Llegint ara
Tremp, paisatges espectaculars a mig camí entre els Pirineus i la plana de Lleida

Tremp, paisatges espectaculars a mig camí entre els Pirineus i la plana de Lleida

Si vols escapar-te al Pallars de Jussà has de visitar Tremp. La ciutat en si, ja ofereix parcs com El Pinell i el Parc de Flors Sirera, que són ideals per a fer una bona caminada gaudint de la seva naturalesa urbana. Però a més a més, al seu voltant trobaràs paisatges espectaculars com les serres de Montsec, el Boumort, Montllobar i de Sant Gervàs, que permeten el desenvolupament d’activitats relacionades amb l’ecoturisme. Et proposem aquest ventall de rutes on podreu gaudir de valent gaudint d’un paisatge únic.
Salut i bona ruta!

1.VILAMITJANA-SERRA DELS NERETS

Tremp

RUTA A PEU
DIFICULTAT: Mitjana
DISTÀNCIA: 5.90 km / DURADA: 1 hora 52 minuts

Petits tresors del Pallars Jussà
Ruta a tocar del poble de Vilamitjana que ens portarà a descobrir algunes petites joies amb misteri de la conca de Tremp.

Coneixerem la curiositat de la petjada de Botzop, amb discreció i paciència podrem gaudir de la colònia d’abellerols més important del Pallars Jussà i visitarem les restes de la pedrera del clot de les Moles, d’origen misteriós.

2. PASSEJADA NATURALISTA PER TREMP

Tremp

RUTA A PEU
DIFICULTAT: Familiar
DISTÀNCIA: 3,41 km / DURADA: 1 hora 15 minuts

Natura urbana
Dins de Tremp gaudirem d’un recorregut on podrem conèixer la fauna i la flora que conviuen amb les persones, cotxes i cases. Orenetes, falciots i cigonyes no només sobrevolen el cel sinó que també nien als llocs més transitats del nucli urbà. Alguns mamífers, com els esquirols i les rates cellardes, aprofiten els arbres dels parcs i la vegetació dels barrancs per alimentar-se i refugiar-se.

3. RUTES GEOPARC. GURP-SANTA ENGRÀCIA

Tremp

See Also


RUTA A PEU
DIFICULTAT: Difícil
DISTÀNCIA: 9.79 km / DURADA: 5 hores

De les balmes de Gurp a les cingleres de Santa Engràcia
El tímid Gurp s’amaga sota les cingleres; altrament, la desinhibida Santa Engràcia s’exposa sobre del penyal i rep l’embat dels vents del nord. Els calorosos capvespres d’estiu, mentre el sol encara torra els “llangardaixos” (malnom dels habitants de Santa Engràcia), els “bubons” a Gurp gaudeixen de l’ombra de la serra. Però és a l’hivern quan el sol escalfa l’agosarada encimbellada davant la mirada gelosa del prudent llogarret.

4. FONTS I BARRANCS DE SAPEIRA

Tremp

RUTA A PEU
DIFICULTAT: Mitjana
DISTÀNCIA: 6.40 km / DURADA: 2 hores 45 minuts

Sapeira, la talaia de la vall
Aquesta ruta circular pels voltants de Sapeira ens descobreix els trets més característics de la vall de la Terreta i la serra de Sant Gervàs: altiplans conreats entre barrancs, fonts i rouredes, tot plegat envoltat d’unes magnífiques vistes cap a les serres de Sant Gervàs i Castellet que tanquen la vall.

5. EXCURSIÓ D’ALÇADA PER ESPLUGA DE SERRA

Tremp

RUTA A PEU
DIFICULTAT: Difícil
DISTÀNCIA: 12.20 km / DURADA: 5 hores 10 minuts

Trescant per la serra de Castellet
Sortint d’Espluga de Serra us proposem enfilar-nos al seu darrere, damunt la serra de Castellet, i fer tota la seva carena fins al coll de Caramell, per on baixarem a Castellet. Gaudireu d’unes vistes excepcionals tant del vessant ribagorçà com del Pallarès, de bonics retalls de fagedes i de la proximitat del vol de grans rapinyaires. Això sí, el terreny de pujada i baixada serà dur, no complicat però sí exigent.

Veure les ressenyes (0)

Escriu una ressenya

Your email address will not be published.

Un Projecte de Promoció del Territori.
Un Projecte Identitari.

info@naturalocal.net

←Tornar cap amunt