Llegint ara
Cap de setmana de Carnaval

Cap de setmana de Carnaval

Com sabeu ens agrada fer-vos recomanacions per realitzar rutes per la natura i alhora aprofitar el dia per descobrir bonics pobles. També intentem fer-les coincidir quan l’entorn natural ofereix algun espectacle digne de conèixer o se celebra algun esdeveniment per tal de convertir una jornada sencera de descoberta del patrimoni natural i cultural del territori.

Aquesta setmana ho tenim fàcil perquè com sabeu se celebra el Carnestoltes i Natura Local us proposa sortir de ruta en algun d’aquests pobles i acabar el dia passejant pels carrers on poder viure aquesta bonica festivitat.

Salut, Bona Ruta i Bon Carnestoltes!

CONSTANTI-TARRAGONA

A la vora del Francolí

Constantí és un municipi situat al nord-oest de la comarca del Tarragonès, i fa frontera amb la comarca del Baix Camp. Al nord limita amb els municipis de La Pobla de Mafumet i amb Perafort; a l’est es troba amb els Pallaresos i Tarragona, sent aquest darrer també el seu límit meridional.
L’element més destacable del patrimoni de Constantí és sens dubte la Vil·la romana de Centcelles. Aquest recinte és tan rellevant que està gestionat directament pel Museu Nacional Arqueològic de Tarragona, del qual en forma part. Recentment s’ha descobert que el Pont de les Caixes, és un aqüeducte d’origen romà, ja que fins fa pocs anys es creia que era medieval.

RUTA DE L’AIGUA
A peu. En bici
2 hores 15 minuts / 6.30 km / Familiar

IVARS D’URGELL I VALLVERD – TÀRREGA

Entre séquies i reguers

És un municipi situat al nord-est de la comarca, tocant amb l’Urgell, de la qual es va separar en crear-se la nova comarca del Pla d’Urgell. Als nuclis urbans d’Ivars d’Urgell i Vallverd, podrem gaudir d’aquest projecte especial i ben interessant. Consistent en plasmar, com si es tractés d’una gran enciclopèdia a l’aire lliure, les figures de les diferents veritats d’ocells que podem trobar a l’estany d’Ivars-Vila-sana.

L’impulsor va ser l’artista alemany Swen Schmitz, i la seva idea principal era fer divulgació dels ocells, en gran format, a les façanes.
La proposta té tant èxit que fins i tot hi ha llista per accedir a les visites guiades.

RUTA DE L’ESTANY D’IVARS VILA-SANA
Ruta a peu / En bici
1h 20min / 4.60 km / Dificultat Fàcil

SANT PERE DE TORELLÓ – TORELLO

Als peus de Bellmunt

El municipi de Sant Pere de Torelló es troba a la comarca d’Osona, al límit amb el Ripollès i la Garrotxa, a uns 620 m d’altitud, a la zona de confluència entre la plana de Vic i les valls dels rius Ges i Fornès i als peus dels primers contraforts de la serra de Bellmunt. El paisatge de l’entorn de Sant Pere és força heterogeni. Mentre a la zona més propera a la plana abunden els camps de cereals i farratges convivint amb els vessants aixaragallats característics de la plana de Vic i les clapes d’alzina i roure (que viu a la plana per sota del domini de l’alzinar, a recer de la inversió tèrmica); a la zona més accidentada de muntanya de la serra de Bellmunt, Bracons i Llancers, trobem grans extensions d’alzinar muntanyenc, primer, i la roureda i la fageda, més amunt, que en caracteritzen principalment els inclinats vessants, amb algunes zones de pastura de muntanya entremig.

MUNTANYA DE BELLMUNT
Ruta a peu
3 hores / 8.50 km / Dificultat Mitjana

CASTELL PLATJA D’ARO

Entre el nucli medieval i el nou

Castell – Platja d’Aro és un municipi situat al sud del Baix Empordà, al capdavall de la Vall d’Aro, entre el massís de les Gavarres i el de Cadiretes o d’Ardenya. El terme és divideix clarament entre tres grans unitats paisatgístiques: la vall del Ridaura i la plana circumdant, fins a la seva desembocadura, a on es troben els conreus, els principals nuclis i les infraestructures; la costa pròpiament dita, profusament urbanitzada però amb cales de gran bellesa, i els contraforts boscosos de les Gavarres, amb algunes atrevides urbanitzacions entre pinedes, sureres i brolles mediterrànies.

RUTA PER CALA ROVIRA
Ruta a peu
45 minuts / 2.00 km / Familiar

Veure les ressenyes (0)

Escriu una ressenya

Your email address will not be published.

Un Projecte de Promoció del Territori.
Un Projecte Identitari.

info@naturalocal.net

←Tornar cap amunt