Llegint ara
Tot jugant entre els cingles de Tavertet

Tot jugant entre els cingles de Tavertet

Aquesta setmana us proposem un clàssic entre els clàssics, el preciós poble de Tavertet i els seus únics i espectaculars paisatges. Es tracta d’un indret que no ens cansem de visitar, on cada cop i segons l’època que hi anem, descobrim nous racons i sensacions.

Som a la darrera setmana de vacances, el clima comença a refrescar i és l’oprtunitat única per acomiadar el rigorós estiu des de dalt de la llarga cinglera que es precipita cap a l’embassament de Sau, el qual dissortadament és notícia darrerament pel seu baix cabal d’aigua. Tot i que després de les darreres pluges és possible que gaudim dels nombrosos salts d’aigua que trobareu al llarg de la cinglera.

Salut i bona ruta-joc!

1. Ruta-Joc Puig de la Força

Cingleres panoràmiques fins al penyal

Us proposem una ruta on descobrir natura, paisatges i llegendes dels plans de Tavertet.
Aquest cop, per gaudir del contingut divulgatiu, us animem a jugar tot responent a les preguntes que us hem preparat al llarg del recorregut, clicant el botó ENCERTA També haureu de trobar i escanejar els codis QR que complementen la proposta.
Ens trobem davant d’una de les rutes amb millor panoràmica sobre l’embassament de Sau i la raconada de Balà. Caminarem a tocar de cingles impressionants amb àmplies vistes a Osona, el Montseny i les Guilleries fins a arribar al punt final de la ruta, la guinda del pastís,
el puig de la Força, on gaudirem d’una vista panoràmica de 360o i coneixerem la història del castell Cornil.
És una excursió llarga principalment per pista, camins secundaris i alguns trams de bonic corriol per dins el bosc. Aquest paisatge agro-forestal, esquitxat de masos, amaga veritables joies del romànic.

See Also


2. Ruta al Molí Bernat

La balma, el molí i el salt del molí Bernat

Ruta curta però intensa que, tot i la dificultat del camí de baixada, ens portarà a un dels salts d’aigua més impressionants del país. El conjunt de la balma, el salt i les restes del molí confeccionen un dels indrets més atractius i singulars de la comarca.
Si voleu veure el salt en tot el seu esplendor recomanem fer la ruta després de pluges, tot i la dificultat afegida per culpa del fang que podeu trobar al camí de baixada.

3. Sant Corneli iel cingle de l’Avenc

Arquitectura i paisatge al Collsacabra

Ruta molt recomanable que combina paisatges infinits amb vistes impressionants i una vegetació variada. En primer lloc caminarem entre camps de conreu, rouredes i alzinars fins a l’atractiva ermita de Sant Corneli. Després ens acompanyarà la màgia de la fageda, caminarem dalt dels cingles i tindrem vistes espectaculars a gran
part del país; des del Montseny i les Guilleries a l’Estartit, al Pedraforca i el Pirineu.

Veure les ressenyes (0)

Escriu una ressenya

Your email address will not be published.

Un Projecte de Promoció del Territori.
Un Projecte Identitari.

info@naturalocal.net

←Tornar cap amunt