Llegint ara
5 rutes tranquil·les per pedalar en família

5 rutes tranquil·les per pedalar en família

platja de la Fonollera
miradors de l’Ebre
riu Francolí
Gaià +1
Veure Galeria
platja de la Fonollera

Us proposem 5 rutes que trobareu a l’app de Natura Local, planeres, fàcils, tranquil·les, i amb un paisatge bonic, per pedalar amb tota la família. Tens infants a casa? Teniu bicicleta? Doncs, endavant!

1. La Gola del Ter i la platja de la Fonollera

Torroella de Montgrí (Baix Empordà)

Recorrerem el curs baix del Ter, flanquejats per exuberant vegetació de ribera i variats camps de conreu. Tindrem ocasió d’observar ànecs i altres aus reposant al curs del riu, així com tortugues prenent el sol tranquil·lament en petites illes al mig del Ter. El camí ens portarà gaudint d’una àmplia panoràmica fins a la Gola del Ter i la platja de la Fonollera, des d’on tindrem unes vistes privilegiades a les illes Medes.

2. Ruta dels miradors de l’Ebre

La Granadella (Garrigues)

Tindrem una forta pujada a l’inici, però la resta de la ruta transcorre per còmodes i agradables pistes forestals entre camps d’ametllers i oliveres, a les parts baixes, i pinedes i matollars, a les parts altes. Les vistes panoràmiques des de la plataforma garriguenca són úniques i espectaculars. Tindrem vistes als quatres punts cardinals: al riu Ebre, al meandre de Flix, a la serra de Montsant, al Priorat i a la serra de Llaberia, a la plana de Lleida, a les Garrigues, a l’Urgell

3. Passeig pel riu Francolí

Montblanc (Conca de Barberà)

Passejada lleugera i planera per sortir de la vila de Montblanc i airejar-nos una mica. Prenem el camí de la Parellada, que passa per la zona d’horts de can Baldrich, on veurem activitat, sobretot a l’estiu, a primera i darrera hora del dia. Arribem, tot travessant el Francolí, a la font de la Ceba. L’itinerari torna per la riba esquerra, pel passeig del Francolí, recentment recuperat i restaurat per al gaudi de la població.

4. Desembocadura del Gaià

Altafulla (Tarragonès)

See Also


Us proposem conèixer, de manera fàcil, la platja d’Altafulla amb les seves dunes, el bosc de ribera i la desembocadura del riu Gaià i els tradicionals camps de conreu. Un racó molt mediterrani que barreja platja, dunes, riu i rere país de conreus, sortint i arribant a Altafulla. I com que és una ruta tan curta, permet parades llargues per banyar-se, contemplar ocells i perdre’ns pels horts de la Sínia.

5. Seguint el Ter entre Roda i Manlleu

Roda de Ter (Osona)

Una ruta molt completa entre Roda de Ter i Manlleu, on el protagonista principal és el seu riu. Ambients de ribera, molta diversitat de fauna i un poble amb molta història, ens faran xalar mentre gaudim de la ruta. Sortirem de Rota de Ter i ja podrem gaudir del bagatge històric i natural del jaciment de l’Esquerda, el pont Vell, la resclosa de Malars, els meandres i el bosc de ribera del Ter…, per tornar tot canviant de paisatge, entre prats i camps de cereals.

Veure les ressenyes (0)

Escriu una ressenya

Your email address will not be published.

Un Projecte de Promoció del Territori.
Un Projecte Identitari.

info@naturalocal.net

←Tornar cap amunt