Llegint ara
Escapem-nos pel Ripollès

Escapem-nos pel Ripollès

+1
Veure Galeria

Aquesta setmana us proposem descobrir dos destins que destaquen especialment per la seva bellesa paisatgística, el Parc Natural Capçaleres del Ter i del Freser i Sant Joan de les Abadesses, els dos a la comarca del Ripollès. Gaudireu dels ràpids cursos d’aigua, els circs muntanyosos envoltats de cingles, espectaculars valls, antigues masies i un municipi de gran interès cultural.
Entreu a la web
www.naturalocal.net i trieu la ruta que més us atregui, en bici o a peu i estem segur que la gaudireu. Aquí us en destaquem algunes.
Bona ruta!

1. Volta al puig de Rus

Sant Joan de les Abadesses

RUTA A PEU/EN BICI
DIFICULTAT: FÀCIL
DISTÀNCIA: 6.80 km / DURADA: 2 hores 30 minuts

Ruta circular fàcil que tant podeu fer a peu com en bicicleta, amb trams de pujada tècnics. Comença al pont del Reixac, a tocar del restaurant dels Pagesos, o bé podeu sortir directament de la Casa Rural del Muig, si hi esteu hostejats.

Farem un tomb al puig de Rus de 1.170 m, per copsar ambients forestals de pineda, fageda i roureda, així com gaudir dels cursos d’aigua del torrent de Coll del Pal i el del Muig. Anirem trobant cases i masos que encara mantenen viu el paisatge agro-forestal.

2. Camí Vell de Núria

Parc Natural Capçaleres del Ter i del Freser

RUTA A PEU
DIFICULTAT: DIFICIL
DISTÀNCIA: 7.30 km / DURADA: 4 hores 38 minuts

La ruta del Camí Vell de Queralbs a Núria és potser una de les propostes més atractives, per la varietat d’ambients i paisatges de les quals podem gaudir dins del Parc Natural de Capçaleres del Ter i del Freser.

En aquesta ruta podrem gaudir de boscos de caducifolis i coníferes, tarteres, cingleres, atractius salts d’aigua al riu de Núria, però també de llocs bucòlics com ara l’estany i el Santuari de Núria.

Una proposta 100 % recomanable.

3. Volta al puig de les Tres Creus

Sant Joan de les Abadesses

RUTA A PEU
DIFICULTAT: FAMILIAR
DISTÀNCIA: 3.80 km / DURADA: 1 hora 20 minuts

Una ruta curta i senzilla, on veurem tres grans ambients humits característics del Pirineu: un bosc de ribera, una pineda i una roureda. Descobrirem l’aprofitament d’aigua als molins i la vida als masos. Ideal per fer en família.

4. Ruta dels isards i les marmotes

Parc Natural Capçaleres del Ter i del Freser

RUTA A PEU
DIFICULTAT: FAMILIAR
DISTÀNCIA: 4.20 km / DURADA: 1 hora 30 minuts

Entretinguda volta familiar a 1.900 m d’alçada per la part alta de la vall del Rigat. Gaudirem de les fantàstiques vistes de les valls i dels relleus muntanyosos propers, sent el Puigmal (2.910 m) i les valls del Rigat els més rellevants.

See Also

CALA DE LLEDÓ

Aquest tomb ens permetrà entrar en contacte amb la flora i la fauna característica del llindar del bosc de pi negre, amb els prats subalpins i alpins d’alta muntanya.

Just abans del collet de la Barraques hi trobareu un mirador del massís de la Serra del Montgrony, amb un plafó indicant els cims.

5. La nova Via Verda i el gorg de Malatosca

Sant Joan de les Abadesses

RUTA A PEU / EN BICI
DIFICULTAT: FÁCIL
DISTÀNCIA: 8.50 km / DURADA: 2 hores 30 minuts

Farem un tram de la Via Verda del Ter sortint de Sant Joan de les Abadesses. Entre boscos de ribera i antigues colònies tèxtils arribarem a creuar el riu Ter. La tornada serà per la llera dreta del riu. Prats de conreu, rouredes i masies amb història pròpia ens faran arribar al Gorg de Malatosca, un salt d’aigua de llegenda. Acabarem al poble passant de nou per sobre del riu pel Pont de Vell, sabent una mica més sobre la història de Sant Joan.

Veure les ressenyes (0)

Escriu una ressenya

Your email address will not be published.

Un Projecte de Promoció del Territori.
Un Projecte Identitari.

info@naturalocal.net

←Tornar cap amunt