Llegint ara
Rutes a la vora de Sant Joan de les Abadesses

Rutes a la vora de Sant Joan de les Abadesses

Estem gairebé al final de l’estiu. La temperatura comença a ser més agradable per sortir a caminar. Un destí ideal per acomiadar-se de l’estiu és descobrir Sant Joan de les Abadesses a la comarca del Ripollès. És un indret fresc en aquesta època, ofereix gran varietat de paisatges, visites culturals de gran interès i amb l’afegit que aquest cap de setmana celebra les seves Festes on podreu gaudir, entre d’altres, del ball de Pabordes, declarat d’interès nacional. Si us animeu, esperem que us agradi tant com a nosaltres

Salut i bon final d´estiu!

1.PASSEIG PER LA VILA VELLA

Sant Joan de les Abadesses

RUTA A PEU
DIFICULTAT: Familiar
DISTÀNCIA: 1.80 km / DURADA: 1 hora

Nascuda a redós del monestir
Aquest tomb familiar us convida a visitar, tot passejant, la Vila Vella de Sant Joan de les Abadesses i els diferents elements patrimonials arquitectònics que la singularitzen i la conformen, com les seves muralles, el monestir i el palau, o la formal trama de carrers al voltant de la plaça Major.

2. ITINERARI PEL PASSAT MINER D’OGASSA

Sant Joan de les Abadesses

RUTA A PEU
DIFICULTAT: Familiar
DISTÀNCIA: 11.50 km / DURADA: 3 hores 20 minuts

Entre la vida clerical i les mines de carbó
Poques rutes trobarem tan variades com aquesta. Sortirem del monestir de Sant Joan, creuarem boscos de pi roig i roures, i gaudirem de vistes úniques fins a arribar al poble miner d’Ogassa. Un poble amb encant que encara conserva restes del seu passat (i present) miner. Pel camí de tornada descobrirem com s’extreia el carbó i com es transportava; caminarem per camins plens d’història i natura.

3. PASSEIG DE L’AIGUA

Sant Joan de les Abadesses

RUTA A PEU
DIFICULTAT: Familiar
DISTÀNCIA: 2.30 km / DURADA: 1 hora

L’aigua, font de vida.
En aquest tomb familiar al voltant del poble resseguirem el tram final de la riera d’Arçamala, vora el riu Ter, i després remuntarem el torrent de la Font de la Puda. Amb l’aigua com a fil conductor, descobrirem la seva fauna i flora, part dins l’àmbit de l’Espai Natural de les Riberes de l’Alt Ter, i tot un seguit d’elements que han estat de profit per l’ésser humà.

4. ITINERARI AL PANTÀ DE CAL GAT

Sant Joan de les Abadesses

RUTA A PEU / EN BICI
DIFICULTAT: Fàcil
DISTÀNCIA: 11.30 km / DURADA: 3 horas

El riu Ter: font de vida, font d’energia
Itinerari fàcil però un pèl llarg, per la vora del Ter fins al pantà de Cal Gat i tornar. Primer per corriols obacs i després tornant seguint la Via Verda de la Ruta del Ferro i el Carbó.

Gaudirem del paisatge de la vall i serres properes fins al cim del Taga; de masos i conreus a les planes al·luvials; rescloses i canals; de boscos de ribera i entorns humits amb elevat valor natural.

5. ITINERARI TORRENT I GORGS DE STA. LLÚCIA DE PUIGMAL

Sant Joan de les Abadesses

RUTA A PEU
DIFICULTAT: Mitjana
DISTÀNCIA: 7.20 km / DURADA: 3 hores

Entre fagedes i alzinars de muntanya
Bonic itinerari de muntanya mitjana on gaudirem del contrast vegetal entre boscos de tardor com les fagedes i alzinars sempre verds, al solell del Puig de Castelltallat. Pel recorregut anirem creuant torrents que, quan baixa aigua, fan bonics salts i gorgs, fins a arribar al llogaret de l’església romànica de Sta. Llúcia de Puigmal (segle XII). Entorn antigament explotat per l’home però avui cobert de vegetació.

6. VOLTA AL PUIG DE LES TRES CREUS

Sant Joan de les Abadesses

RUTA A PEU
DIFICULTAT: Familiar
DISTÀNCIA: 3.80 km / DURADA: 1 hora 20 minuts

Descobrir natura a tocar de Sant Joan de les Abadesses
Una ruta curta i senzilla, on veurem tres grans ambients humits característics del Pirineu: un bosc de ribera, una pineda i una roureda. Descobrirem l’aprofitament d’aigua als molins i la vida als masos. Ideal per fer en família.

