Llegint ara
Benvinguts a la Catalunya austral II

Benvinguts a la Catalunya austral II

Tal com us vam prometre, aquesta setmana us oferim una nova entrega de recomanacions de rutes i destins a la zona sud del nostre territori.

El sud de Catalunya és, sovint, injustament menystingut com a destí, a diferència d’alguns més populars a altres zones del país. Des de Natura Local, com ja sabeu, volem aportar el nostre granet de sorra a la diversificació de l’oferta turística i procurem donar a conèixer paratges, que res tenen a envejar a d’altres i que ens ofereixen paisatges encisadors, indrets amb molta història i, sobretot, la possibilitat de desconnexió total i d’immersió en la natura, que tant desitgem els qui vivim a la voràgine de les grans ciutats.

Encara podem afegir un argument més per acabar de decidir-vos i és la bonança climàtica que gaudireu en aquesta època que contrasta amb el rigorós fred de l’hivern i la sufocant calor de l’estiu.

Animeu-vos i feu cap al sud!


Salut i Bona Ruta!

1.Ruta a Montpaó i el Castell de Calafell

Calafell

Ruta autoguiada a peu, en bici
2 hores 30 minuts/ 13.40 km / Dificultat Fàcil

Aquesta ruta fàcil ens convida a conèixer llocs històrics de Calafell com el Castell de la Santa Creu, i la natura que els envolta. Veurem com el pas del temps transforma el paisatge natural i abandona poblats medievals com el de Montpaó o el Casalot de la Viola.

2. Ruta de Sant LLorenç.

Constantí

Ruta autoguiada a peu, en bici
1 hora 45 minuts / 5.80 km / Familiar

Itinerari fàcil i variat on descobrirem valors històrics, naturals, paisatgístiques i rurals de Constantí. Pel recorregut trobarem les restes de l’ermita de Sant Llorenç, al voltant de la qual es produeix el primer poblament del municipi al segle XII; masos en actiu com el de Serapi; cellers experimentals al costat de conreus tradicionals de secà; arbres singulars i camins amb llegendes.
Tot plegat trescant per camins carreters que ens acosten al medi natural que ens envolta i a les nostres arrels històriques.

3. Itinerari pel riu Gaià

El Catllar

Ruta autoguiada a peu
2 hores / 6.20 km / Dificultat Fàcil

See Also


Caminem per la part nord del terme del Catllar, passant per l’ermita de Sant Ramon i pinedes allà on hi abundava la vinya i els marges de pedra seca. A la presa de l’embassament del Gaià, fa bo de badar per intentar clissar-hi ocells, i per la zona humida del Catllar, on s’està recuperant la tortuga de rierol. Feixes de garrofers i d’avellaners donen unes pinzellades a un patrimoni agroalimentari en certa regressió.

4. Ruta “El congost de Fraguerau”

Ulldemolins

Ruta autoguiada a peu
4 hores 13 minuts /14.80 km/ Dificultat Difícil

És aquesta una de les millors rutes i més completes del Montsant. La ruta és molt variada, visitarem les ermites de Santa Magdalena, Sant Bartomeu i Sant Antoni, veurem formacions rocoses espectaculars, tindrem vistes a la serra de Montsant i de la Llena. Observarem algun dels seus impressionants barrancs i resseguirem, ja de tornada, el curs del riu de Montsant tot admirant el congost de Fraguerau i el seu meravellós entorn natural.

5. Ruta dels Castells

Altafulla

Ruta autoguiada a peu, en bici
2 hores 10 minuts / 5.10 km/ Dificultat Familiar

Ruta familiar, per fer en qualsevol època de l’any, entre Altafulla, Tarragona i Ferran; entre la platja, el riu i la muntanya. Un paisatge protegit per la seva singularitat natural i cultural.

Veure les ressenyes (0)

Escriu una ressenya

Your email address will not be published.

Un Projecte de Promoció del Territori.
Un Projecte Identitari.

info@naturalocal.net

←Tornar cap amunt