Llegint ara
Rutes i destins al sud de Catalunya i a la vora del mar

Rutes i destins al sud de Catalunya i a la vora del mar

Moltes de les rutes que suggerim a l’estiu per fugir de la calor són a destins frescos, la majoria al nord de Catalunya. Aquesta setmana no volem oblidar-nos del sud, a prop del mar, on també podem gaudir de destins amb un encant molt especial. Des de Natura Local, com sabeu, volem promoure la diversificació de destins per tal de poder realitzar un turisme més sostenible i ajudar a la conservació de l’entorn natural.
Us en proposem alguns i us recordem que des de l’App de Natura Local podreu triar entre més de 200 destins i més de 700 rutes.

Salut, bona ruta i bon estiu!

1. CONSTANTÍ

A la vora del Francolí

Constantí és un municipi situat al nord-oest de la comarca del Tarragonès, i fa frontera amb la comarca del Baix Camp.

La joia patrimonial de Constantí es la vil·la romana de Centcelles. Aquesta es troba en un corredor natural, on hi havia el camí que comunicava les terres de l’interior amb les de la costa, la Via De Italia in Hipanias.

L’any 2000 va ser declarada Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO, juntament amb altres monuments romans del Tarragonès.

See Also


El Pont de les Caixes, és un aqüeducte d’origen romà que encara està en funcionament. Ha estat declarat Bé Cultural d’Interès Nacional.

2. ALTAFULLA

La humanització del litoral

Altafulla és un municipi situat al litoral del Tarragonès. A més del vell nucli tradicional, de gran bellesa i molt ben conservat, i els seus ravals i urbanitzacions, el terme municipal inclou l’antic barri de pescadors de vora mar, anomenat les Botigues de Mar. El paisatge és essencialment humanitzat, però ja ho fou en època romana amb la introducció dels conreus típics: ametllers, oliveres i vinyes. La major part és de secà, però en resten alguns de regadiu com els avellaners, els fruiters i l’horta. En temps no gaire llunyans s’hi cultivaven llegums, i sobretot, cereals. El pes de les activitats del camp, però, és molt reduït en l’economia del terme, que depèn principalment del sector terciari, plenament vinculat al turisme.

3. CALAFELL

El nord de la Costa Daurada

El municipi de Calafell es troba al sud-est de la comarca del Baix Penedès, tocant amb el Garraf i forma part de la Costa Daurada.
Calafell té un important patrimoni històric, que abraça des del paleolític fins a l’època contemporània, amb una mostra arquitectònica rica i reconeguda. Forma part de la Xarxa Europea de Museus a l’Aire Lliure Exarc. El Castell medieval de la Santa Creu, l’església romànica de Sant Miquel i el jaciment romà del Vilarenc i la Ciutadella Ibèrica, són els elements que més destaquen. Destaquen també dos edificis d’arquitectura contemporània guardonats amb els premis FAD, relacionats amb l’art, l’arquitectura i el disseny.
L’any 1997, un grup d’excursionistes va trobar casualment un grup d’ossos humans a l’entrada d’una cova, la Cova Foradada, situada al capdamunt del Turó de l’Escamosa. A partir de l’any 1998 es van succeir una sèrie d’excavacions arqueològiques que varen determinar que el jaciment comprèn des del paleolític superior antic fins a inicis de l’edat del bronze.

4. EL CATLLAR

El castell emmirallat al Gaià

El Catllar és un municipi situat al mig de la comarca del Tarragonès, formant part del límit de la zona del Baix Gaià. El terme és travessat per l’extrem est pel riu Gaià, fregant les cases del nucli antic principal, enfilant-se fins al pantà del Gaià i gairebé a les portes del poble veí de la Secuita, entre el nord-est i el nord-oest, i arribant, formant un apèndix que baixa cap al sud, fins els alts de la Bassa Closa.
Si us agrada la natura en estat ben viu, no deixeu d’anar a treure el cap a la zona humida del Gaià, als afores però ben a prop del poble, on, amb molta paciència, podrem veure fauna aquàtica ben interessant.

Veure les ressenyes (0)

Escriu una ressenya

Your email address will not be published.

Un Projecte de Promoció del Territori.
Un Projecte Identitari.

info@naturalocal.net

←Tornar cap amunt