Llegint ara
Senterada, a les portes de la Vall Fosca

Senterada, a les portes de la Vall Fosca

Aquesta setmana us proposem visitar Senterada, un municipi del Pallars Jussà, a la zona de la confluència de la vall del riu Bòssia amb la del Flamisell.

A part de per aquestes dues valls principals, el relleu del terme, eminentment muntanyós, és format per la successiva presència dels vessants que formen les valls secundàries del riu de Cadolla, del barranc de Naens, el de la Vinyassa i el de la Plana, entre altres de més breus.

Molt recomanable és la visita al dòlmen de la Casa Encantada, un dels més importants de Catalunya dins de la seva tipologia. També recomanem anar fins al pont del Diable, realment un indret espectacular, així com visitar algun dels petits pobles encimbellats a mitja muntanya de la vall del Bòssia i del Famisell i des d’allà endinsar-vos en un dels paratges més encisadors de Catalunya, la Vall Fosca.

Salut i Bona Ruta

RUTA DE SENTERADA A CÉRVOLES, BURGUET I NAENS

Pobles encimbellats

Ruta autoguiada a peu / Distància: 9.40 km
Durada: 3 hores 17 minuts / Dificultat: Mitjana

Us proposem una ruta per copsar la diferència entre els pobles del fons de vall com Senterada i els pobles penjats a mig vessant. Ens mourem pel país del roure i gaudirem d’espectaculars vistes de la vall del riu Bòssia, la vall baixa del Flamisell i el Congost d’Erinyà. Passarem per camins vells i copsarem els batecs de vida d’aquests petits pobles.

RUTA DE LARÉN AL PONT DEL DIABLE I ESTAVILL

Petges dels pobles d’alta muntanya

Ruta autoguiada a peu / Distància: 9,50 km
Durada: 3 hores 30 minuts / Dificultat: Mitjana

Aquesta caminada ens portarà a conèixer pobles avui deshabitats, antics monestirs abandonats, i indrets tan especials que se’ls hi atribueixen llegendes i noms màgics.

See Also


Tot això enmig d’un entorn amb vistes panoràmiques, i una natura diversa, i de vegades dura pels seus habitants.

La petjada de l’home en aquest territori ha quedat ben visible i a mesura que anem fent el recorregut podrem imaginar com eren aquestes muntanyes fins a mitjans del 1950.

CAMÍ DE SENTERADA AL MENHIR DE LA CASA CASÓ

Megalitisme al terme de Senterada

Ruta autoguiada a peu / Distància: 6.70 km
Durada: 2 hores, 45 minuts / Dificultat: Fàcil

Us proposem fer un tomb fàcil pels boscos de Senterada fins als camps de Piugcerver on trobareu el menhir de casa Casó.
Els diferents tipus de bosc, la gessera, el poblet de Puigcerver i les vistes damunt la vall, completen l’interès d’aquest tomb per Senterada.

RUTA DELS DÒLMENS A LA SERRA DE COMILLINI

El megalitisme al Pallars Jussà

Ruta autoguiada a peu / Distància: 8.30 km
Durada: 5 hores 10 minuts / Dificultat: Mitjana

Per als més aficionats a trobar monuments funeraris: dòlmens i menhirs, us proposem aquesta ruta megalítica per Cadolla i Pinyana entre les comarques dels Pallars Jussà i l’Alta Ribagorça, al terme de Senterada. Pobles que unirem trescant pel camí vell.
Heu d’estar acostumats a caminar per poder gaudir de les vistes de dalt la Serra de Comillini i arribar fins aquests elements de patrimoni megalític.

Veure les ressenyes (0)

Escriu una ressenya

Your email address will not be published.

Un Projecte de Promoció del Territori.
Un Projecte Identitari.

info@naturalocal.net

←Tornar cap amunt