Llegint ara
Rutes a Ponent de primavera per la contemplació d’ocells (II)

Rutes a Ponent de primavera per la contemplació d’ocells (II)

Les terres de Ponent són un destí que ens agrada molt recomanar degut al seu gran valor paisatgístic i d’interès natural i una mica allunyat dels destins més populars i alhora, moltes vegades massificats. Un valor afegit és la seva important presència d’ocells i l’oportunitat de poder gaudir de la seva contemplació dins el recorregut dels itineraris de Natura Local que aquesta setmana us volem recomanar.
També recordar-vos que aquesta és la millor època per realitzar aquestes rutes. Un clima ideal allunyat del rigorós fred de l’hivern i del sofocant calor estival de les comarques lleidatanes.
Com ja sabeu, a través de l’App, a més a més de guiar-vos per la ruta, us anirà informant de tot allò de valor natural i cultural que ens anem trobant durant l’itinerari, així com visites d’interès properes al destí.
Esperem que us agradin.

Salut i Bona Ruta!

1.RUTA DEL MONTLLOBER

Espais Naturals de Ponent / Massalcoreig

Ruta autoguiada a peu i en bici
3 hores 30 minuts / 10.50 km / Dificultat Mitjana

A la Ruta del Montllober podreu gaudir de l’atractiu d’un paisatge extraordinari d’aspecte subdesèrtic amb una de les millors representacions de turons tubulars semiesteparis del país.

Destaquem de la ruta una flora i fauna singulars i també unes vistes meravelloses a la vall del riu Cinca i els turons que la flanquegen.

2. RUTA DE L’AIGUABARREIG SEGRE CINCA

Espais Naturals de Ponent / Massalcoreig

Ruta autoguiada a peu i en bici
2 hores 40 minuts / 9.10 km / Dificultat Mitjana

La Ruta de l’aiguabarreig Segre-Cinca és una agradable excursió que us acompanyarà, seguint el curs del riu Segre, fins a la confluència fluvial més gran de la península Ibèrica, l’aiguabarreig Segre-Cinca.

La vegetació de ribera que acompanya el riu Cinca, la fauna que habita en els seu curs, els cultius de fruiters i un paisatge de relleus suaus, són els punts forts d’aquesta ruta.

3. RUTA ALGERRI – SANT URBÀ (LA FIGUERA).

Espais Naturals de Ponent

Ruta autoguiada a peu en bici
3 hores 55 minuts /13.30 km / Dificultat Mitjana

Interessant i fàcil recorregut per copsar un altre racó dels Espais Naturals de Ponent. Aquest, completament de secà, travessa la singular Serra Llarga, límit nord dels Plans de Balaguer.

Paisatges de grans horitzons, fauna ornítica (ocells) i restes de l’activitat de l’home, ens il·lustren aquesta llarga caminada.
Podeu fer la ruta en els dos sentits.

4. RUTA DE L’ESTANY D’IVARS VILA-SANA

Vila-sana Ivars d’Urgell i Vallverd Espais Naturals de Ponent

Ruta autoguiada a peu en bici
1 hora 20 min. /4.60 km/ Dificultat Fàcil

La ruta que aquí us proposem és una fantàstica proposta per descobrir un dels llocs més encantadors i singulars de la Plana d’Urgell, l’Estany d’Ivars i Vila-Sana.

Oasi de vida ric en fauna i flora, però també amb històries del passat i anècdotes que coneixerem seguint la ruta mentre gaudim d’un entorn incomparable.

Us convidem a visitar l’estany d’interior més gran de Catalunya, la història del seu assecament total i la seva posterior recuperació, un cas únic a tot Europa.

5. RUTA DEL CAMÍ RAL

La Sentiu de Sió Bellmunt d’Urgell Castellserà Agramunt Espais Naturals de Ponent

See Also


Ruta autoguiada a peu
11 hores / 41.50 km / Dificultat Mitjana

Aquest recorregut circular de 42 km de llargada ens permetrà conèixer i gaudir d’un paisatge agrícola i estepari, de marcada personalitat.
Veurem com l’home s’hi ha establert en els diferents pobles que envolten la ruta; l’enginy per fer-lo més dòcil ajudant-se de la pedra; l’adaptació de les plantes a les condicions ambientals i de sòl o l’especialització d’ocells exclusius d’aquests paratges entre d’altres, i per acabar, la bellesa paisatgística i la seva variació estacional.

6. RUTA DE BELLMUNT

Bellmunt d’Urgell Espais Naturals de Ponent

Ruta autoguiada a peu, en bici.
1 hora 40 minuts / 5.90 km / Dificultat Fàcil

Aquesta ruta ens portarà a conèixer l’entorn natural més pròxim al poble de Bellmunt d’Urgell, envoltat de camps de conreu i petits turons.

Els punts destacats d’aquesta proposta són la casa de Relleus del camí Ral i la Font Amarga, però l’estrella indiscutible d’aquesta ruta és l’entramat de les trinxeres dels Tossals al front del Segre, les quals ens transportaran al traumàtic escenari de la Guerra Civil Espanyola.

Si no som experts en cants, la seva identificació esdevé relativament complexa. Pots entretenir-te i “entrenar-te” prèviament en aquest enllaç.

Recordeu que:

1. Calen uns prismàtics. De 8 augments (estàndard) o de 10 si anem a llocs oberts com estepes, aiguamolls, prats alpins, etc. Com més bons siguin, millor qualitat d’imatge i colors, millor definició en condicions de poca llum (matinada i capvespre) i menys es cansaran els nostres ulls.
2. Roba de colors discrets i que no faci soroll.
3. És molt important l’actitud de quietud i saber passar desapercebut.
4. Per la resta, igual que quan anem a fer una sortida: protecció, menjar aigua, etc.

Veure les ressenyes (0)

Escriu una ressenya

Your email address will not be published.

Un Projecte de Promoció del Territori.
Un Projecte Identitari.

info@naturalocal.net

←Tornar cap amunt