Llegint ara
De ruta pel Prepirineu. No oblidem el cistell.

De ruta pel Prepirineu. No oblidem el cistell.

Sabem que molts de vosaltres, a qui us agrada sortir de ruta, també compartiu l’afició a collir bolets. També som conscients que el secretisme que envolta la ubicació dels llocs preferits de cada boletaire forma part de la litúrgia d’aquesta pràctica tant arrelada a la nostra terra.

Nosaltres, sense comprometre’ns a dir-vos si en trobareu o no, us proposem algunes boniques rutes al Prepirineu on, un ocellet ens ha dit, que alguns anys se’n troben força… i si aquest any no hi hagués sort, el paisatge que us espera us farà gaudir de la jornada.

Salut, Bon Ruta i molta sort 🙂

1. UN TOMB MEDIAMBIENTAL PEL RIU

Un riu jove i ple de vida.

Ruta autoguiada a peu
1 hora / 2.80 km / Dificultat Familiar

Us proposem aquesta passejada familiar per l’aiguabarreig dels rius Bastareny i Llobregat aprofitant per conèixer com funciona aquest ecosistema fluvial i quins animals i plantes hi viuen.

2. RUTA A LES FONTS DEL LLOBREGAT

Les fonts del Llobregat, font de vida

Ruta autoguiada a peu
3 hores 54 minuts / 8.71 km / Mitjana

La ruta “Les fonts del Llobregat” ens portarà a fer un viatge pels valors naturals del riu Llobregat en el seu naixement. Tot seguint el curs del riu Llobregat des de La Pobla de Lillet fins a Castellar de n’Hug anirem coneixent les meravelles naturals d’aquesta vall.

Fargues, molins, salts d’aigua, canalitzacions, fauna, flora i fins i tot una bonica ermita, seran els tresors que anirem descobrint a tocar del riu.

3. VOLTA AL TERME PER LA VIA, COLLADA DE SOBIRANA I L’ANZINET

Serrats propers que envolten la vall de Sant Julià de Cerdanyola

Ruta autoguiada a peu 
4 hores / 11.30 km / Dificultat Mitjana

Aquesta ombrívola ruta ens permet donar la volta al terme de Sant Julià de Cerdanyola a través de flanquejos suaus i trams careners per les serres properes i que envolten la vall de la zona, encarada a l’oest, amb boniques vistes al Pedraforca i a part del muntanyam de l’Alt Berguedà.

4. RUTA DE LES MINES I EL XALET DEL CATLLARÀS

Natura i mines de carbó a la serra del Catllaràs

See Also


Ruta autoguiada a peu
5 hores 55 minuts / 13.74 km / Dificultat Difícil

La Ruta de les Mines i el Xalet Gaudí és una de les excursions més completes i atractives que es poden fer a la Serra del Catllaràs.

Coneixerem la història i anècdotes de l’època en què funcionaven les mines de carbó de la zona; visitarem el Santuari de Falgars i el Xalet del Catllaràs, construït per Antoni Gaudí; passejarem per precioses rouredes, fagedes i pinedes de pi roig i també tindrem una vista espectacular a les muntanyes del Cadí i el Moixeró, la serra de Montgrony, al Catllaràs i a gran part del Pirineu Oriental.

5. CAP A LA MINA DE PETROLI DE RIUTORT

Roureda a Sant Martí de Brocà

Ruta autoguiada a peu
3 hores 40 minuts / 13.80 km / Dificultat Mitjana

Itinerari circular al límit sud del Parc Natural del Cadí-Moixeró, amb diferents opcions de tornada. Marxarem creuant diverses pinedes per la vall del Llobregat, direcció a la Pobla de l’Illet, fins a trobar el Riutort, on coneixerem les mines de petroli. Tot seguit us proposem un retorn per un estatge superior, domini de la roureda, amb boniques vistes de l’Alt Berguedà per acabar visitant Sant Martí de Brocà i tornar.

Veure les ressenyes (0)

Escriu una ressenya

Your email address will not be published.

Un Projecte de Promoció del Territori.
Un Projecte Identitari.

info@naturalocal.net

←Tornar cap amunt