Llegint ara
Onada de calor? Fugim a la fresca de la muntanya

Onada de calor? Fugim a la fresca de la muntanya

Ens avisen els meteoròlegs que aquest cap de setmana ve una onada de calor. Afortunadament la nostra geografia ens ofereix un ventall de possibilitats per gaudir de la frescor mentre realitzem fantàstiques rutes de muntanya.
Us hi animeu? Som-hi?

1. CIRCULAR DEL SALT DEL GRILL

Parc Natural Capçaleres del Ter i del Freser

On el Salt del Grill s’uneix al riu Freser.

Es tracta d’una proposta refrescant i variada, ideal per fer a l’estiu, però que també té el seu encant per fer-la durant la primavera o tardor.

Potser el més destacat de la Ruta Circular del Salt del Grill de Queralbs, són les gogues i salts d’aigua de les gorges del Freser, envoltades de verns, freixes i avellaners, i per descomptat el racó màgic del Salt del Grill. Destaquem també però les pinedes del bosc de Carboner i del bosc del Rei.

2. CIRCULAR D’ESPINAVELL- COLL PREGON- COLL DE LA CLAPA- FABERT

Parc Natural Capçaleres del Ter i del Freser

Pastures compartides. Tractat dels Pirineus de 1659

Aquesta ruta s’enfila fins a coll Pregon on gaudirem de vistes del Costabona i el vessant francès del Vallespir.

Tot pujant, travessarem diferents paisatges vegetals i un cop dalt la carena, passejarem pels prats de pastures altimontanes amb vistes espectaculars al Pirineu Oriental. De tornada passarem per les dous i el poblet de Fabert, també pertanyent, com Espinavell, al municipi de Molló.

3. D’ESTANY GENTO FINS A LA CAMBRA D’AIGÜES

La Vall Fosca

Via verda del Carrilet

Pujarem allà on es troben els llacs i ens convertirem en espectadors d’una vall on es fusiona l’historia amb un paisatge d’alta muntanya meravellós. Recorrent l’antiga via del carrilet, perfectament conservada i, sense gaire dificultat, gaudirem d’un horitzó idíl·lic a les diferents valls que conformen la Vall Fosca; Vall de Riqüerna, de Filià i de Rus.

4. CANAL XIC I FORAT DE LA GUINEU

La Vall Fosca

Capdella i la Central de Capdella

Aquesta excursió familiar per Capdella, és una frescal i còmoda passejada per entrar en contacte amb la natura del fons de la vall i l’energia hidroelèctrica. La podeu començar a la Central de Capdella (com nosaltres) o bé del bonic mirador i alhora punt d’informació del nucli de Capdella. En aquest segon cas haureu de fer un petit tram de carretera. Sigui com sigui, sempre aigües amunt pel camí del Canal Xic i de baixada pel camí del forat de la Guineu.

5. PEL BATLLIU DE SORT

Sort

Entre assolellats murs de pedra seca

Fantàstic itinerari que volta el Batlliu de Sort per camins de bast, empedrats i vorejats de murs de pedra seca. Veurem com l’home s’adaptava al medi, no fa tant de temps. Resseguirem els principals pobles del vessant solell de la vall, penjats a sobre de Sort, Gaudirem de la seva arquitectura i les seves espectaculars vistes. A més tindrem ocasió de visitar un dels museus de papallones més importants d’Europa i passejar per pobles de pel·lícula.

6. CAMÍ DE SORT A BRESSUI I PUJALT

Sort

Els pobles enlairats

Sortint de Sort, la ruta proposa pujar a Pujalt però passant abans pel poblet de Bressui. Fem un tomb per tal de no haver de pujar i baixar pel mateix lloc.
A part de conèixer dos dels pobles del Batlliu de Sort i la seva situació privilegiada, afavorida per la inversió tèrmica, gaudirem de meravelloses vistes de la vall de la Noguera Pallaresa i dels Pirineus. El camí de Sort a Pujalt conserva bonics trams empedrats i resseguits de murs on encara es respira l’aire de temps passats.

7. PASSEJANT CAP A LLANARS

Camprodon

La Vall de Camprodon

Aquest tomb és una ruta inclusiva circular entre Camprodon i Llanars que ens permet descobrir el tram de la Vall de Camprodon que puja cap al naixement del riu Ter, el paisatge i la seva humanització. De tornada, podrem decidir si seguir la ruta inclusiva pel camí vora la carretera tot entrant al poble pel residencial i arbrat passeig de Maristany o, tornar pel sender que baixa per la banda dreta del riu, entre pastures i el bosc de ribera.

8. RUTA DE CAMPRODON AL SANTUARI DEL REMEI

Camprodon

Ter avall, pel camí Ral fins al Remei

Sortint de Camprodon us proposem aquesta passejada llarga, d’anada i tornada pel camí Ral, a la vora del riu Ter fins al Santuari del Remei. Gaudirem d’un camí frescal entre el bosc de ribera i els prats de pastura, fins a arribar dalt el mirador natural on està situat el santuari.

Veure les ressenyes (0)

Escriu una ressenya

Your email address will not be published.

Un Projecte de Promoció del Territori.
Un Projecte Identitari.

info@naturalocal.net

←Tornar cap amunt