Llegint ara
Jugar i aprendre mentre caminem

Jugar i aprendre mentre caminem

Nous Destins i Noves Rutes

A Natura Local estem creant Noves Rutes Autoguiades en forma de Jocs tipus Gincana, que converteixen les excursions per la natura en una experiència encara més didàctica i alhora divertida.

Convertim la ruta en un joc de descobriment per tal que des dels més petits als més grans de la casa s’ho passin bé descobrint nous continguts, com la descoberta dels ocells que ens envolten, localitzar plantes remeieres, aprendre el saber dels oficis, conèixer llegendes… tot i això i més.
Els qui ja les han fetes, ens animen a crear-ne de noves.
I vosaltres, us hi animeu?

Salut i bona ruta!

PASSEIG DEL JOC DE SERRALAVELLA

(Ullastrell)

L’obac d’Ullastrell
Ruta a peu
1h30m / 2.50 km / Dificultat Fàcil

Amb aquesta passejada familiar, mantenim viva la tradició de Serralavella al poble d’Ullastrell. Encara que no estiguem a la Quaresma, ni practicant el dejuni, sempre va bé caminar i recordar alhora els costums. Poble amb miradors únics, és una balconada natural oberta als quatre punts cardinals. Vistes privilegiades, que van des de la mar Mediterrània fins als Pirineus, amb la muntanya de Montserrat de protagonista.

RUTA-JOC DELS METGES DEL CASTELL

(Rajadell).

Els medicaments de l’edat mitjana
Ruta a peu
2h45m / 7.40 km / Dificultat Fàcil

Us proposem una ruta en format de caminada, per fer en família i jugar tot descobrint algunes de les plantes remeieres que els metges de l’època, feien servir per sanar els Rajadell, senyors del terme, molt combatents cap als segles XI-XII.
Us donarem indicacions per trobar uns codis QR que us explicaran, un cop escanejats, quines eren aquestes plantes i les seves propietats. També gaudireu del paisatge vegetal del Bages i elements del seu patrimoni arquitectònic.

RUTA DEL BANDOLER CAPA NEGRA

(Corbera de Llobregat)

Herboristes i herbes remeieres a Sant Ponç
Ruta a peu
2h 50m / 7.10 km / Dificultat Fàcil

Us proposem una ruta fàcil per jugar tot descobrint les virtuts de moltes de les plantes remeieres que ens envolten.
Seguint el fil conductor del Bandoler de la Capa Negra, aprofitarem per conèixer el patrimoni arquitectònic local i els valors naturals i paisatgístics que ens envolten.

RUTA-GINCANA DEL NUCLI ANTIC

(Els Hostalets de Pierola)

Descobrint els secrets dels Hostalets de Pierola
Ruta a peu
40m / 1.10 km / Dificultat Familiar

La “Ruta-Gincana del Nucli Antic” dels Hostalets de Pierola és una divertida proposta per descobrir un munt de curiositats de les edificacions, monuments i la seva història tot jugant i responent a una sèrie de preguntes que se’ns aniran plantejant al llarg del recorregut.

JOC DELS ECOSISTEMES DE LA VALL DE FUIROSOS

(Sant Celoni)

Jugant a descobrir la fauna de la vall de Fuirosos
Ruta a peu
50m / 2.10 km / Dificultat Familiar

Us proposem una interessant proposta per descobrir part de la fauna que habita a la vall de Fuirosos.

See Also


Es tracta d’una ruta amb un joc mediambiental,  en el qual amb l’ajuda de l’aplicació, i una sèrie de pistes, haureu de trobar les reproduccions dels animals amagats i descobrir de quina espècie es tracta en cada un dels casos.

JOC PEL RIU FINS A LA GAVARRESA

(Sallent)

Troba i identifica els ocells que viuen prop la Corbatera.
Ruta a peu / En bici
1h 30m / 5.00 km / Dificultat Familiar

Ruta familiar pel costat del riu Llobregat, en front de la zona d’interès natural de La Corbatera, per descobrir tot jugant, alguns dels ocells que hi viuen. Sereu capaços de trobar-los i després, amb l’ajuda de les pistes, identificar-ne l’espècie? El paisatge de tornada, entre solells camps de cereals i alguna vinya, és ben diferent del primer. Inici i final al nucli agregat de Cabrianes.

Veure les ressenyes (0)

Escriu una ressenya

Your email address will not be published.

Un Projecte de Promoció del Territori.
Un Projecte Identitari.

info@naturalocal.net

←Tornar cap amunt