Llegint ara
Visita els nostres Parcs Naturals amb 5 destins Natura Local

Visita els nostres Parcs Naturals amb 5 destins Natura Local

Visitar els nostres Parcs Naturals és una bona alternativa per a gaudir de l’estiu. Cal tenir molt en compte que, sobretot durant l’estiu, són llocs amb un alt risc d’incendi.

És per això que convé a l’hora de planificar el teu viatge, consultar les previsions meteorològiques i el mapa de riscos d’incendi.

Us proposem 5 destins que val molt la pena visitar, respectant sempre les bones pràctiques que aquests espais mereixen.

Salut, bona ruta i bon estiu!

1. Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa

“És el millor exponent de paisatge volcànic de la península Ibèrica. Té una quarantena de cons volcànics i més de 20 colades de laves basàltiques. L’orografia, el sòl i el clima proporcionen una variada vegetació, sovint exuberant, amb alzinars, rouredes i fagedes d’ excepcional valor paisatgístic.

2. Montseny

“Parc Natural i Reserva de la Biosfera formada per un mosaic de paisatges mediterranis i centreeuropeus. La seva biodiversitat extraordinària i la petjada cultural que l’home hi ha deixat al llarg dels temps ha inspirat artistes, intel·lectuas i científics.”

3. Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici

“Situat al bell mig de la serralada dels Pirineus, amb altituds que oscil·len entre els 1.200 i els 3.000 metres, està format per un conjunt espectacular de pics esmolats i crestes vertiginoses, boscos frondosos i prats verds, on l’aigua, amb més de 200 estanys i nombrosos rius, barrancs i zones humides n’és la protagonista.”

4. Reserva Natural de Mas de Melons i Secans de Lleida

“És un espai agrícola dels secans de la Plana de Lleida de 1.431 ha. Alberga la principal població de ganga de Catalunya, tot i que també trobem altres espècies d’ocells estèpics com el torlit, el sisó, la terrerola etc. Aquestes aus troben el seu hàbitat ideal en el conglomerat de guarets, erms, conreus d’ordi, oliveres i ametllers que els ofereix aquest espai.”

5. Parc Natural dels Aiguamolls de l’Empordà

“El Parc Natural dels Aiguamolls de l’Empordà va ser creat el 28 d’octubre de 1983. Els Aiguamolls de l’Empordà són una de les principals zones humides de Catalunya, juntament amb els deltes de l’Ebre i el Llobregat. Es troben ubicats a la plana empordanesa, entre les desembocadures dels rius Fluvià i Muga, en un espai caracteritzat pels cursos fluvials actuals, les antigues desembocadures dels rius, i els sistemes de canalització i rec dels conreus que històricament s’han donat en aquest lloc ric en aigua dolça.”

Veure les ressenyes (0)

Escriu una ressenya

Your email address will not be published.

Un Projecte de Promoció del Territori.
Un Projecte Identitari.

info@naturalocal.net

←Tornar cap amunt