Llegint ara
Caminant a la vora de rius

Caminant a la vora de rius

Mediona, Ges, Montsant, Gurri, Bastereny,…
Us oferim una selecció d’itineraris per a descobrir els ecosistemes de les riberes amb boscos i fauna associada, així com el patrimoni lligat a l’aigua: sèquies, canals, basses i molins. Rutes per a descobrir i aprendre a estimar els nostres rius.
Som-hi?

1.EL CAMÍ DEL RIU

Sant Quintí de Mediona

RUTA A PEU 
DIFICULTAT: Fàcil
DISTÀNCIA: 6.70 km / DURADA: 2 hores 30 minuts

Els miralls de l’aigua
Ruta que discorre en bona part seguint “el camí del riu”, pels marges del Riu Mediona. A mesura que anirem remuntant les aigües, se’ns aniran apareixent gorgs i salts d’aigua que faran la delícia als nostres sentits. Reconeixerem els vestigis del passat industrial d’aquesta vila, articulada per l’aigua gràcies a nombrosos recs i canals.

Una passejada simpàtica i refrescant, que també ens permetrà gaudir dels paisatges de secà del Penedès i de les seves vinyes, tot resseguint els camins i senders dels afores d’aquest bonic poble.

2. UN TOMB PEL RIU GES

Sant Vicenç de Torelló

RUTA A PEU / EN BICI
DIFICULTAT: Fàcil
DISTÀNCIA: 8.50 km / DURADA: 2 hores 30 minuts

L’extrem septentrional de la plana de Vic
Aquesta ruta fàcil al voltant el riu Ges, us proposa descobrir el seu ambient de ribera, l’aprofitament de l’aigua i la importància de les seves fonts; tot plegat, dins el paisatge frontissa entre la plana de Vic i els primers contraforts prepirinencs.

3. MONTSANT I EL CONGOST DE FRAGUERAU

Ulldemolins

RUTA A PEU 
DIFICULTAT: Difícil
DISTÀNCIA: 14.80 km/ DURADA: 4 hores 13 minuts

Montsant: de la serra al riu
És aquesta una de les millors rutes i més completes del Montsant. La ruta és molt variada, visitarem les ermites de Santa Magdalena, Sant Bartomeu i Sant Antoni, veurem formacions rocoses espectaculars, tindrem vistes a la serra de Montsant i de la Llena. Observarem algun dels seus impressionants barrancs i resseguirem, ja de tornada, el curs del riu de Montsant tot admirant el congost de Fraguerau i el seu meravellós entorn natural.

4. RUTA DELS MOLINS DE SEVA

Seva

RUTA A PEU
DIFICULTAT: Fàcil
DISTÀNCIA: 4.80 km / DURADA: 1 hora 45 minuts

L’aigua, font de vida i energia
Ruta fàcil a tocar del poble de Seva, que ens permet descobrir el patrimoni dels molins Fariners d’aquesta població, i la seva relació amb el riu Gurri. L’ambient forestal de la seva conca, les cingleres i les gorgues, així com els elements arquitectònics que anirem trobant fan d’aquesta ruta una proposta molt interessant.

5. EL SALT DEL MOLÍ

Vidrà

See Also


RUTA A PEU
DIFICULTAT: Fàcil
DISTÀNCIA: 4.70 km / DURADA: 2 hores

El bosc i l’aigua com a recurs
Una ruta circular per un ambient forestal, ens portarà fins al salt del Molí passant pel pont romànic de Salgueda, sobre el riu Ges, fins a arribar a les runes del molí vell, just sota el bonic salt. De tornada, encara veurem un altre molí i gaudirem d’un paisatge amb alternança de prats de pastura i boniques fagedes a les vessants més obagues.

Recordeu que ens trobem al bell mig de l’Espai d’Interès Natural de les serres de Milany-Santa Magdalena i Puigsacalm-Bellmunt.

6. UN TOMB MEDIAMBIENTAL PEL RIU

Guardiola de Berguedà

RUTA A PEU
DIFICULTAT: Familiar
DISTÀNCIA: 2.80 km / DURADA: 1 hora

Un riu jove i ple de vida.
Us proposem aquesta passejada familiar per l’aiguabarreig dels rius Bastareny i Llobregat aprofitant per conèixer com funciona aquest ecosistema fluvial i quins animals i plantes hi viuen.

Veure les ressenyes (0)

Escriu una ressenya

Your email address will not be published.

Un Projecte de Promoció del Territori.
Un Projecte Identitari.

info@naturalocal.net

←Tornar cap amunt