Llegint ara
Una cita al bosc amb el Tió

Una cita al bosc amb el Tió

Aquesta setmana volem submergir-nos en una tradició única i màgica que s’amaga entre els arbres dels nostres boscos: la cerca dels “Tions” amagats. que esperen ser trobats, portant la màgia i l’alegria de la temporada nadalenca a tots aquells qui es decideixin a buscar-los!

Us invitem a tots als als qui s’aventuren de gaudir de l’aire fresc de l’hivern, explorar l’entorn amb els 5 sentits i l’emoció de descobrir aquests tresors amagats al cor dels nostres boscos.

Salut i Bona Ruta!

SENTMENAT

A llevant del Vallès Occidental

Sentmenat és un municipi situat al nord-est del Vallès Occidental, tocant amb el Vallès oriental, a la província de Barcelona. Es troba als contraforts meridionals de Sant Llorenç del Munt, i limita amb els municipis Castellar del Vallès, Sant Llorenç Savall, Sabadell, Polinyà, Palau-Solità i Plegamans i Caldes de Montbui.Sentmenat és un municipi situat al nord-est del Vallès Occidental, tocant amb el Vallès oriental, a la província de Barcelona. Es troba als contraforts meridionals de Sant Llorenç del Munt, i limita amb els municipis Castellar del Vallès, Sant Llorenç Savall, Sabadell, Polinyà, Palau-Solità i Plegamans i Caldes de Montbui.

Us proposem la ruta dels Tionets de Nadal per les muntanyes més properes del poble de Sentmenat. És una molt bona combinació de natura exuberant a la riera de Sentmenat i al voltant del Salt de Guanta, i patrimoni agrícola i arquitectònic als espais agrícoles més pròxims al nucli urbà de Sentmenat.

ARGENÇOLA

La fita de l’Alta Anoia

Argençola és un municipi situat a ponent de la comarca de l’Anoia, al límit amb les terres de la Segarra i la Conca de Barberà, com una fita natural que assenyala la divisió entre les planes de ponent i la conca d’Òdena. El terme es distribueix per un terreny muntanyós de transició, formant dues amples valls drenades per la riera de Clariana i el torrent del Molí de les Vinyes, a banda i banda del llom muntanyós on trobem el nucli principal, i tota una sèrie de relleus formats per altres rases i cursos d’aigua secundaris.

Els tions tenen moltíssimes ganes de retrobar-vos als boscos de Clariana, on ja s’hi comencen a concentrar els que durant tot l’any viuen als boscos del terme municipal d’Argençola

CAMPRODON

La vila que dóna nom a una vall i abraça l’Alta Garrotxa

Camprodon és el segon municipi més gran de la comarca del Ripollès (103,38 km²), i està localitzat al nord-est d’aquesta…A Camprodon hi trobem un ric i divers patrimoni, però no només és el relacionat amb la natura i els seus magnífics paisatges, que atrau tants visitants a fer turisme actiu.
Dins el terme municipal hi ha repartits molts elements arquitectònics de gran valor, una desena d’ells considerats Bé Cultural d’Interès Nacional (BCIN).

See Also


Quan estiguis a Camprodon, no pots marxar sense fer una visita als seus imprescindibles, els espais més emblemàtics, importants i rellevants com ara el Pont Nou, element arquitectònic més simbòlic i reconegut de la Vila. També heu de visitar el Monestir de Sant Pere, temple romànic amb història des de mitjans del segle X i aprofiteu per gaudir d’una sensació d’infinitud fent un passeig pel Passeig Maristany i el passeig de la Font Nova.

Els tions estan escampats pels boscos de Camprodon i es poden caçar. Escull el bosc i el dia que vols trobar el teu tió i emporta-te’l mentre vius una experiència inoblidable.

DOSRIUS

Al bell mig de les valls del Corredor

Dosrius és un municipi de l’interior muntanyenc del Maresme, ocupant pràcticament totes les valls de la riera de Dosrius o de Canyamars i de Can Rimbles, separades per la serra de la Vallalta, entre la carena del Corredor, fins pràcticament al seu vessant vallesà, i la del turó de Tarau i la de la serra de Polseruda i de Montalt, ja en els vessants d’Argentona, Mataró, Sant Andreu de Llavaneres, Sant Vicenç de Montalt i Arenys de Munt…El terme es prolíficament emboscat amb grans pinedes que n’encatifen una gran part. A les raconades més ombrívoles també s’hi troba ben còmode l’alzina, i, vora les rieres, arbres de bosc de ribera i algunes pollancredes. A les poques zones planeres de les valls s’hi conserven els camps de conreu, però el municipi té llarga tradició forestal, sobretot en l’explotació del carbó d’alzina. La proximitat amb Mataró li ha permès ser des de fa molts anys un indret amb molta tradició d’estiueig.


A Dosrius la recerca del tió es fa entre rucs. Rukimon – Rucs del Corredor va néixer el 1996 amb l’objectiu de garantir la preservació de les races més nostrades de rucs. És l’única reserva de tot l’Estat on es poden veure races de burros catalans i altres que estan en perill d’extinció. Així que, si voleu anar a buscar el vostre tió al bosc dels tions de Rukimon

Veure les ressenyes (0)

Escriu una ressenya

Your email address will not be published.

Un Projecte de Promoció del Territori.
Un Projecte Identitari.

info@naturalocal.net

←Tornar cap amunt