Llegint ara
Camins entre bruixes i castanyes

Camins entre bruixes i castanyes

El darrer cap de setmana d’octubre, la boira i la tradició fan que sigui el moment idoni per a connectar amb la natura i el més enllà a través de les Festes de les Bruixes que se celebren a molts pobles de Catalunya i de tots els actes i celebracions entorn de les castanyes, tan típiques d’aquesta època.

Us proposem poder combinar un dia de ruta a través de paisatges, que en aquesta època són especialment atractius, amb la visita a pobles on celebren aquestes festes tan màgiques.

Salut i Bona Ruta!

1. Cabrera de Mar

El contrast de la calma al costat de la capital maresmenca

Cabrera de Mar és un municipi situat al centre de la comarca del Maresme, en una petita vall oberta al litoral i fins a la carena a on s’ubica el castell de Burriac, a dalt del seu turó, i el Montcabrer, entre les localitats de Vilassar de Mar i Mataró, ocupant un dels límits del Parc Natural de la Serralada Litoral…La línia de la costa està formada per una platja i un rerepaís immediat relativament pla tradicionalment ocupat per l’activitat hortícola. Per la seva banda, l’interior presenta un relleu accidentat a causa dels primers contraforts de la serra de Sant Mateu, amb predominança del les pinedes de pi blanc i pinyer.

2. Martorell

El nus del Baix Llobregat

Martorell és un municipi situat a la comarca del Baix Llobregat, al principi de la part nord d’aquesta, també coneguda com el Montserratí, a la confluència de l’aiguabarreig del riu Anoia amb el Llobregat, allà on aquest últim s’estreny superant el petit congost que formen els últims contraforts de les Muntanyes de l’Ordal i del turó de les Forques, indret que constitueix també el límit amb el Vallès Occidental. El terme ocupa principalment part de la plana fluvial del riu Llobregat i part de la l’Anoia, profusament urbanitzades pel nucli urbà i la zona industrial, i s’enfila lleugerament pel sud pels contraforts dels sistema muntanyós de les Muntanyes de l’Ordal, fins a la carena de la serra de l’Ataix, on trobem els vestigis dels castells de Rosanes i de Rocafort.

3. Viladrau

Viladrau

Viladrau és un municipi muntanyenc de la comarca d’Osona situat entre el vessant del cim del Matagalls i de Sant Segimon del massís del Montseny i el sud de les Guilleries, ocupant a banda i banda les conques dels cursos de la riera Major i de les Corts fins als confins amb Sant Sadurní d’Osomort i Espinelves. Viladrau va ser una de les poblacions més perseguides de Catalunya pel fenomen de la bruixeria i pel bandolerisme, ja que hi va néixer en Serrallonga. De la passada maledicció n’han fet virtut i, actualment, és un dels eixos emblemàtics culturals del poble.

See Also


A Viladrau se celebra La Fira de la Castanya, l’últim cap de setmana d’octubre, i el Ball de les Bruixes de la nit del dia 31 d’octubre a l’1 de novembre, diada de Tots Sants.

El Ball de Bruixes és una teatralització al carrer per recordar les catorze dones del poble que van ser penjades entre el 1618 i el 1622, acusades d’haver provocat terribles inundacions. Un jutge intenta aturar-les, acusant-les d’haver fet el mal, però el dimoni el fa fora. Només sant Martí de Tours, patró de Viladrau, pot dissoldre el sàbat en presentar-se i declarar haver plantat la Santa Creu al cim de Matagalls, la qual obliga a fer marxar a totes les forces del mal.

4. Els Hostalets de Pierola

Hostals al camí ral

Els Hostalets de Pierola és un municipi situat a l’est de la comarca de l’Anoia, al límit ja amb el riu Llobregat i la part nord de la comarca del Baix Llobregat, a prop de la zona de transició del riu Anoia abans d’entrar a la comarca de l’Alt Penedès. El terme, de configuració més aviat allargassada, es solcat per les rieres de Pierola i Claret, que baixen decidides de nord-oest a sud-est, separades per la serra del Ginebre i altres petites carenes que en formen l’eix vertebral, que s’enfilen sobretot a la part més nord-oest del municipi, formant els primers contraforts de l’espai natural protegit de la serra de Roques Blanques…

5. Bescanó

Vulcanisme, aigua i molta història

Bescanó està situat a la riba dreta del riu Ter i ocupa part dels contraforts orientals de les Guilleries. Té integrats els nuclis de població de l’Estanyol, Montfullà i Vilanna, conformant un entorn rural i forestal amb caràcter mediterrani…

Veure les ressenyes (0)

Escriu una ressenya

Your email address will not be published.

Un Projecte de Promoció del Territori.
Un Projecte Identitari.

info@naturalocal.net

←Tornar cap amunt