Llegint ara
Escapada al Ripollès

Escapada al Ripollès

+1
Veure Galeria

Aquesta setmana us proposem descobrir dos destins que destaquen especialment per la seva bellesa paisatgística, el Parc Natural de les Capçaleres del Ter i del Freser i Sant Joan de les Abadesses, els dos a la comarca del Ripollès. Gaudireu dels ràpids cursos d’aigua, els circs muntanyosos envoltats de cingles, espectaculars valls, antigues masies i un municipi de gran interès cultural.
Entreu a la web
www.naturalocal.net i trieu la ruta que més us atregui, en bici o a peu i estem segur que la gaudireu. Aquí us en destaquem algunes.
Bona ruta!

1. Ruta pels Bacs del Covilar fins l’ermita de Sant Antoni

Sant Joan de les Abadesses

RUTA A PEU
DIFICULTAT: Mitjana
DISTÀNCIA: 7.50 km / DURADA: 2 hores 50 minuts

Una ruta circular pels boscos obacs de pins, faigs i roures, on anirem trobant algunes fonts. Arribarem al punt elevat de l’ermita de Sant Antoni des d’on gaudirem de vistes espectaculars sobre serra Cavallera i, si el dia ho permet, fins del Pedraforca.

Farem un tomb al puig de Rus de 1.170 m, per copsar ambients forestals de pineda, fageda i roureda, així com gaudir dels cursos d’aigua del torrent de Coll del Pal i el del Muig. Anirem trobant cases i masos que encara mantenen viu el paisatge agro-forestal.

2. Ruta per pujar fins a Fogonella

Sant Joan de les Abadesses

RUTA A PEU, EN BICI
DIFICULTAT: Mitjana
DISTÀNCIA: 14.00 km / DURADA: 5 hores 30minuts

Aquesta llarga ruta fins al veïnat de Fogonella la podem iniciar a l’aparcament de l’agrobotiga de Sant Antoni de la Miranda, al pont del Reixac, o bé, sortir directament de la casa rural del Reixac.

Per ambients de muntanya mitjana, remuntarem el torrent del Coll del Pal fins als prats de pastura de Fogonella, sota els vessants meridionals de la Serra Cavallera, on gaudirem de vistes de la vall del Ter fins al Collsacabra. De tornada pel camí vell, creuarem una bonica i extensa fageda.

3. Itinerari Torrent i Gorgs de Sta. Llúcia de Puigmal

Sant Joan de les Abadesses

RUTA A PEU
DIFICULTAT: Mitjana
DISTÀNCIA: 7.20 km / DURADA: 3 hores

Bonic itinerari de muntanya mitjana on gaudirem del contrast vegetal entre boscos de tardor com les fagedes i alzinars sempre verds, al solell del Puig de Castelltallat. Pel recorregut anirem creuant torrents que, quan baixa aigua, fan bonics salts i gorgs, fins a arribar al llogaret de l’església romànica de Sta. Llúcia de Puigmal (segle XII). Entorn antigament explotat per l’home però avui cobert de vegetació.

4. Itinerari de Ribes de Freser al Pla d’Erola

Parc Natural de les Capçaleres del Ter i del Freser, Ribes de Freser

RUTA A PEU
DIFICULTAT: Mitjana
DISTÀNCIA: 5.10 km / DURADA: 2 hores

See Also


Aquesta ruta entra dins l’àmbit meridional del Parc Natural de les Capçaleres del Ter i del Freser. És allà on trobem el refugi del pla d’Erola.

Sender lineal sempre ascendent a l’anada. Passarem entre feixes de prats de dall amb vistes als pobles de la vall del Freser. Copsarem el canvi de la vegetació: caducifòlia primer, per boscos de coníferes després.

5. Ruta Circular del Salt del Grill

Parc Natural de les Capçaleres del Ter i del Freser

RUTA A PEU
DIFICULTAT: Fàcil
DISTÀNCIA: 5.10 km / DURADA: 2 hores 30 minuts

Es tracta d’una proposta refrescant i variada, ideal per fer a l’estiu, però que també té el seu encant per fer-la durant la primavera o tardor.
Potser el més destacat són les gogues i salts d’aigua de les gorges del Freser, envoltades de verns, freixes i avellaners, i per descomptat el racó màgic del Salt del Grill. Destaquem també però les pinedes del bosc de Carboner i del bosc del Rei.

Veure les ressenyes (0)

Escriu una ressenya

Your email address will not be published.

Un Projecte de Promoció del Territori.
Un Projecte Identitari.

info@naturalocal.net

←Tornar cap amunt