Llegint ara
Bona Revetlla i Bona Ruta!

Bona Revetlla i Bona Ruta!

La revetlla de Sant Joan és part del nostre patrimoni festiu. A cada municipi ens apleguem al voltant de fogueres, reunits amb familiars i amics, seguint unes tradicions rituals d’origen ancestrals.
És per això que hem triat 5 destins de gran valor històric i natural on escapar-vos aquest llarg cap de setmana i gaudir de les tradicionals revetlles que s’hi celebren, viure l’ambient que s’hi respira, visitar el seu ric patrimoni cultural i endinsar-vos en alguna de les rutes autoguiades del seu entorn.

Salut, Bona Revetlla i Bona Ruta!

1.SORT

El melic pallarès 

Sort és el centre històric de la comarca del Pallars Sobirà, documentat des del 947, on s’hi conserven les restes del castell comtal. Tot i que sempre ha estat una vila petita,  des de ben antic ha estat el punt de referència mercantil i social i des de mitjan segle XX, és el principal centre de serveis i d’activitat turística de la comarca.

Per Sant Joan, s’hi celebra una xollada tradicional d’ovelles. 

2.LA TORRE DE CLARAMUNT

Entre l’Anoia i la riera de Carme 

El nucli antic i originari, situat a 364 metres d’altitud, es troba en un vessant de la vall baixa de la riera de Carme, a l’indret de la seva confluència amb el riu d’Agost, a on trobem el gran palau residencial, resultat de la transformació de l’antic castell d’origen medieval, així com l’església de Sant Joan Baptista, també d’origen medieval però amb la fesomia actual força transformada al llarg de la seva existència.

La Festa Major de Sant Joan  compta amb activitats de tot tipus i per a totes les edats organitzades per l’ajuntament amb la col·laboració de voluntaris i entitats.

3. PALAMÓS

L’essència marinera a l’empara de les Gavarres 

Palamós és un municipi situat al mig de la costa de la comarca Baix Empordà, al principi meridional de la plana baixempordanesa coneguda com l’Empordanet. De l’esplendor del seu port, a causa del transport marítim, de la producció de la industria surotapera, i la seva relació amb tota mena d’oficis relacionats amb la mar, com els mestres d’aixa, constructors d’embarcacions, Palamós ha passat a ser una important plaça turística i comercial, tot i que hi ha lloc per a la industria i, en menor mesura, per la l’agricultura i la pesca, centrada sobretot amb la pesca de la gamba.

Amb Sant Joan torna la Festa Major de Palamós, més d’una setmana plena d’activitats pensades per a tota la família, concerts, animació infantil, revetlles, barraques,… un no parar!

Una setmana carregada d’activitats per gaudir del bon temps! Durant tota la setmana hi haurà activitats infantils al carrer, visites guiades als principals punts històrics del municipi, actuacions teatrals, música en directe, les barraques a la platja i un llarg ventall d’activitats.

4. LA POBLA DE LILLET

On el jove Llobregat rep a l’Arija

La Pobla de Lillet és un municipi muntanyós situat al nord-est de l’Alt Berguedà, al límit amb el Ripollès, ocupant la zona intermèdia entre els cims de la serra de Catllaràs.

La població del municipi, que engloba, més enllà del nucli principal, algunes masies disseminades, esgarrapa poc més de 1.000 habitants (2018), amb una certa tendència a la pèrdua de població, malgrat la gran atracció turística i excursionista que exerceix el poble i tot el seu entorn natural, sector de dinamització econòmica en què s’està especialitzant, més enllà de la conservació de la seva gran tradició ramadera i forestal.

5. BEGUR

Estiueig, indians i corallers 

El terme municipal de Begur, al bell mig de l’Empordanet i la Costa Brava, pot presumir de la seva espectacular situació entre els turons que conformen el massís de Begur i de les seves admirades cales, com sa Riera, sa Tuna, Fornells i Aiguablava.

See Also


El gran atractiu natural de Begur és sens dubte el seu litoral escarpat alternat amb plàcids i bells racons com les cales de sa Tuna, sa Riera i Aiguafreda, antics reductes d’autèntica vida de pescadors, tot entre pinedes que arriben arran de mar.

Abans de l’inici de la Festa Major de Sant Pere, la tradicional Revetlla de Sant Joan donarà el tret de sortida a les activitats festives. El dijous 23 de juny, a les 23.30 h, hi haurà ball amb DJ Nasi a la platja de Sa Riera; i a la mateixa hora, a la plaça Esteva i Cruañas, ball amb DJ Moret

Veure les ressenyes (0)

Escriu una ressenya

Your email address will not be published.

Un Projecte de Promoció del Territori.
Un Projecte Identitari.

info@naturalocal.net

←Tornar cap amunt