Llegint ara
Cap de setmana de rutes i festes populars més enllà dels destins més coneguts

Cap de setmana de rutes i festes populars més enllà dels destins més coneguts

Estem de cap de setmana de carnestoltes i per això volem suggerir-te 4 destins no massa coneguts, però que valen molt la pena i a on, a més a més de gaudir d’unes rutes autoguiades i plenes de contingut, podràs sumar-te, si et queden forces, a les boniques i populars festes de cada poble.

Esperem que us agradin. Salut, bona ruta i bon Carnestoltes!

SANTA MARIA DE PALAUTORDERA

La plana fluvial de la Tordera

Santa Maria de Palautordera és un municipi situat a l’est de la comarca del Vallès Oriental, a la zona del Baix Montseny, ocupant la vall i la plana fluvial del riu la Tordera, zona de transició entre les masses boscoses dels vessants del massís del Montseny i de la serra del Montnegre.

FONTS DEL NORD
Ruta a peu / En bici
3h / 9.80 km / Fàcil

STA. MARIA I ST. ESTEVE DE PALAUTORDERA
En bici
2h 40min / 25.20 km / Dificultat Mitjana

SOLSONA

La petita capital rodejada de masies

La ciutat de Solsona ha estat des de ben antic i continua sent centre únic dinamitzador de serveis i comercial de tota la seva comarca, de clara tradició fortament rural, de població minsa i disseminada, amb una presència industrial continguda, oferint actualment un potencial turístic i cultural molt interessant.
Solsona és una petita ciutat que conserva amb pulcritud i excel·lència un cert tipisme quotidià i les seves festes i tradicions, entre les que destaquen la Festa Major, pels volts del dia 8 de setembre; el Corpus, festa movible segons el calendari lunar; el Carnaval, un dels més tradicionals de Catalunya, a més de tot un seguit de fires i mercats amb un marcat tarannà, com la de Sant Isidre, a mitjan maig, i la del Trumfo, al març.

MARE DE LA FONT-CASTELLVELL
Ruta a peu / En bici
1h 50min / 5.80 km / Dificultat Fàcil

PONT DE L’AFRAU
Ruta a peu / en bici
2h 20min / 7.80 km / Dificultat Fàcil

SORT

El melic pallarès

Sort és el centre històric de la comarca del Pallars Sobirà, documentat des del 947, on s’hi conserven les restes del castell comtal. Tot i que sempre ha estat una vila petita, des de ben antic ha estat el punt de referència mercantil i social de la tota la comarca muntanyenca del Pallars.

PEL BATLLIU DE SORT
Ruta a peu
3h 20m / 13,00 km / Dificultat Fàcil

LES VERNEDES DE SORT
Ruta a peu / en bici
1h40  /6,20 km / Dificultat Familiar

PALAMÓS

L’essència marinera a l’empara de les Gavarres

De l’esplendor del seu port, a causa del transport marítim, de la producció de la industria surotapera, i la seva relació amb tota mena d’oficis relacionats amb la mar, com els mestres d’aixa, constructors d’embarcacions, Palamós ha passat a ser una important plaça turística i comercial, tot i que hi ha lloc per a la industria i, en menor mesura, per la l’agricultura i la pesca, centrada sobretot amb la pesca de la gamba.

LA VALL DE BELL-LLOC
Ruta a peu
2h / 5.70 km / Dificultat Fàcil

DE RONDA FINS A CALA ESTRETA
Ruta a peu
3h 30  / 12 km / Dificultat Mitjana

Veure les ressenyes (0)

Escriu una ressenya

Your email address will not be published.

Un Projecte de Promoció del Territori.
Un Projecte Identitari.

info@naturalocal.net

←Tornar cap amunt