Llegint ara
Ruta de les Llegendes de Santa Eulàlia de Riuprimer

Ruta de les Llegendes de Santa Eulàlia de Riuprimer

Santa Eulàlia de Riuprimer es un petit municipi de la comarca d’Osona situat a ponent de la plana de Vic, i troba els seus límits naturals en direcció oest, amb els contraforts dels altiplans del Lluçanès i el Moianès.

En direcció nord i est, fa frontera amb la capital de la seva comarca, Vic, situat a 6 km, al sud limita amb Muntanyola, al sud-oest amb Sta Maria d’Oló (Moianès). En direcció nord-oest es troba amb el terme de Sant Bartomeu del Grau (Lluçanès). Dins el municipi, al sector sud-est, hi ha l’enclavament de les Comes, que pertany al municipi de Muntanyola.

Us proposem una ruta especial amb ambients diferenciats: per una banda l’ambient ombrívol del curs d’El Mèder, i per l’altre el paisatge agrícola de camps de conreu i antigues masies. I tot això amenitzat pel relat d’un conjunt de llegendes que faran de la passejada una experiència inoblidable.

Per gaudir de la “Ruta de les llegendes de Santa Eulàlia de Riuprimer” segueix la ruta amb l’app i rebràs les instruccions per poder trobar els codis QR amagats darrere dels arbres. Escaneja els codis QR i podràs escoltar cada 1 de les 5 llegendes de Santa Eulàlia de Riuprimer.

Paisatge de llegendes i bandolers

Començarem la ruta a davant de l’Ajuntament de Santa Eulàlia de Riuprimer seguint el carrer del Puig i de seguida coneixerem la primera de les llegendes de la ruta, la llegenda del puig de Ventallola, el qual tindrem al nostre davant.

 

Mas Puig de Ventallola
Mas Puig de Ventallola, @Diba.cat

Sortim del poble i anem a buscar el curs del Mèder, el qual seguirem fins al gorg de la Truja. L’ambient al costat del Meder és fresc i ombrívol i ens permetrà gaudir de la seva vegetació i també d’alguna font abans d’arribar al gorg de la Truja a on coneixerem la seva llegenda.

El Gorg de la Truja, @Diba.cat

Sortirem a la carretera BV-4316 durant una trentena de metres abans d’agafar una pista a l’esquerra, la qual ens durà al mas de la Vall primer, i al de Torreferrada després. En la ubicació d’aquestes masies aprofitarem per explicar algunes llegendes del poble de Santa Eulàlia de Riuprimer.

See Also


Caminarem ara envoltats per camps de conreu de cereals a la zona dels Plans, i poc abans d’arribar al Pla d’Amunt, agafarem una altra pista a l’esquerra per anar a visitar una bonica barraca de pedra seca entre camps de conreu.

Barraca  de la pedra seca.

Desfarem ara les nostres passes uns centenars de metres fins a retrobar el camí que portàvem, el qual tornarem a seguir ara en direcció sud. Pel camí coneixerem singularitats de la fauna i flora de lloc mentre ens dirigim al mas del Dalmau primer, i a la riera de Muntanyola més endavant.

A continuació seguirem el curs de la riera de Muntanyola fins a Santa Eulàlia de Riuprimer, i a l’entrada del poble coneixerem la llegenda d’en Gira-rocs, un dels personatges més populars de la vila.

Si t’ha agradat la nostra ruta, i encara vols gaudir més del paisatge i la fauna de la zona, et proposem la nostra ruta PASSEJADA-JOC DELS OCELLS AL MÈDER,
Veure les ressenyes (0)

Escriu una ressenya

Your email address will not be published.

Un Projecte de Promoció del Territori.
Un Projecte Identitari.

info@naturalocal.net

←Tornar cap amunt