Llegint ara
Les 9 millores rutes per contemplar i escoltar la brama del cérvol

Les 9 millores rutes per contemplar i escoltar la brama del cérvol

Malanyeu i el Griell de Cal Pigot
Sant Miquel i les Canals
Cap a la mina de Petroli de Riutort
El Bullidor de la Llet i els Empedrats +1
Veure Galeria
Malanyeu i el Griell de Cal Pigot

Ja ha arribat de nou el curt període on podem gaudir d’un espectacle únic i singular a les muntanyes de Catalunya, la brama del cérvol. Val la pena contemplar, enmig d’uns paratges espectaculars, aquests bells animals que en la recerca de parella en aquesta època s’exhibeixen en tot la seva esplendor.
Natura Local disposa d’un grapat de rutes autoguiades que, afegit al seu valor en si mateixes, ara se’ls afegeix la possibilitat de poder observar i, sobretot escoltar, la brama del cérvol.
Els cérvols bramen des de la sortida del sol fins a les 11 del matí i de les 17 fins que enfosqueix. Bramar és la seva millor tàctica per a atreure a les femelles. En estar concentrats en el seu bram, deixen relegat a un segon pla, la por als humans, per la qual cosa és més senzill apropar-s’hi.
Les zones on els podrem observar solen ser d’alta muntanya, és per això que us recomanem dur roba còmoda d’abrigar i, si voleu immortalitzar i guardar un bon record, una bona càmera amb zoom.

Un altre possibilitat és poder anar acompanyats d’una guia. Podeu contactar-hi a la Reserva Nacional de Caça de l’Alt Pallars o Parc Natural de l’Alt Pirineu.
Si preferiu deixar-vos guiar per l’App de Natura Local que us anirà informant de tot allò que aneu trobant pel camí de valor natural i cultural, aquestes són 9 rutes que estem segur que qualsevol d’ella us deixarà un record inoblidable.

Salut i bona ruta!

1. Malanyeu i el Griell de Cal Pigot

(La Nou de Berguedà)

És una ruta llarga i exigent, però molt atractiva. Acompanyada d’un component d’aventura posarà a prova la nostra resistència física en un entorn espectacular que combina aigua, roca i verticalitat.

2. Sant Miquel i les Canals

(Vilada)

Una ruta exigent que ens endinsa als clots i als canals de l’obaga de la serra de Picancel. Podrem aturar-nos en els miradors que ens ofereixen àmplies vistes i baixarem per fagedes humides.

3. Cap a la mina de Petroli de Riutort

(Guardiola de Berguedà)

Itinerari circular al límit sud del Parc Natural del Cadí-Moixeró, amb diferents opcions de tornada. Arribarem a Riutort, on coneixerem les mines de petroli. Tornant per una roureda amb boniques vistes de l’Alt Berguedà.

4. El Bullidor de la Llet i els Empedrats

(Bagà)

Ruta tant atractiva com exigent. Començarem acompanyats per cursos d’aigua cristal·lina envoltats de boscos ombrívols, passarem pel Bullidor de la Llet i els Empedrats. I més endavant passarem a gaudir d’un entorn salvatge i solitari amb immillorables vistes a la serra de la Boixassa i al massís del Pedraforca. I per acabar, arribarem a l’Adou de Balsareny amb les seves aigües gèlides i transparents.

5. Excursió d’alçada per Espluga de Serra

(Tremp)

See Also


Gaudireu d’unes vistes excepcionals tant del vessant Ribagorçà com del Pallarès, de bonics retalls de fagedes i de la proximitat del vol de grans rapinyaires. Això sí, el terreny de pujada i baixada serà dur, no complicat però sí exigent.

6. Gurp-Santa Engràcia

(Tremp)

Una ruta circular que es enfilarà a les cingleres amb alguna dificultat com ara grimpades. Això sí, la pujada tindrà la seva recompensa en forma d’àmplia vista, des d’on veurem voltors de ben a prop.

7. Les Montserratines

(Odèn)

Espectacular ruta amb unes vistes impressionants a la Serra de Turb, les Roques del Corb i la Serra del l’Aubenç. Caminarem entre formacions rocoses que ens recordaran el massís de Montserrat, les Montserratines o les Encantades, amb formes capritxoses excavades per l’aigua sobre aquest antic fons fluvial. Si parem atenció, tindrem oportunitat de veure voltors i rapinyaires.

8. De la Vall d’Àssua al Batlliu

(Sort)

Una ruta basada en un projecte literari, inspirat en un paisatge de novel·la. Passarem per bells municipis i alternarem amb boscos d’avellaners i prats. Tot per arribar a gaudir d’unes vistes impressionants de tota la comarca. Sempre amb els cims del Montsent de Pallars i el Montorroio de teló de fons.

9. Roques del Corb i Sant Honorat

(Peramola)

Aquesta ruta ens portarà a conèixer unes curioses formacions rocoses, capritx de l’erosió. Visitarem construccions sota les baumes mentre gaudim de les vistes d’un dels paisatges més atractius del Prepirineu català.

Veure les ressenyes (0)

Escriu una ressenya

Your email address will not be published.

Un Projecte de Promoció del Territori.
Un Projecte Identitari.

info@naturalocal.net

←Tornar cap amunt