7. VOLTA AL PUIG DE RUS

Sant Joan de les Abadesses

RUTA A PEU / EN BICI
DIFICULTAT: Fàcil
DISTÀNCIA: 6.80 km / DURADA: 2 hores 30 minuts

Masos, ramats, pastures i boscos
Ruta circular fàcil que tant podeu fer a peu com en bicicleta, amb trams de pujada tècnics. Comença al pont del Reixac, a tocar del restaurant dels Pagesos, o bé podeu sortir directament de la Casa Rural del Muig, si hi esteu hostejats.

Farem un tomb al puig de Rus de 1.170 m, per copsar ambients forestals de pineda, fageda i roureda, així com gaudir dels cursos d’aigua del torrent de Coll del Pal i el del Muig. Anirem trobant cases i masos que encara mantenen viu el paisatge agro-forestal.

La tardor també és un moment màgic per a fer-la.

8. RUTA PER PUJAR FINS A FOGONELLA

Sant Joan de les Abadesses

See Also


RUTA A PEU / EN BICI
DIFICULTAT: Mitjana
DISTÀNCIA: 14.00 km / DURADA: 5 hores 30 minuts

Llogarets enlairats
Aquesta llarga ruta fins al veïnat de Fogonella la podem iniciar a l’aparcament de l’agrobotiga de Sant Antoni de la Miranda, al pont del Reixac, o bé, sortir directament de la casa rural del Reixac.

Per ambients de muntanya mitjana, remuntarem el torrent del Coll del Pal fins als prats de pastura de Fogonella, sota els vessants meridionals de la Serra Cavallera, on gaudirem de vistes de la vall del Ter fins al Collsacabra. De tornada pel camí vell, creuarem una bonica i extensa fageda.

De camí, anirem trobant masos que encara mantenen viu aquest territori. La tardor és un bon moment per descobrir l’encant dels colors i els fruits d’aquests boscos.

9. UN TOMB CAP A STA. MAGDALENA DE PERELLA

Sant Joan de les Abadesses

RUTA A PEU / EN BICI
DIFICULTAT: Fàcil
DISTÀNCIA: 6.70 km / DURADA: 2 hores 50 minuts

Punts de trobada dels veïnats dispersos
Us proposem passejar per un tram de la plana del Ter i visitar l’ermita romànica de Santa Magdalena de Perella per gaudir de les vistes de la vall del Ter, i tornar per un senderó pel mig del bosc i sota ombrívoles avellanoses fins als masos de les Maioles a la vall secundària del torrent de Coll del Pal. La tardor pinta de colors tota la vall.

10. VOLTANT PELS MASOS PROP EL TER PER PUJAR FINS A FOGONELLA

Sant Joan de les Abadesses

RUTA A PEU / EN BICI
DIFICULTAT: Fàcil
DISTÀNCIA: 5.30 km / DURADA: 2 hores 10 minuts

L’home i el medi a Sant Joan de les Abadesses
Una ruta per fer amb tota la família, en parella o sol. Fàcil, molt variada i plena de Natura. Del bosc de ribera del Ter fins als prats de conreu o explotacions ramaderes, tot passant entre masies rurals d’ensomni.

11. RUTA PELS BACS DEL COVILAR FINS L’ERMITA DE SANT ANTONI

Sant Joan de les Abadesses

RUTA A PEU
DIFICULTAT: Mitjana
DISTÀNCIA: 7.50 km / DURADA: 2 hores 50 minuts

Fonts i boscos de carboners a Sant Joan de les Abadesses
Una ruta circular pels boscos obacs de pins, faigs i roures, on anirem trobant algunes fonts. Arribarem al punt elevat de l’ermita de Sant Antoni des d’on gaudirem de vistes espectaculars sobre serra Cavallera i, si el dia ho permet, fins del Pedraforca.

12. LA NOVA VIA VERDA I EL GORG DE MALATOSCA

Sant Joan de les Abadesses

RUTA A PEU / EN BICI
DIFICULTAT: Fàcil
DISTÀNCIA: 8.50 km / DURADA: 2 hores 30 minuts

Resseguint el riu Ter a Sant Joan de les Abadesses
Farem un tram de la Via Verda del Ter sortint de Sant Joan de les Abadesses. Entre boscos de ribera i antigues colònies tèxtils arribarem a creuar el riu Ter. La tornada serà per la llera dreta del riu. Prats de conreu, rouredes i masies amb història pròpia ens faran arribar al Gorg de Malatosca, un salt d’aigua de llegenda. Acabarem al poble passant de nou per sobre del riu pel Pont de Vell, sabent una mica més sobre la història de Sant Joan.

Veure les ressenyes (0)

Escriu una ressenya

Your email address will not be published.

Un Projecte de Promoció del Territori.
Un Projecte Identitari.

info@naturalocal.net

←Tornar cap amunt