Llegint ara
Parc Natural Capçaleres del Ter i del Freser (II)

Parc Natural Capçaleres del Ter i del Freser (II)

El gran ventall de possibilitats que ofereix aquest Parc i l’estimació especial que li tenim són els motius per dedicar-li una segona part a la secció de rutes i visites d’interès recomanades.

Aquesta setmana continuem endinsant-nos en les valls que conformen aquest preciós parc natural. Programeu amb temps la vostra visita, us recomanem consultar les rutes que us proposem i triar-ne una. A través de l’App podreu veure quins destins teniu a prop on poder passar la resta del dia. Els municipis de la vall alberguen petites joies arquitectòniques de gran valor cultural i encisadors carrers on deixar-se perdre. Consultant l’aplicació podreu veure quines són les visites d’interès de cada municipi, juntament amb les explicacions i la història de cada lloc.
Són moltes les possibilitats que ofereix aquest entorn i estem segurs que en gaudireu força.

Salut i Bona Ruta!

1. RUTA DELS VEÏNATS DE PLANOLES

Passejant a banda i banda del riu Rigart

Ruta autoguiada a peu
2 hores 12 minuts / 5.40 km / Dificultat Fàcil

Entretinguda proposta que ens fa el Parc Natural de les Capçaleres del Ter i del Freser per conèixer l’entorn més pròxim del poble de Planoles i els seus veïnats.

Baixarem fins al riu Rigat tot passejant entre prats de dall i petites bosquines; Ens enfilarem per la costa de la Vena tot caminant entre roures, faigs i cirerers; i visitarem algunes de les fonts més conegudes de Planoles.

2.CIRC D’ULLDETER

Refugis de muntanya amb història.

Ruta autoguiada a peu
1 hora 25 minuts/ 4.50 km / Dificultat Mitjana

Aquesta excursió de dificultat moderada és una bona manera de començar a descobrir els Pirineus a partir dels seus refugis històrics. Els paisatges alpins i les seves serralades, les valls i circs d’origen glacial, que són capçaleres en aquest cas d’importants rius com el Ter, a l’indret d’Ulldeter.

3. DE RIBES DE FRESER AL PLA D’EROLA

Cap a l’Espai d’Iinterès Natural de la capçalera del Freser

Ruta autoguiada a peu 
2 hores / 5.10 km / Dificultat Mitjana

Aquesta ruta entra dins l’àmbit meridional del Parc Natural de les Capçaleres del Ter i del Freser. És allà on trobem el refugi del pla d’Erola.

Sender lineal sempre ascendent a l’anada. Passarem entre feixes de prats de dall amb vistes als pobles de la vall del Freser. Copsarem el canvi de la vegetació: caducifòlia primer, per boscos de coníferes després.

4. CAMÍ DE SOCARRATS A BEDUIS

Pastures properes

Ruta autoguiada a peu
2 hores / 3.70 km / Dificultat Fàcil

See Also


Us proposem una caminada per conèixer els camps on antigament la gent de Setcases portava el bestiar a pasturar. Passarem pels camins per on s’anava a feinejar i retrobarem restes de la seva activitat: murs de pedra, cabanes i barraques avui enfonsades. Dalt els camps, s’obren vistes de les serres properes i, de baixada, gaudirem de les visuals de la vall i del poble de Setcases.

5. CIRCULAR DEL SALT DEL GRILL

On el Salt del Grill s’uneix al riu Freser.

Ruta autoguiada a peu
2 hores 30 minuts / 5.10 km / Dificultat Fàcil

Es tracta d’una proposta refrescant i variada, ideal per fer a l’estiu, però que també té el seu encant per fer-la durant la primavera o tardor.

Potser el més destacat de la Ruta Circular del Salt del Grill de Queralbs, són les gogues i salts d’aigua de les gorges del Freser, envoltades de verns, freixes i avellaners, i per descomptat el racó màgic del Salt del Grill. Destaquem també però les pinedes del bosc de Carboner i del bosc del Rei.

6. CAMÍ DE MOLLÓ A SANTA MAGDALENA

Talaia de l’Alta Garrotxa i els Pirineus.

Ruta autoguiada a peu
2 hores / 3.70 km / Dificultat Mitjana

Aquest camí ens enfila direcció les carenes que ens separen de la vall del riu Ter. Envoltarem el torrent de la Font Vella entre pastures i conreus de trumfes, pujant sense descans fins al pedró de Sta. Magdalena, on gaudirem al nord de la pelada alta muntanya pirinenca i, al sud, de la boscosa muntanya mitjana de l’Alta Garrotxa.

Veure les ressenyes (0)

Escriu una ressenya

Your email address will not be published.

Un Projecte de Promoció del Territori.
Un Projecte Identitari.

info@naturalocal.net

←Tornar cap amunt