Llegint ara
Roses: La porta del cap de Creus (2)

Roses: La porta del cap de Creus (2)

Aquesta setmana us oferim la segona entrega de les nostres recomanacions per triar i gaudir d’un dia de ruta a Roses, en un entorn únic que ofereix un ventall molt gran de possibilitats.

Ens volem adreçar a qui us agraden les excursions en bici, ja que en aquesta zona descobrireu diversos recorreguts que destaquen per la seva bellesa i singularitat. La Costa Brava és un lloc que ja de per si enamora i recorre’l en bici es converteix en una experiència única i molt recomanable. Esperem que us agradi.

Salut i Bona Ruta!

1. PASSEIG MARÍTIM DE ROSES

Tot passejant pel golf de Roses

Ruta autoguiada a peu / en bici
1 hora 19 minuts / 4.61 km / Dificultat Familiar

Ruta familiar que ens permetrà recórrer a peu o en bicicleta el passeig marítim de Roses entre la desembocadura del riu Gran i el Far de Roses.

Tot passejant descobrirem els petits tresors amagats del golf de Roses. Coneixerem entre d’altres; la Ciutadella de Roses, el Port, el Castell de la Trinitat, l’interès geològic de la punta del Far, el Far de Roses i amb una mica de sort, observarem algunes aus marines prenent el sol a les roques del litoral.

2. BTT ROSES – VILAÜT

Aigua a la plana i rocs a la mutanaya

Ruta autoguiada en bici
2 hores 30 minuts / 25.00 km / Fàcil

Ruta fàcil, fins i tot familiar, que ens permetrà copsar dos paisatges molt diferents i alhora propers.
Una primera part planera, humida, de paisatges agrícoles, amb estanys, pastures i closes, fins a l’estany de Vilaüt, on gaudirem dels ambients més naturals dels Aiguamolls de l’Empordà.
Tot seguit, ens aproparem a la part baixa de la serra de Rodes, passant pel bonic poble de Pau i, si voleu, Palau-saverdera, per descobrir paisatges més durs, amb el conreu de l’olivera com a protagonista, i les vistes sobre la plana de l’Alt Empordà.

3. BTT ROSES – CAP DE CREUS

Immersió terrestre al Parc Natural del Cap de Creus

Ruta autoguiada en bici 
6 hores / 67.00 km / Dificultat Mitjana

Aquesta completa i exigent ruta en BTT pel Parc Natural del Cap de Creus ens endinsa en un territori dur, de colpidors paisatges resultat de la intervenció de l’home, del foc i del vent. Tot plegat, un estímul per als sentits i, alhora, exigència física per al nostre cos.

Gaudirem de la solitud dels paisatges interiors i costaners del cap de Creus, de les àmplies visuals, de l’empremta de l’home i la pedra seca, d’encisadores cales i pobles. Tot, mentre voltem la talaia del cim del Pení (607 m).

4. BTT ROSES – SERRA DE RODES

Els vessants marítim i terrestre de la Serra de Rodes

Ruta autoguiada en bici
5 hores 15 minuts / 47.00 km / Dificultat Mitjana

Recorregut directe i intens per la serra de Rodes, però no per això menys interessant. Descobrirem els pobles i els paisatges agrícoles de la banda de ponent de la serra, en contrast amb el vessant marítim orientat a llevant, amb pobles i paisatges de costa completament diferents.

5. ROAD ROSES – CAP DE CREUS

Travessant el Cap de Creus de Roses al Port de la Selva

Ruta autoguiada en bici
2 hores 45 minuts / 47.00 km / Dificultat Mitjana

See Also


Ruta circular de bicicleta de carretera: Roses – Port de la Selva – Roses, vorejant la serra de Rodes.

Per carretera estreta, però en bon estat, rodarem l’interior del Parc Natural del Cap de Creus, gaudirem dels seus paisatges i recorrerem les valls que baixen a mar. Remuntarem la serra de Rodes fins al seu monestir i retornarem a la plana empordanesa fent una aturada al mirador de Mas Ventós.

6. ROAD ROSES – BANYULS

La Costa Vermella i l’Albera
Ruta autoguiada en bici
5 hores 25 minuts / 94.00 km / Dificultat Mitjana

Us proposem una ruta molt completa, tant paisatgísticament com esportivament. Començarem i acabarem rodant per la plana empordanesa. Primer, però, creuarem el massís del cap de Creus per on s’uneix amb el massís de l’Albera, en direcció a Llançà. Tot seguit farem un bonic tram de Costa Brava, de colls suaus, seguit de la Costa Vermella, fins a Banyuls. Tornarem cap a la plana, travessant la serra de l’Albera per les fortes rampes del coll de Banyuls.

Una costa escarpada, amb vinyes i pinedes a tocar de mar; els Pirineus, que també baixen al mar; matollars infinits fins a dalt de les carenes, antics vessants terrassats de pedres vermelles, conreus d’oliveres, suros i, per fi, la plana agrícola. Per fi, la calma.

7. ROAD ROSES – LES SALINES

Fins als límits prepirinencs de la plana de l’Alt Empordà
Ruta autoguiada en bici
6 hores 15 minuts / 117.00 km / Dificultat Mitjana

Llarga ruta en sentit antihorari per carreteres comarcals i locals amb ferm en bon estat. Rodarem per la plana de l’Alt Empordà entre conreus i aiguamolls; ens acostarem fins a la serra de l’Albera i ens enfilarem al massís de les Salines, sempre envoltats d’àmplies suredes. Travessarem pobles de muntanya com Cantallops, Agullana, la Vajol o Maçanet de Cabrenys, que ens convidaran a parar i alternar la bici amb una petita passejada a peu.

Després de gaudir de les panoràmiques sobre tota la plana empordanesa, baixarem passant per l’embassament de Darnius Boadella, en un terreny ondulat, resseguint el riu Muga, fins a entrar novament a la plana agrícola.

Travessarem el paisatge planer i conreat, passant per pobles rellevants com Peralada i Castelló d’Empúries, amb vistes a la serra de Rodes, en direcció a Roses. Abans d’arribar-hi, però, descobrirem el valors naturals d’una plana que resta inundada, creuant el Parc Natural dels Aiguamolls de l’Empordà.

Veure les ressenyes (0)

Escriu una ressenya

Your email address will not be published.

Un Projecte de Promoció del Territori.
Un Projecte Identitari.

info@naturalocal.net

←Tornar cap amunt