Llegint ara
Fugim a la fresca

Fugim a la fresca

Estem vivint una onada de calor, lamentablement, cada cop menys excepcional i als qui ens agrada sortir a caminar caldria que triéssim destins on les temperatures siguin menys extremes i on el risc d’incendis sigui baix o moderat.

És per això que us proposem fugir de la calor i visitar el Ripollès i el seu excepcional paisatge de clima temperat, inclús en aquesta època. Coneguts són els seus bonic pobles com Camprodon, Setcases, Ribes de Freser, etc. però potser no són tan conegudes les rutes que us recomanem, on podreu endinsar-vos en els frondosos i frescos boscos de la zona i, a través de l’App de Natura Local, descobrir curiositats sobre la fauna, flora i llocs d’interès cultural i arquitectònic que anireu trobant durant l’itinerari camí.

Aquest només és un tastet del ventall de rutes que trobareu a la zona, també podeu consultar la web o directament l’App per triar alguna altra ruta que s’adapti a la distància, dificultat, temàtica que més us encaixi.

Salut, Fresca i Bona Ruta

1. Camí Vell de Núria

Parc Natural Capçaleres del Ter i del Freser

RUTA A PEU
DIFICULTAT: Difícil
DISTÀNCIA: 7.30 km / DURADA: 4 hores 38 minuts

Pujada al santuari de Núria des de Queralbs
La ruta del Camí Vell de Queralbs a Núria és potser una de les propostes més atractives, per la varietat d’ambients i paisatges de les quals podem gaudir dins del Parc Natural de Capçaleres del Ter i del Freser.

En aquesta ruta podrem gaudir de boscos de caducifolis i coníferes, tarteres, cingleres, atractius salts d’aigua al riu de Núria, però també de llocs bucòlics com ara l’estany i el Santuari de Núria.

2. Ruta de Camprodon al Santuari del Remei

Camprodon

RUTA A PEU, EN BICI
DIFICULTAT: Fàcil
DISTÀNCIA: 9.80 km / DURADA: 2 hores 45 minuts

Ter avall, pel camí Ral fins al Remei
Sortint de Camprodon us proposem aquesta passejada llarga, d’anada i tornada pel camí Ral, a la vora del riu Ter fins al Santuari del Remei. Gaudirem d’un camí frescal entre el bosc de ribera i els prats de pastura, fins a arribar dalt el mirador natural on està situat el santuari.

3. Camí de les Cabanes i la Fageda

Setcases

RUTA A PEU
DIFICULTAT: Fàcil
DISTÀNCIA: 6.40 km / DURADA: 2 hores 30 minuts

See Also


Prats de dall i avets
Aquest itinerari circular ens puja en fort desnivell al sector de les Cabanes, on a més del mosaic agroforestal i antics camins flanquejats de murs de pedra i prats d’herba envoltats de tanques naturalitzades d’avellaners, gaudirem d’amples vistes dels puigs i serres de la vall, amb el poble de Setcases a sota mateix.

4. Itinerari de Queralbs a L’estret del Forn

Parc Natural de les Capçaleres del Ter i del Freser, Ribes de Freser

RUTA A PEU
DIFICULTAT: Familiar
DISTÀNCIA: 2,20 km / DURADA: 45 minuts

L’estretament del riu de Tosa
Aquesta atractiva ruta familiar, ens portarà a conèixer un fantàstic racó del Parc Natural de les Capçaleres del Ter i del Freser a tocar del poble de Queralbs.

D’aquesta còmoda excursió, destaquem l’interessant nucli de Queralbs, amb el seu bonic safareig i l’església de Sant Jaume de Queralbs.

Caminarem entre murs de pedra seca, antics camps de conreu i prats de dall. Cap al final de la ruta passejarem entre freixes i ens endinsarem en el frondós curs del riu de Tosa abans d’arribar a l’estret del Forn.

Veure les ressenyes (0)

Escriu una ressenya

Your email address will not be published.

Un Projecte de Promoció del Territori.
Un Projecte Identitari.

info@naturalocal.net

←Tornar cap amunt