Llegint ara
A peu o en bicicleta al Baix Llobregat!

A peu o en bicicleta al Baix Llobregat!

Entre Montserrat i el mar Mediterrani s’estén la Xarxa de senders del Baix Llobregat, una trama de camins senyalitzats que permet descobrir, a peu o en bici, el patrimoni natural i cultural d’aquesta comarca, que conserva racons plens d’encant i un paisatge sorprenent.

La xarxa es vertebra en tres grans eixos paral·lels que connecten les poblacions del Baix Llobregat i arriben a Barcelona i a les platges del Delta del Llobregat: l’eix del Riu Llobregat i, a banda i banda, els eixos careners de Ponent i de Llevant.

Aquesta setmana recomanem, i especialment a tots els qui viviu a prop de Barcelona i no sou de desplaçar-vos gaire lluny, tots aquests pobles del Baix Llobregat que ens ofereixen un grandíssim ventall de visites a indrets de gran valor paisatgístic. Si trieu i us endinseu en alguna de les moltes rutes que ofereixen aquests destins descobrireu petites joies arquitectòniques i racons amagats que potser no coneixíeu, tot i viure relativament a prop. Molt sovint no som prou conscients dels indrets ben bonics que tenim a la vora. El Baix Llobregat n’és un bon exemple. Una oportunitat única per conèixer les arrels i els seus secrets més ben guardats

Salut i Bona Ruta!

Begues

La vall entre el Garraf i l’Ordal

Begues és un municipi situat al sud-oest de la comarca del Baix Llobregat, al límit amb l’Alt Penedès i el Garraf, enlairat respecte el delta i la gran plana que forma l’eix central del riu Llobregat al seu pas per la comarca. El terme ocupa la capçalera de la vall i un bon tram de la riera de Begues, que separa els massissos de l’Ordal i del Garraf, i estenent-se per gran part d’aquest últim, on es toca ja amb els termes garrafencs de Sitges i Olivella. Seguint la vall de Begues, aquesta entra al terme d’Olesa de Bonesvalls, el primer de l’Alt Penedès venint per aquesta banda….

Castelldefels

Entre el massís del Garraf i les llargues platges

Castelldefels és un municipi del Baix Llobregat situat al vèrtex meridional del delta que forma el riu quan arriba a línia de la costa, ja tocant els primers contraforts del massís del Garraf. El terme, poc extens, està gairebé tot urbanitzat, entre la primera línia de les extenses platges i allà just on comença l’espai protegit del Parc Natural del Garraf. L’existència del parc natural, però, li dona una particularitat evident més enllà de la seva activitat turística com a municipi del litoral.

Corbera de Llobregat

Entre el Llobregat i l’Ordal

La vila de Corbera de Llobregat, a vint-i-cinc quilòmetres de Barcelona, a la comarca del Baix Llobregat, situada a la vora dreta del riu que li dóna nom, té una superfície de 18,36 km². El seu punt més alt, es troba a una altitud de 342 m sobre el nivell del mar i compren tota la vall de la riera de Corbera i la capçalera de la de Rafamans. El seu territori és molt accidentat, orogràficament pertany al massís del Garraf-Ordal i està cobert en bona part per extenses zones de bosc.

Esplugues de Llobregat

Als peus de la Collserola que mira al mar

Esplugues de Llobregat és un municipi de la comarca Baix Llobregat, a la zona limítrof amb la ciutat de Barcelona. Cap al nord, el terme s’enfila cap als primers contraforts sud-oest de la serra de Collserola, fins al turó de Sant Pere Màrtir. El terme més planer, a la zona de transició entre la serra i la plana deltaica del riu Llobregat, està pràcticament tot urbanitzat i ocupat per grans infraestructures viàries.

Gavà

Entre el massís del Garraf i el delta del Llobregat

See Also


Gavà té tres zones geogràfiques ben diferenciades, la costanera o de platja, la zona urbana, i una darrera de forestal. La de platja abraça part del delta del Llobregat i el seu Parc Agrari, amb l’estany de la Murtra, el més petit que es pot visitar dels espais naturals del delta del Llobregat, i declarada Zona d’Especial Protecció per a les Aus des del 2006.

La Palma de Cervelló

Entre cingleres, muntanyes i la riera de Rafamans

Esplugues de Llobregat és un municipi de la comarca Baix Llobregat, a la zona limítrof amb la ciutat de Barcelona. Cap al nord, el terme s’enfila cap als primers contraforts sud-oest de la serra de Collserola, fins al turó de Sant Pere Màrtir. El terme més planer, a la zona de transició entre la serra i la plana deltaica del riu Llobregat, està pràcticament tot urbanitzat i ocupat per grans infraestructures viàries.

Sant Boi de Llobregat

Entre el Montbaig i la plana del delta

Sant Boi de Llobregat és un municipi situat al sud de la comarca del Baix Llobregat, estès entre els primers contraforts del massís del Garraf, el riu Llobregat i la plana del delta del Llobregat per la seva banda dreta. El terme és dividit en tres parts molt ben diferenciades: la part nord i oest, zona muntanyosa, amb els límits de Santa Coloma de Cervelló i Sant Climent de Llobregat; la part central, profusament urbanitzada, amb el nucli urbà, les urbanitzacions de continuïtat i la zona industrial i de grans superfícies comercials; i al sud i al sud-est, en plena plana deltaica, la zona agrícola a base d’hortes de regadiu.

Sant Just Desvern

Als peus i Collserola endins

Sant Just Desvern és un municipi situat al sud de la comarca del Baix Llobregat, en plena àrea metropolitana de Barcelona, als peus del vessant sud-oest de la serra de Collserola, amb més de la meitat del terme municipal formant part de la zona protegida del Parc Natural de la Serra de Collserola, abraçant la conca i la vall de la riera de Sant Just fins gairebé arribant a la zona de Vallvidrera.

Vallirana

Porta de l’Ordal

Vallirana és un municipi situat a l’oest de la comarca del Baix Llobregat, limítrof amb la de lAlt Penedès, a la zona de les muntanyes d’Ordal. De fet, el seu terme segueix la vall de la riera de Vallirana i els seus petits afluents i puja cap els empinats i calcaris relleus de l’Ordal que se n’aixequen…L’espai no urbà, és principalment forestal, garrigues i pinedes de pi blanc, sobretot, amb una part catalogada com a espai protegit dins la Xarxa Natura 2000.

Veure les ressenyes (0)

Escriu una ressenya

Your email address will not be published.

Un Projecte de Promoció del Territori.
Un Projecte Identitari.

info@naturalocal.net

←Tornar cap amunt