Llegint ara
5 indrets tranquils on poder veure ocells

5 indrets tranquils on poder veure ocells

Banyoles (Pla de l’Estany)
Puig Cornador
Banyoles (Pla de l’Estany)
Platja d’Aro (Baix Empordà)
Collegats +1
Veure Galeria
Puig Cornador

En el nostre país creix l’interès per les aus. En cada vegada més ocasions trobem persones que, sense necessitat de ser molt enteses en el tema, es deixen endur per l’encís i l’embadaliment d’aquell moment de contemplació de l’avifauna amagats rere un arbust o des de dins d’un aguait fet exprés per a aquesta activitat.

Nosaltres, des de la nostra experiència de treball de camp, us suggerim 5 indrets on, mitjançant les rutes que trobareu a l’app de Natura Local, podreu copsar ocells amb certa facilitat. Només caldrà quietud, silenci, paciència i uns bons binocles. I, si en teniu, una bona guia de camp. Sempre ens ajudarà a poder identificar-los millor.
Som-hi?

1. Boscos humits de Puig Cornador

Alpens (Lluçanès – Osona)

Faigs i roures són un hàbitat caducifoli perfecte per als ocells que habiten aquest entorn. En aquest ambient més humit de la zona de Puig Cornador, podrem trobar pit-roigs, raspinells, pinsans o picots. També mallerengues com la blava o la carbonera. Notarem la seva presència perquè es mouen en grups familiars, força sorollosos i no paren d’anar amunt i avall entre les branques dels faigs cercant insectes per menjar. Això sí, cal paciència i quietud per poder-los copsar.

2. Llacuna dels Armadors

Banyoles (Pla de l’Estany)

Creada gràcies a un projecte Life-Natura de la UE, aquesta petita àrea inundable de poca profunditat és un lloc ideal per a l’observació de diverses espècies d’aus, peixos i amfibis. Pel que fa a les aus, hi sovintegen l’ànec collverd, la polla d’aigua, la fotja, l’esplugabous, la gavina riallera, la boscarla de canyar i el balquer. Més escassos hi són el cabusset, el martinet blanc, el bernat pescaire, el xarxet o el blauet, entre d’altres.

3. Estanys del Ridaura

Castell – Platja d’Aro (Baix Empordà)

See Also


El parc dels Estanys és un espai de 150.000 m² que va ser inaugurat l’any 2012 amb l’objectiu de laminar les avingudes sobtades d’aigua en situacions de pluges torrencials i evitar inundacions a la zona urbana. Amb el parc es recuperaven també els aiguamolls desapareguts amb el desenvolupament agrícola i urbanístic de la zona. S’hi han observat més de 250 espècies d’ocells. Els esplugabous, per exemple, i hi tenen un espectacular dormidor hivernal. A l’aguait que hi ha és un bon moment per treure els binocles!

4. Congost de Collegats

La Pobla de Segur (Pallars Jussà)

Caminant pel congost de Collegats, envoltats de parets verticals, ens trobem en l’hàbitat idoni per a espècies com el roquerol, el pela-roques, el trencalòs i l’aufrany. En aquest punt destaca, però, una colònia de roquerols, que a diferència de les altres espècies d’oreneta, els podem veure tot l’any a casa nostra. El roquerol fa el seu niu fabricat amb fang i amb forma de copa en parets verticals, cingleres, coves, cavitats i precipicis. Acostuma a volar a gran alçada i al costat de les cingleres i crida l’atenció pels seus malabarismes en ple vol, fent ràpids ascensos i descensos. Es tracta d’un ocell insectívor i per tant col·labora a controlar plagues d’insectes i mosquits, i és precisament per aquesta tasca, que com les altres espècies d’oreneta, és una espècie protegida per la llei a Catalunya.

5. Resclosa d’Ullà

Parc Natural del Montgrí, Illes Medes i Baix Ter (Baix Empordà)

Aquest ambient humit acull la vegetació típica de ribera com els pollancres, verns, saücs i salzes. Aquests arbres sovint viuen amb part de les seves arrels dins l’aigua i formen junt amb la vegetació arbustiva un refugi ideal per ocells com la mallerenga carbonera i el blauet. Aquest últim petit ocell, de colors molt vistosos, fa el niu en un forat folrat d’arestes de peix als talussos de terra dels marges del riu. Es tracta d’un ocell solitari i difícil de veure, ja que queda amagat entre la vegetació i vola amb molta rapidesa i a poca alçada. Acostuma a quedar-se quiet sobre una branca fins que localitza una presa dins de l’aigua, moment en què és més fàcil observar-lo. Ben amagats, amb molta quietud i paciència, potser tindreu sort.

Veure les ressenyes (0)

Escriu una ressenya

Your email address will not be published.

Un Projecte de Promoció del Territori.
Un Projecte Identitari.

info@naturalocal.net

←Tornar cap amunt