Llegint ara
La Bisbal d’Empordà i el seu entorn

La Bisbal d’Empordà i el seu entorn

La Bisbal d’Empordà està situada a la plana empordanesa, en els últims contraforts septentrionals de les Gavarres, i la travessa el riu Daró, gaudint d’una ubicació i d’unes vistes privilegiades a la plana de l’Empordanet i al conjunt del massís. El castell palau de la Bisbal i el Terracotta Museu són els principals atractius del municipi, sense oblidar els tallers i botigues dels ceramistes. Tot plegat un destí ideal per combinar una bona jornada de ruta i descoberta d’indrets de alt valor cultural i paisagístic.

Esperem que us agradin. Salut, bona ruta

1.RESSEGUINT EL DARÓ

Gavarres La Bisbal d’Empordà

Ruta autoguiada a peu i en bici
58 minuts / 3.50 km / Dificultat Fàcil

Aquest itinerari va resseguint el curs del riu Daró, un curs fluvial mediterrani, que neix al cor de les Gavarres i n’és el més important. El riu, tot i el seu cabal intermitent, allotja una gran riquesa d’espècies animals i vegetal.

2. DE SANT POL A SANTA LLÚCIA

Gavarres La Bisbal d’Empordà

Ruta autoguiada a peu i en bici
2 hores 10 minuts / 8.04 km / Dificultat Mitjana

En aquest itinerari gaudirem d’un ric patrimoni arquitectònic: ermites, masos i fins i tot les restes d’un castell. Resseguint la carena de la Serra dels Perduts tindrem l’oportunitat d’observar gran part del relleu del vessant nord del massís de les Gavarres.

3. ELS POUS DE GLAÇ I LA MARQUETA.

Gavarres La Bisbal d’Empordà

Ruta autoguiada a peu en bici
2 hores 40 minuts /10,20 km / Dificultat Mitjana

Amb la realització d’aquest itinerari gaudirem de patrimoni natural poc comú al massís, com és el cas de la Roureda d’en Ronsard, un pi de mesures monumentals, i bosc de ribera, que ha pogut créixer gràcies al reg constant de la riera de la Marqueta. El punt àlgid serà quan arribem al Puig de les Forques, on tindrem unes vistes privilegiades.

4. EL CASTELL D’EMPORDÀ

Gavarres La Bisbal d’Empordà

See Also


Ruta autoguiada a peu en bici
1 hora 30 min. /4.46 km/ Dificultat Familiar

Aquest itinerari ens dóna a conèixer el bonic nucli de Castell d’Empordà i el seu important patrimoni arquitectònic: l’ermita del Remei i el conjunt de l’antiga fortificació del castell. Pel camí, des del punt culminant del turó de Marenys, gaudirem si el dia és clar, d’una espectacular panoràmica de 360 graus des d’on podrem localitzar els cims i pobles més emblemàtics que ens envolten.

5. CAMÍ DE LA GANGA

Gavarres La Bisbal d’Empordà

Ruta autoguiada a peu, en bici.
2 hores 20 minuts / 7,70 km / Dificultat Fàcil

En aquest recorregut podrem observar diversos elements patrimonials característics del massís de les Gavarres: ponts, masos amb històries esgarrifoses, camins mil·lenaris i vistes amb panoràmiques sorprenents.

El sector que va del coll de la Ganga cap a Fitor, com ens indiquen els topònims de la zona, ha estat històricament un espai conflictiu a causa del seu valor estratègic i se’n conten històries de bandolers, lladres i tot tipus de malfactors. Al llarg de l’itinerari interpretarem les diverses tipologies de vegetació des de les carenes fins als fondals.

La Bisbal d’Empordà és avui un dels centres ceràmics més importants de Catalunya. La importància d’aquesta activitat es reflecteix clarament en el paisatge urbà de la ciutat, caracteritzat per les esveltes siluetes d’antigues xemeneies industrials i per una àrea comercial fortament orientada a la comercialització dels diferents productes ceràmics. Us deixem un enllaç per consultar qui són i què fan alguns dels artesans que treballen a La Bisbal

Veure les ressenyes (0)

Escriu una ressenya

Your email address will not be published.

Un Projecte de Promoció del Territori.
Un Projecte Identitari.

info@naturalocal.net

←Tornar cap amunt