Llegint ara
Anem de ruta a Ponent en companyia d’ocells

Anem de ruta a Ponent en companyia d’ocells

Les terres de Ponent són un destí que ens agrada molt recomanar pel seu gran valor paisatgístic, interès natural i una mica allunyat dels destins més populars, moltes vegades massificats. Un valor afegit és la important presència d’ocells i l’oportunitat de poder gaudir de la seva contemplació dins el recorregut dels itineraris de Natura Local que aquesta setmana us volem recomanar.

També recordar-vos que aquesta és la millor època per realitzar aquestes rutes. Un clima ideal allunyat del rigorós fred de l’hivern i de la sufocant calor estival de les comarques lleidatanes.
Com ja sabeu, l’App Natura Local, a més a més de guiar-vos per la ruta, us anirà informant de tot allò de valor natural i cultural, inclosa la identificació dels ocells que us podeu trobar durant l’itinerari, i també de les visites d’interès properes al destí.

Salut i Bona Ruta!

1.RUTA ORNITOLÒGICA DE MONTGAI

Montgai Espais Naturals de Ponent

Ruta autoguiada a peu i en bici
3 hores 12 minuts / 11.16 km km / Dificultat Mitjana

Us proposem un ruta temàtica (ornitològica) que sense cap dubte us sorprendrà i segurament no us deixarà indiferents. Si trieu l’època adequada (primavera i estiu) i les hores del dia més propícies, (primera o última hora del dia) quedareu gràtament sorpresos per la gran quantitat d’ocells, molts d’ells difícils de veure a altres parts del territori, que podreu observar. Destaquem entre altres espècies l’esparver cendrós, el milà negre, el gaig blau, el falcó mostatxut, el sisó i el mussol banyut.

La Serra de Bellmunt- Almenara és un dels últims reductes de les pseudo-estepes lleidatanes i d’una qualitat ornítica difícilment comparable a la resta d’Europa.

En aquesta ruta tenim la possibilitat de veure alguns dels ocells bandera d’aquests ambients de secà com són: l’esparver cendrós, el gaig blau, el falcó mostatxut, el xoriguer petit, el sisó i el mussol comú.

2. RUTA DE LES PEDRERES

Espais Naturals de Ponent Preixana

Ruta autoguiada a peu i en bici
3 hores 40 minuts / 12.90 km / Dificultat Mitjana

Us proposem una ruta que us sorprendrà gratament, tant per l’amplitud dels paisatges i la riquesa en fauna i flora, com pel seu patrimoni etnològic.

Destaquem de la ruta la quantitat d’aus que podreu veure, sobretot si la feu a la primavera o estiu, i també les barraques de pedra seca i les antigues pedreres.

3. RUTA DE MAS DE MELONS I MATXERRI

Castelldans Espais Naturals de Ponent

Ruta autoguiada a peu en bici
2 hores 45 minuts /9.70 km / Dificultat Mitjana

Aquesta altra ruta que us proposem dins de la Reserva Natural de Mas de Melons us permetrà aprofundir una mica més en aquest meravellós espai natural a cavall de les Garrigues i el Segrià.

A més de conèixer les rodalies del Mas de Melons també tindreu l’oportunitat de gaudir de la Vall de Matxerri i del Mas del mateix nom.

Si veniu a la primavera o a l’estiu, l’espectacle està garantit.

4. RUTA DE MAS DE MELONS

Castelldans Espais Naturals de Ponent

Ruta autoguiada a peu en bici
1 hora 30 min. /5.30 km/ Dificultat Fàcil

La ruta que aquí us proposem us portarà a la descoberta d’un Espai Natural realment singular i poc conegut si no sou aficionats a l’ornitologia.

Aquesta ruta familiar senzilla i pràcticament planera us introduirà en el coneixement de l’Espai Natural de Mas de Melons-Alfés.

See Also


Crida la nostra atenció la gran quantitat d’aus que poblen l’espai aquí i allà, n’hi ha que s’espanten al nostre pas i d’altres que dominen l’espai aeri. Algunes com la ganga, la xurra, el gaig blau o el xoriguer petit són emblemàtiques de l’espai i objecte de desig dels ornitòlegs.

5. RUTA A MONTMANEU PEL GR 65-5

Seròs Espais Naturals de Ponent

Ruta autoguiada a peu
1 hora 40 minuts/ 3.50 km / Dificultat Fàcil

Aquesta ruta us portarà a conèixer un paratge especial, del qual destaquem el contrast entre els camps d’ametllers, el bosc de pi blanc i les vistes a un paisatge infinit.

Si la boira us ho permet, podreu gaudir d’una de les millors talaies del Segrià.

6. RUTA PER CASTELLSERÀ

Castellserà, Espais Naturals de Ponent

Ruta autoguiada a peu, en bici.
3 hores / 12.20 km / Dificultat Fàcil

De Castellserà ens proposen fer aquesta ruta fàcil i circular, que tant podeu fer a peu com en bicicleta per tal de descobrir la propera Serra de Bellmunt-Almenara; els seus paisatges de secà; les vistes a la Plana d’Urgell i a les serres Prepirinenques; o el patrimoni de pedra seca en forma de murs i cabanes, entre d’altres. Dalt els secans, serà un bon lloc per gaudir d’ocells i plantes propis d’aquests indrets.
Coneixerem el Canal d’Urgell i la seva relació amb el paisatge i la fauna que l’envolta.

Si no som experts en cants, la seva identificació esdevé relativament complexa. Pots entretenir-te i “entrenar-te” prèviament en aquest enllaç.

Recordeu que:

1. Calen uns prismàtics. De 8 augments (estàndard) o de 10 si anem a llocs oberts com estepes, aiguamolls, prats alpins, etc. Com més bons siguin, millor qualitat d’imatge i colors, millor definició en condicions de poca llum (matinada i capvespre) i menys es cansaran els nostres ulls.
2. Roba de colors discrets i que no faci soroll.
3. És molt important l’actitud de quietud i saber passar desapercebut.
4. Per la resta, igual que quan anem a fer una sortida: protecció, menjar aigua, etc.

Veure les ressenyes (0)

Escriu una ressenya

Your email address will not be published.

Un Projecte de Promoció del Territori.
Un Projecte Identitari.

info@naturalocal.net

←Tornar cap amunt