Llegint ara
Escapem-nos al Prepirineu

Escapem-nos al Prepirineu

Des de Natura Local ens agrada proposar-vos destins on poder realitzar moltes activitats per tal de convertir el dia en una jornada inoblidable

LA POBLA DE SEGUR

Entre la Noguera i el Flamisell

La Pobla de Segur és el segon municipi més important de la comarca del Pallars Jussà. La seva riquesa i forma de vida tenen la base en el comerç i els serveis, així com en la indústria, la pagesia i la ramaderia. Té un clima variat durant tot l’any, tenint en compte que la seva situació és al Prepirineu. Arribar a la Pobla amb el Tren dels Llacs des de Lleida o Balaguer, és gaudir de tota la seva bellesa paisatgística. Visiteu l’antiga fàbrica de Licors Portet de la Pobla de Segur, fundada al 1883, una visita per la història de la tradició de l’elaboració de licors com la ratafia a la població i a tota la zona. Recomanem visitar la serra del Boumort durant l’època de la brama de cérvol queés en aquestes dates.

RUTES A LA POBLA DE SEGUR

1. CONGOST DE COLLEGATS

El congost i els cingles de la vall de Collegats

Ruta autoguiada a peu
2 hores 45 minuts / 9.00 km / Dificultat Mitjana

La ruta del congost de Collegats ens porta per ambients variats a recórrer els llocs més interessants d’aquest espai natural protegit.

Tindrem vistes panoràmiques als rocs de Queralt i a la vall de Collegats, travessarem el barranc de Sant Pere per anar a visitar les ruïnes del monestir de Sant Pere de les Maleses, visitarem la cova de la Serpent i coneixerem la seva interessant llegenda. Podrem observar també diferents varietats de rapinyaires, i ja de tornada a l’àrea de descans de la font de la Figuereta, resseguirem el curs de la Noguera Pallaresa entre parets verticals, pel congost de Collegats.

2. RUTA A SANT MIQUEL DEL PUI

La vall del Flamisell i la roca Foradada

Ruta autoguiada a peu
2 hores 5 minuts / 7.10 km / Mitjana

Interessant ruta pels voltants de la Pobla de Segur que ressegueix la vall del Flamisell entre horts i camps de conreu fins Sant Fructuós, enfilant després en direcció a l’ermita de Sant Miquel, lloc emblemàtic amb vistes espectaculars.

See Also

CALA DE LLEDÓ

La ruta ens aproparà també fins als peus de la roca Foradada, on tindrem oportunitat d’observar un gran nombre de voltors i, ja de tornada, gaudir de vistes panoràmiques a la Pobla de Segur, al pantà de Sant Antoni, als seus peus, i al Montsec d’Ares i de Rúbies amb el congost de Terradets al mig.

3. RUTA DEL CAMÍ DE L’AIGUA

Els rius i l’energia

Ruta autoguiada a peu / en bici 
1 hora 30 minuts/ 6.50 km / Dificultat Familiar

Proposta amb la qual coneixerem de quina manera l’aigua ha marcat la història i l’economia del municipi i de part de la comarca, així com la manera en què pot arribar a condicionar l’entorn natural i urbà.

Seguirem part de la vora dels rius Noguera Pallaresa i Flamisell i entrarem al nucli urbà, descobrint diferents elements, culturals i naturals relacionats amb l’aigua.

Descobreix el Tren dels Llacs

Retrocedeix en el temps amb el Tren Històric i gaudeix d’un viatge inoblidable i nostàlgic a través d’espectaculars paisatges. Un ferrocarril amb estètica antiga que travessa les terres de Lleida fins arribar als emblemàtics llacs del Prepirineu, en plena naturalesa.

Veure les ressenyes (0)

Escriu una ressenya

Your email address will not be published.

Un Projecte de Promoció del Territori.
Un Projecte Identitari.

info@naturalocal.net

←Tornar cap amunt