Llegint ara
Rutes per descobrir els ocells dels rius

Rutes per descobrir els ocells dels rius

Tot just ara comencen a sortir les niades dels ocells més petits que viuen a la vora del riu. És un bon moment per descobrir-los. Sentir els pollets reclamant menjar, veure el trànsit continu dels progenitors pels voltants del niu, la cerca constant de menjar… No us deixeu cap racó per esbrinar: troncs i fullam dels arbres; entre les canyes de la vora; a la bardissa dels marges; pels prats d’herba. A tot arreu hi viuen ocells adaptats als diferents ambients.

1.ITINERARI AMBIENTAL PEL RIU CARDENER A SÚRIA

Súria

RUTA A PEU
DIFICULTAT: Familiar
DISTÀNCIA: 7.00 km / DURADA: 1 hora 40 minuts

Bosc de ribera al Pla de Reguant
Aquest camí familiar resseguint el riu Cardener al seu pas per Súria, ens ajudarà a entendre la relació dels vilatans amb el riu, el seu aprofitament i el ric patrimoni natural que encara conserva. Tot plegat una ruta mediambiental on podreu complementar els plafons existents amb el guiatge interpretatiu de l’App de Natura Local centrat en ocells i plantes.

2. PASSEIG PEL RIU. LA CORBATERA.

Sallent

RUTA A PEU
DIFICULTAT: Familiar
DISTÀNCIA: 5.00 km / DURADA: 1 hora 30 minuts

Fins a l’aiguabarreig de la Gavarresa.
Ruta familiar pel costat del riu Llobregat, a la zona d’interès natural de La Corbatera, on gaudir del cant dels ocells i la vegetació frescal de la llera del riu. El paisatge de tornada, entre solells camps de cereals i alguna vinya, és ben diferent del primer. Inici i final al nucli agregat de Cabrianes.

3. DE QUERALBS A LESTRET DEL FORN

Parc Natural Capçaleres del Ter i del Freser

RUTA A PEU
DIFICULTAT: Familiar
DISTÀNCIA: 2.20 km/ DURADA: 45 minuts

L’estretament del riu de Tosa
Aquesta atractiva ruta familiar, ens portarà a conèixer un fantàstic racó del Parc Natural de les Capçaleres del Ter i del Freser a tocar del poble de Queralbs.
D’aquesta còmoda excursió, destaquem l’interessant nucli de Queralbs, amb el seu bonic safareig i l’església de Sant Jaume de Queralbs.
Caminarem entre murs de pedra seca, antics camps de conreu i prats de dall. Cap al final de la ruta passejarem entre freixes i ens endinsarem en el frondós curs del riu de Tosa abans d’arribar a l’estret del Forn.

4. D’ALPENS A PUIGCORNADOR

Sant Pere de Torelló

RUTA A PEU
DIFICULTAT: Familiar
DISTÀNCIA: 0.85 km / DURADA: 20 minuts

Bany de natura al riu Ges
Entretinguda passejada per a famílies per la riba del riu Ges al nord de la plana de Vic, als peus de la serra de Bellmunt. A tocar del mateix poble de Sant Pere de Torelló podrem conèixer espais d’alt interès ecològic com el bosc de ribera amb preciosos arbres madurs i la rica fauna que hi habita. Repartides pel camí veurem figures d’animals que recreen les espècies de l’entorn.

5. RUTA DE NATURA A LA RIERA DE SORREIGS

Sant Bartomeu del Grau

RUTA A PEU
DIFICULTAT: Mitjana
DISTÀNCIA: 12.50 km / DURADA: 5 hores 20 minuts

Rieres de muntanya a l’altiplà del Lluçanès, sector ausònic.
Fantàstica, i alhora exigent ruta als altiplans del Lluçanès, per descobrir el nord del municipi i endinsar-nos en la part més salvatge de la riera de Sorreigs, dins l’Espai d’Interès Natural del mateix nom.

See Also


Boscos originals i boscos treballats; cingleres calcàries que encaixen barrancs i fondalades fosques amb gorgs i salts d’aigua; obacs i solells amb vegetació diferenciada. Tot plegat, alternat amb el paisatge agrícola a les parts més accessibles i planes.

Si no som experts en cants, la seva identificació esdevé relativament complexa. Pots entretenir-te i “entrenar-te” prèviament en aquest enllaç.

Recordeu que

1. Calen uns prismàtics. De 8 augments (estàndard) o de 10 si anem a llocs oberts com estepes, aiguamolls, prats alpins, etc. Com més bons siguin, millor qualitat d’imatge i colors, millor definició en condicions de poca llum (matinada i capvespre) i menys es cansaran els nostres ulls.
2. Roba de colors discrets i que no faci soroll.
3. És molt important l’actitud de quietud i saber passar desapercebut.
4. Per la resta, igual que quan anem a fer una sortida: protecció, menjar aigua, etc.

Veure les ressenyes (0)

Escriu una ressenya

Your email address will not be published.

Un Projecte de Promoció del Territori.
Un Projecte Identitari.

info@naturalocal.net

←Tornar cap amunt