autoguiada a peu
1 hora 40 minuts/ 3.50 km / Dificultat Fàcil

Aquesta ruta us portarà a conèixer un paratge especial, del qual destaquem el contrast entre els camps d’ametllers, el bosc de pi blanc i les vistes a un paisatge infinit.

Si la boira us ho permet, podreu gaudir d’una de les millors talaies del Segrià.

6. RUTA PER CASTELLSERÀ

Castellserà, Espais Naturals de Ponent

Ruta autoguiada a peu, en bici.
3 hores / 12.20 km / Dificultat Fàcil

De Castellserà ens proposen fer aquesta ruta fàcil i circular, que tant podeu fer a peu com en bicicleta per tal de descobrir la propera Serra de Bellmunt-Almenara; els seus paisatges de secà; les vistes a la Plana d’Urgell i a les serres Prepirinenques; o el patrimoni de pedra seca en forma de murs i cabanes, entre d’altres. Dalt els secans, serà un bon lloc per gaudir d’ocells i plantes propis d’aquests indrets.
Coneixerem el Canal d’Urgell i la seva relació amb el paisatge i la fauna que l’envolta.

Si no som experts en cants, la seva identificació esdevé relativament complexa. Pots entretenir-te i “entrenar-te” prèviament en aquest enllaç.

Recordeu que:

1. Calen uns prismàtics. De 8 augments (estàndard) o de 10 si anem a llocs oberts com estepes, aiguamolls, prats alpins, etc. Com més bons siguin, millor qualitat d’imatge i colors, millor definició en condicions de poca llum (matinada i capvespre) i menys es cansaran els nostres ulls.
2. Roba de colors discrets i que no faci soroll.
3. És molt important l’actitud de quietud i saber passar desapercebut.
4. Per la resta, igual que quan anem a fer una sortida: protecció, menjar aigua, etc.

Veure les ressenyes (0)

Escriu una ressenya

Your email address will not be published.

Un Projecte de Promoció del Territori.
Un Projecte Identitari.

info@naturalocal.net

←Tornar cap amunt