Llegint ara
Rutes en bicicleta per gaudir millor del paisatge

Rutes en bicicleta per gaudir millor del paisatge

La majoria de rutes de Natura Local es pot triar fer-les en bici o a peu, segons les preferencies de cadascú. No obstant n’hi han algunes que recomanem especialment fer-les en bici, ja que degut a la seva tipologia i al paisatge de l’entorn, es pot gaudir més i millor de l’experiència. 

1.RUTA ORNITOLÒGICA DE MONTGAI

Butsènit Montgai Espais Naturals de Ponent

RUTA A PEU 
DIFICULTAT: Mitjana
DISTÀNCIA: 11.16 km / DURADA: 3 hores 12 minuts

Espai natural Serra de Bellmunt-Almenara

Us proposem un ruta temàtica (ornitològica) que sense cap dubte us sorprendrà i segurament no us deixarà indiferents. Si trieu l’època adequada (primavera i estiu) i les hores del dia més propícies, (primera o última hora del dia) quedareu gràtament sorpresos per la gran quantitat d’ocells, molts d’ells difícils de veure a altres parts del territori, que podreu observar.

Destaquem entre altres espècies l’esparver cendrós, el milà negre, el gaig blau, el falcó mostatxut, el sisó i el mussol banyut.

2. BTT 1. ESCAPADA A PAU PER VILAÜT

Roses

EN BICI
DIFICULTAT: Fàcil
DISTÀNCIA: 25.00 km / DURADA: 2 hores 30 minuts

Aigua a la plana i rocs a la mutanaya
Ruta fàcil, fins i tot familiar, que ens permetrà copsar dos paisatges molt diferents i alhora propers.
Una primera part planera, humida, de paisatges agrícoles, amb estanys, pastures i closes, fins a l’estany de Vilaüt, on gaudirem dels ambients més naturals dels Aiguamolls de l’Empordà.
Tot seguit, ens aproparem a la part baixa de la serra de Rodes, passant pel bonic poble de Pau i, si voleu, Palau-saverdera, per descobrir paisatges més durs, amb el conreu de l’olivera com a protagonista, i les vistes sobre la plana de l’Alt Empordà.

3. PLATJA DE PALS, GOLA DEL TER I ARROSSARS

Parc Natural del Montgrí, Illes Medes i Baix Ter

RUTA EN BICICLETA 
DIFICULTAT: Familiar
DISTÀNCIA: 15.70 km/ DURADA: 1 hora 3 minuts

Basses, recs i arrossars al baix Ter
Es tracta d’una ruta familiar, completament plana i ideal per fer en bicicleta. Passejarem entre camps de vinya i arrossars, resseguirem recs a tocar del Daró Vell entre camps de conreu, veurem pollancredes perfectes i resseguirem el curs del Ter fins a la Gola.

En el tram final de la ruta ens aturarem a les diferents basses a observar gran varietat d’aus i alguns amfibis, alguns amb perill d’extinció com la tortuga d’estanys.

Si teniu l’oportunitat de fer la ruta en l’època què els arrossars estan inundats, l’experiència pot ser inoblidable.

4. L’ILLA DELS SALZES I L’ANTIC CAMP D’AVIACIÓ DE CELRÀ

Gavarres Celrà

RUTA A PEU
DIFICULTAT: Fàcil
DISTÀNCIA: 11.00 km / DURADA: 3 hores

See Also


Passat històric i fertilitat a la plana del Ter
Aquesta ruta discorre per la plana del Ter i ens descobreix des de la frondositat dels boscos de ribera fins a les restes del camp d’aviació republicà que es va construir per la Guerra Civil.

5. RUTA DE LES PEDRERES

Espais Naturals de Ponent Preixana

RUTA A PEU
DIFICULTAT: Mitjana
DISTÀNCIA: 12.90 km / DURADA: 3 hores 40 minuts

Espai natural dels Secans de Belianes-Preixana
Us proposem una ruta que us sorprendrà gratament, tant per l’amplitud dels paisatges i la riquesa en fauna i flora, com pel seu patrimoni etnològic.

Destaquem de la ruta la quantitat d’aus que podreu veure, sobretot si la feu a la primavera o estiu, i també les barraques de pedra seca i les antigues pedreres.

CONSELLS PER PREPARAR LA TEVA RUTA EN BICICLETA

1. Revisa l’estat de la teva bicicleta. Portar-la al teu taller de bicicletes per a una posada a punt.
2. Viatja lleuger. No oblidis que a més d’aigua, menjar, protecció, cal porta un kit de multi-eines, manxa, pegats, la necessària càmera de recanvi, i per descomptat saber com funcionen. Un impermeable tampoc és mala idea.
3. Per la teva ruta amb bicicleta també necessites el casc. El mòbil (i el carregador) són imprescindibles per seguir o poder comunicar-nos en ruta, però compteu amb la possibilitat de no tenir cobertura, per la qual cosa és important que descarreguis prèviament la ruta.
4. Consulta les previsions meteorològiques.
5. Comunica a casa la ruta i cenyeix-te a ella.

Veure les ressenyes (0)

Escriu una ressenya

Your email address will not be published.

Un Projecte de Promoció del Territori.
Un Projecte Identitari.

info@naturalocal.net

←Tornar cap amunt