Llegint ara
Orquídies, un petit tresor natural al nostre territori

Orquídies, un petit tresor natural al nostre territori

Ja és primavera i tot tipus de flors cobreixen el paisatge. Roselles, margarides, narcisos, ginestes, ametllers, cirerers… El llistat és molt extens. Tot i així, n’hi ha una que la podem trobar per tot el territori. Estem parlant de les orquídies.

Les orquídies es donen en tots els hàbitats amb diferents tipus de cobertura vegetal (de prats a boscos) sòl (de calcaris a àcids) d’insolació (la majoria a ple sol però també a l’ombra) i d’humitat (de terrenys plujosos com el Pirineu a zones més de secà) altitudinal (des de l’alta muntanya fins a la platja).
De la mateixa manera no totes floreixen al mateix moment de l’any. Comencen pel sud de Catalunya i llocs de cota baixa i va pujant fins arribar al Pirineu on poden florir tranquil·lament a l’agost.

Tot i que hi ha algunes espècies són molt difícils de trobar, probablement i amb una mica de sort us trobareu alguna de les 80 espècies diferents que viuen a Catalunya


Orchis cazorlensis.  Recuperat de https://www.imaginaradio.cat/retrobada-al-parc-natural-dels-ports-67-anys-despres-una-orquidia-en-perill-dextincio/

L’any passat, un exemplar de l’orquídia ‘Orchis cazorlensis’ una espècie en perill d’extinció que no havia estat vista des de 1953, va ser trobada al Parc Natural dels Ports de Besseit. Però hi ha llocs àmpliament documentats en els quals és molt més fàcil trobar diferents exemplars d’espècies, com són el Delta del Llobregat, l’Alta Garrotxa i Osona.

Rutes on hem tingut la sort de trobar-ne

UN TOMB PEL CAMÍ DE SERRA-SANÇ
Sallent

SANT MIQUEL DE CASTELLÓ I FALGARS
La Vall d’en Bas

UN TOMB PER LA RIERA DE CLARÀ
Casserres

RUTA DE LES FONTS DE L’ESTANY
L’Estany

See Also


RUTA AL CASTELL DE VOLTREGÀ
Les Masies de Voltregà

VOLTA AL PUIG DE RUS
Sant Joan de les Abadesses

Si us trobeu a la comarca d’alguna d’aquestes rutes és l’època ideal per contemplar les orquídies. Veja’m si teniu sort!

Veure les ressenyes (0)

Escriu una ressenya

Your email address will not be published.

Un Projecte de Promoció del Territori.
Un Projecte Identitari.

info@naturalocal.net

←Tornar cap amunt