Llegint ara
Benvinguts a la Catalunya austral

Benvinguts a la Catalunya austral

Aquesta setmana us volem recomanar les comarques del sud de Catalunya amb els seus paratges espectaculars. Són tresors menys coneguts,  però que no tenen res a envejar a destinacions del nord. A més a més, el clima encara és amable en aquesta època de l’any, i això també és un bon argument per desconnectar pels camins i petits pobles.

Aquestes recomanacions no acaben aquí, i la setmana que ve us passarem més rutes per gaudir i recórrer el paisatge d’aquestes terres.


Salut i Bona Ruta!

1.Ruta del Poblat Ibèric i les dues Ermites

La Torre de l’Espanyol

Ruta autoguiada a peu
2 hores 50 minuts / 7.50 km km / Dificultat Mitjana

Us convidem a gaudir d’aquesta interessant ruta, de la qual destaquem la bellesa de les ermites de Sant Antoni i Sant Miquel, la rica història del poblat ibèric de Sant Miquel, i les vistes sobre el riu Ebre. Aprofitarem el recorregut també per descobrir les singularitats de la fauna i la flora d’aquest singular indret.

2. Camins a l’Arbocet. Vilanova d’Escornalbou

Vilanova d’Escornalbou

Ruta autoguiada a peu, en bici
1 hora 40 minuts / 6.50 km / Familiar

Bonica i senzilla ruta per a tota la família, a peu o en BTT, que ens portarà a recórrer des dels camps de conreu de secà tradicionals fins a les privilegiades vistes de la Costa Daurada. Pel camí descobrirem majestuoses construccions que des del segle XI i XII servien per a protegir aquestes terres.

3. Ruta “Gaudí-coll Rodó”.

L’Argentera

Ruta autoguiada a peu
1 hora 31 minuts / 4.55 km / Dificultat Fàcil

Aquesta ruta singular a tocar del poble l’Argentera, ens portarà en primer lloc al cim del coll Rodó tot observant un paisatge imponent de cingles grisos i vermells. Les vistes sense fi que tindrem des del cim ens recompensaran sense dubte l’esforç.

A la segona part de la ruta visitarem un racó ben entranyable, a on rodejats de formes rocoses d’arenisca vermella, les ombres i la llum ens descobriran un gran nombre de coincidències amb l’obra de Gaudí, el qual fan pensar que en algun moment l’arquitecte va visitar la zona i va rebre inspiració.

4. Ruta de la Pedra Seca

Pradell de la Teixeta

See Also


Ruta autoguiada a peu
1 hora 40 minuts /5.72 km/ Dificultat Fàcil

La “Ruta de la Pedra Seca” del Pradell de la Teixeta és un viatge interessant al passat proper de l’entorn rural d’aquest municipi del Priorat. Gaudirem d’un paisatge singular, modelat per l’home pedra a pedra, a on natura i construccions de pedra seca es mimetitzen a la perfecció.

Un laberint de murs, boniques barraques i aljubs entre camps d’ametllers i avellaners, conformen el que semblaria un autèntic parc temàtic de la pedra seca.

5. Ruta del ferro. Poblats ibers

Alcanar

Ruta autoguiada a peu
3 hores / 8.50 km / Dificultat Mitjana

Viatgem als emplaçaments del poblats íbers dels segles VII al segle I aC. En un paisatge totalment mediterrani, els turons acollien els primers pobladors del que anomenem civilització. Fem un vaitge en el temps i el paisatge?

Veure les ressenyes (0)

Escriu una ressenya

Your email address will not be published.

Un Projecte de Promoció del Territori.
Un Projecte Identitari.

info@naturalocal.net

←Tornar cap amunt