Llegint ara
Flamisell amunt. Un paisatge que enamora

Flamisell amunt. Un paisatge que enamora

La nostra recomanació d’aquesta setmana és un clàssic en majúscules, La Vall Fosca, un destí espectacular on en aquesta època de l’any gaudireu de les seves rutes enmig d’un paisatge suggerent, on conviu harmònicament l’aigua, la muntanya, una vegetació variada i diferents espècies d’animals.
Un paisatge constantment canviant que flanqueja el riu Flamisell, principal eix de tota la vall. Passejar- pels nuclis antics dels principals pobles de la vall us permetrà també contemplar racons bucòlics d’aquesta vall pirinenca.
Sense cap mena de dubte un destí que val la pena visitar moltes vegades i gaudir dels tresors que amaguen cadascuna de les rutes que avui us proposem.

Esperem que us agradin. Salut, bona ruta

1.PEL CAMÍ DE RUS FINS ALS ESTANYS

La capçalera glacial del Riqüerna

Ruta autoguiada a peu
5 hores 30 minuts / 16.00 km / Dificultat Mitjana

De Capdella, pujarem per un vell camí de ferradura, seguint la bonica vall del Riqüerna, fins a topar amb les pales del pic de Salado (2512 m.) que voltarem per descobrir alguns dels llacs més meridionals del parc i runes de cabanes mineres i ramaderes.

2. DE CAPDELLA A LA CABANA DE FILIÀ

Valls que desemboquen a la Vall Fosca

Ruta autoguiada a peu
3 hores / 9.20 km / Dificultat Mitjana

Us proposem un itinerari fàcil, amb cert desnivell, que ens conduirà fins a la cabana de Pastor a Filià. Sortirem del poble de Capdella i resseguirem el riu de Filià passant per antics camps de conreu, camins de pedra seca, camins de pastors, tarteres i pastures de muntanya. Una gran diversitat de paisatges que ens permetran fer un tast del patrimoni cultural i natural de la Vall Fosca gaudint de vistes espectaculars.

3. D’ESTANY GENTO FINS A LA CAMBRA D’AIGÜES

Via verda del Carrilet

Ruta autoguiada a peu
4 hores /13.00 km/ Dificultat Fàcil

Pujarem allà on es troben els llacs i ens convertirem en espectadors d’una vall on es fusiona l’historia amb un paisatge d’alta muntanya meravellós. Recorrent l’antiga via del carrilet, perfectament conservada i, sense gaire dificultat, gaudirem d’un horitzó idíl·lic a les diferents valls que conformen la Vall Fosca; Vall de Riqüerna, de Filià i de Rus.

4. DE LA TORRE DE CAPDELLA A MONT-ROS

Roureda al barranc de les Espones

Ruta autoguiada a peu en bici
2 hores 40 minuts /7.00 km/ Dificultat Fàcil

Us proposem un itinerari circular ideal per fer amb família que connecta els pobles de la Torre de Capdella i Mont-ros. Aquest recorregut ens permetrà conèixer el patrimoni arquitectònic dels pobles i els valors naturals i culturals que els envolten. Ens endinsarem en rouredes, prats de muntanya i boscos de ribera; observarem les empremtes de la pagesia i la mineria tot gaudint dels seus paisatges i la tranquil·litat que s’hi respira

5. CAMÍ A OBEIX I CASTELL-ESTAÓ

La intimitat dels camins antics

See Also

CALA DE LLEDÓ

Ruta autoguiada a peu
3 hores / 6.80 km / Dificultat Fàcil

Bonica i tranquil·la passejada per antics camins de pas de la Vall Fosca, que unien els pobles de mitja alçada, avui molt ben conservats. Sortint del fons de la vall, haurem primer de pujar per més tard tornar a baixar. Entre espessos boscos d’alzines, roures i prats, resseguirem el camí i descobrirem petits tresors i una petja històrica que encara avui és present; ponts romànics, ermites, mines d’urani…

6. DE LA POBLETA DE BELLVEÍ A ANTIST I ESTAVILL

El passat medieval de la vall

Ruta autoguiada a peu
3 hores 40 minuts / 12.75 km / Dificultat Mitjana

Us proposem un itinerari circular que connecta els pobles de la Pobleta de Bellveí, Antist i Estavill. Aquest recorregut ens permetrà descobrir dos dels pobles més desconeguts de la Vall Fosca, gaudint dels paisatges de la carena i de la natura que els envolta. Coneixerem l’entorn del riu Flamisell i l’important paper que va jugar en el desenvolupament econòmic dels pobles de la Vall. Recorrerem una de les rouredes més grans de la Vall Fosca i caminarem per prats de muntanya, zones de matollars i alzinars.

7. VOLTA BTT ESPUI-FA-VALL DE FILIÀ

Els límits alpins de la Vall Fosca

Ruta autoguiada en bici
2 hores 30 minuts / 20.00 km / Dificultat Mitjana

Ruta en BTT per pista fàcil però amb una primera meitat amb pujada considerable i una segona amb baixada constant, a partir del mirador d’Escobets. Gaudirem de fantàstiques vistes de les altes valls subalpines i cims que tanquen el sector de ponent de la Vall Fosca així com dels fons de la Vall des del mirador de la Mare de Déu de Fa.

No t’ho perdis: L’ascens a l’alta muntanya a través del telefèric de la Vall Fosca, que salva els 450 metres de desnivell entre l’embassament de Sallente fins a l’estany Gento a 2.160 m d’altitud.

Veure les ressenyes (0)

Escriu una ressenya

Your email address will not be published.

Un Projecte de Promoció del Territori.
Un Projecte Identitari.

info@naturalocal.net

←Tornar cap amunt