Llegint ara
Volcans, restes prehistòriques, ermites, santuaris, monestirs… Aprèn de l’entorn mentre camines

Volcans, restes prehistòriques, ermites, santuaris, monestirs… Aprèn de l’entorn mentre camines

Nous Destins i Noves Rutes

Ens dirigim a tu perquè sabem que ets un afeccionat a sortir de ruta per la natura i descobrir curiositats sobre l’entorn natural i cultural del territori.

Sabies que si fas servir una Ruta Autoguiades de Natura Local, sabràs com arribar al punt d’origen, et guiarà per tot l’itinerari, t’avisarà amb una vibració si t’allunyes de la ruta, et descriurà cada punt d’interès arqueològic, de medi, de flora i fauna, etc. que vagis trobant pel camí, etc. Una manera diferent d’aprendre de l’entorn mentre caminem. Si encara no ho has fet, ens agradaria que provessis l’App de Natura Local (iOs/Android)

Aquesta setmana us recomanem 4 destins poc coneguts, però que res tenen a envejar a destins més massificats on podreu gaudir amb tots els sentits.

Salut i bona ruta!

SAN JULIÀ DE RAMIS

On el Ter s’estreny

Municipi situat a la comarca de Gironès al límit amb el Pla de l’Estany, entre Girona i el congost del Ter. La zona de Sant Julià de Ramis és una de les que més restes prehistòriques i històriques s’han trobat de la zona de Girona. A part de jaciments prehistòrics, hi ha les restes d’un poblat ibèric i el Castellum Fractum, restes d’una fortificació d’època romana, així com d’un castell d’època medieval, el castell de Montagut, que havia controlat el desenvolupament i població de la zona.
No t’ho perdis: El breu itinerari que enllaç la visita al Castellum Fractum, a les restes del poblat ibèric i de l’ermita paleocristiana dels Sants Metges de tot un plegat, conjunt visitable i museïtzat al capdamunt d’un turó amb la millor panoràmica sobre el Ter i les Gavarres del terme.

RUTA PER MONTAGUT
Ruta a peu / En bici
3h / 11.50 km / Dificultat Mitjana

PEL CONGOST I LA MUNTANYA 
Ruta a peu / En bici
2h 30min / 8 km / Dificultat Mitjana

BESCANÓ

Vulcanisme, aigua i molta història

Bescanó està situat a la riba dreta del riu Ter i ocupa part dels contraforts orientals de les Guilleries. Té integrats els nuclis de població de l’Estanyol, Montfullà i Vilanna, conformant un entorn rural i forestal amb caràcter mediterrani. Trobarem un ric i divers patrimoni natural representat pel riu Ter i els frondosos boscos mediterranis de les Guilleries. El paisatge divers, de planes, conques fluvials, altiplans i els seus contraforts , s’hi ha d’afegir també el volcà de la Crosa, amb unes característiques que el fan únic!
Si us agrada la bicicleta, podeu fer alguna etapa de la Via Verda del Carrilet entre Sant Feliu de Guíxols i Olot. Bescanó forma part d’aquest itinerari, caracteritzat per tenir un traçat molt suau, i totalment separat dels vehicles de moto.

RUTA DESCOBRIM BESCANÓ
Ruta a peu / En bici
3h 20min / 10,30 km / Dificultat Mitjana

BESCANÓ-ESTANYOL-SANT MATEU
Ruta en bici
1h 50min / 16,40 km / Dificultat Mitjana

ANGLÈS

A les portes de les Guilleries

Anglès és un municipi situat entre el nord i el nord-est de la comarca de la Selva, al límit amb el Gironès, als peus dels primers contraforts de les muntanyes de les Guilleries i ocupant una petita part de la vall del Ter, riu que passa fregant el principal nucli de la vila.
No t’ho perdis :Les visites guiades que s’ofereixen des del servei de turisme d’Anglès. Especialment recomanable la del poble vell i la de l’antiga fàbrica tèxtil Burés, amb part de la seva maquinària conservada.

SANT PERE SESTRONQUES I PUIG VENTÓS
Ruta a peu / En bici
3h / 7,85 km / Dificultat Fàcil

SANTA BÀRBARA PEL GR, LA “ROCASSA” I SANT AMANÇ
Ruta a peu
6h  /13 km / Dificultat Mitjana

Veure les ressenyes (0)

Escriu una ressenya

Your email address will not be published.

Un Projecte de Promoció del Territori.
Un Projecte Identitari.

info@naturalocal.net

←Tornar cap amunt