Llegint ara
Rutes més populars al 2023

Rutes més populars al 2023

Sovint costa decidir quina ruta autoguiada triem per fer una escapa amb l’App de Natura Local. Cada setmana, per ajudar-vos, us fem propostes, allunyades gairebé dels destins més tradicionals. Aquest cop ho farem mostrant-vos quines van ser les 5 rutes més populars durant el 2023. Potser és una bona garantia i fer-les si encara no ho heu fet, una bona manera de començar l’any nou… Som-hi?

Salut, Bona Ruta i Bon Any!

1.RUTA DE CAMPRODON AL SANTUARI DEL REMEI

Camprodon

A peu / En bicicleta
DIFICULTAT: Fàcil
DISTÀNCIA: 9.80 km
/ DURADA: 2 horas 45 minutos

Ter avall, pel camí Ral fins al Remei

Sortint de Camprodon us proposem aquesta passejada llarga, d’anada i tornada pel camí Ral, a la vora del riu Ter fins al Santuari del Remei. Gaudirem d’un camí frescal entre el bosc de ribera i els prats de pastura, fins a arribar dalt el mirador natural on està situat el santuari…

2. RUTA-JOC DELS MOLINS I DE SANT MARC

Calldetenes

A peu / En bicicleta
DIFICULTAT: Fàcil
DISTÀNCIA: 8.03 km / DURADA: 3 hores

Molins plens d’història i camps plens de futur.

Us proposem una ruta on descobrirem la història farinera de Calldetenes a través dels seus molins i camps de conreu. Passejarem sota arbredes molt fresques al costat del torrent de Sant Martí, per camps de conreu plens de colors i vida, i acabarem ascendint a l’ermita de Sant Marc per veure la Plana de Vic des d’un altre punt de vista.

3. RUTA-JOC AL PUIG DE LA FORÇA

Tavertet

A peu
DIFICULTAT: Fàcil
DISTÀNCIA: 6.70 km/ DURADA: 2 hores 45 minuts

Cingleres panoràmiques fins al penyal
Ens trobem davant d’una de les rutes amb millor panoràmica sobre l’embassament de Sau i la raconada de Balà. Caminarem a tocar de cingles impressionants amb àmplies vistes a Osona, el Montseny i les Guilleries fins a arribar al punt final de la ruta, la guinda del pastís, el puig de la Força, on gaudirem d’una vista panoràmica de 360º i coneixerem la història del castell Cornil.

Gaudirem a l’hora de vistes espectaculars al Segre, a la Paret de l’Ós i les serres de Mont-roig i Monteró.

4. ITINERARI 5. CIRCULAR DEL SALT DEL GRILL

Parc Natural Capçaleres del Ter i del Freser

A peu / En bicicleta
DIFICULTAT: FÀCIL
DISTÀNCIA: 5.10 km  / DURADA: 2 hores 30 minuts

On el Salt del Grill s’uneix al riu Freser.

Es tracta d’una proposta refrescant i variada, ideal per fer a l’estiu, però que també té el seu encant per fer-la durant la primavera o tardor.

Potser el més destacat de la Ruta Circular del Salt del Grill de Queralbs, són les gogues i salts d’aigua de les gorges del Freser, envoltades de verns, freixes i avellaners, i per descomptat el racó màgic del Salt del Grill. Destaquem també però les pinedes del bosc de Carboner i del bosc del Rei.

5. VOLTA AL PANTÀ DE SANT LLORENÇ DE MONTGAI

Camarasa – Sant Llorenç de Montgai

See Also


A peu
DIFICULTAT: Fàcil
DISTÀNCIA: 4.20 km / DURADA: 2 hores 30 minuts
Resseguint la ribera del pantà

Aquesta fantàstica ruta al voltant del pantà de Sant Llorenç de Montgai, ens portarà a conèixer un entorn de valor incalculable. Ens transportarem a la prehistòria, a l’època Neandertal, al jaciment arqueològic de la Roca dels Bous i coneixerem els diferents tipus de vegetació que envolten el pantà i la fauna que hi habita, destacant gran nombre d’aus aquàtiques.

Gaudirem a l’hora de vistes espectaculars al Segre, a la Paret de l’Ós i les serres de Mont-roig i Monteró.

6. RUTA AL MOLÍ BERNAT

Tavertet

A peu
DIFICULTAT: Mitjana
DISTÀNCIA: 2.94 km / DURADA: 1 hora

La balma, el molí i el salt del molí Bernat

Es tracta d’una ruta curta però intensa que, tot i la dificultat del camí de baixada, ens portarà a un dels principals punts d’interès de Tavertet i a un dels salts d’aigua més impressionants del país. El conjunt de la balma, el salt i les restes del molí confeccionen un dels indrets més atractius i singulars de la comarca.

Si voleu veure el salt en tot el seu esplendor recomanem fer la ruta després de pluges, tot i la dificultat afegida per culpa del fang que podeu trobar al camí de baixada.

7. CAMÍ DE RONDA DE SANT POL

A peu
DIFICULTAT: Fàcil
DISTÀNCIA: 2.40 km / DURADA: 1 hora 20 minuts

L’enfrontament del mar amb la terra

Aquest encantador recorregut vora el mar, ens acosta a la platja de Sant Pol pel camí de ronda (GR-92), tot travessant una pineda litoral força ben conservada.

És l’essència de la ‘‘Costa Brava’’, on l’extrem del massís d’Ardenya-Cadiretes cau literalment damunt el mar en forma de penya-segats i es trenca a trossets formant agosarats esculls. Allà on arriben els torrents de la serra, petites i encisadores cales, protegides entre roques i alzines, ens ofereixen racons de somni.

8. RUTA DELS TIONETS DE NADAL

Sentmenat

A peu
DIFICULTAT: Mitjana
DISTÀNCIA: 8.10 km / DURADA: 3 hores 20 minuts

Endinsant-nos a la natura de Sentmenat

Us proposem aquesta ruta per les muntanyes més properes del poble de Sentmenat. És una molt bona combinació de natura exuberant a la riera de Sentmenat i al voltant del Salt de Guanta, i patrimoni agrícola i arquitectònic als espais agrícoles més pròxims al nucli urbà de Sentmenat.

Veure les ressenyes (0)

Escriu una ressenya

Your email address will not be published.

Un Projecte de Promoció del Territori.
Un Projecte Identitari.

info@naturalocal.net

←Tornar cap amunt