Llegint ara
Enamorats dels camins de Ronda, sobretot en aquesta època

Enamorats dels camins de Ronda, sobretot en aquesta època

A Natura Local ens agraden molt els camins de ronda, tant pel seguiment del traçat, com pel seu potencial com escenari respecte els elements i valors del patrimoni natural i cultural que alberguen. Ara estem al millor temp per a fer aquest recorreguts.
Aquesta setmana us proposem una selecció de rutes per gaudir d’una bona passejada per aquests camins tan peculiars i bonics ,que en aquesta època, sobretot, podreu fer en un clima ideal i sense les massificacions que sovint trobem a l’estiu.

Salut i Bona Ruta!

1.CAMÍ DE RONDA – EL FAR

Roses

Ruta autoguiada a peu
45 minuts / 2.80 km / Familiar

Curt itinerari per un tram del camí de ronda que ressegueix l’abrupte litoral de la Costa Brava entre Blanes i Portbou. El camí va ser creat amb la finalitat de comunicar les poblacions costaneres. Durant el recorregut tindrem a un costat, el verd dels pins, a l’altre, el blau del mar. Fer aquesta passejada és una magnífica manera de descobrir petites cales, penya-segats, platges amb encant i altres espais del nostre litoral que no ens podem perdre.

2. CAMÍ DE RONDA A MONTJOI

Roses

Ruta autoguiada a peu
2 hores / 4.40 km/ Dificultat Fàcil

Aquest tram del camí de ronda recorre l’estret corriol arran de la línia de costa entre l’Almadrava i la cala Montjoi. Passem per penya-segats, roques escarpades, cales solitàries, vegetació de pineda i brolla mediterrània.

És una ruta per caminar i inspirar-se, amb trams assolellats i trams a l’ombra. Ideal per refrescar-se a l’estiu o per respirar calma i tranquil·litat a l’hivern. No us deixeu enganyar, les pujades i baixades a les cales demanaran estar més en forma del que pensem.

3. CAMÍ DE RONDA DE L’ESCALA

Parc Natural del Montgrí, Illes Medes i Baix Ter

Ruta autoguiada a peu
2 hores 22 minuts/8.30 km / Dificultat Mitjana

La ruta del camí de ronda de l’Escala és una variada i atractiva proposta que recorre el litoral de la costa brava al terme municipal de l’Escala i amb les muntanyes del Pirineu com a teló de fons.

Aquesta ruta ens permetrà visitar i observar hàbitats i paisatges singulars. Petits illots, penya-segats, dunes litorals i continentals, petites cales i platges espectaculars, un paisatge modelat per la natura i la mà de l’home que manté un atractiu especial.

4. CAMÍ DE RONDA LLORET-BLANES

Lloret de Mar

Ruta autoguiada a peu
3 hores 40 minuts /9.30 km/ Dificultat Mitjana

La ruta del Camí de Ronda de Lloret a Blanes és un bon aperitiu per conèixer la Costa Brava, a on trobareu jardins botànics, petites cales d’aigües cristal·lines i grans penya-segats, llàstima que alguns trams estiguin en excés urbanitzats.

5. CAMÍ DE RONDA DE TAMARIU A LLAFRANC

Gavarres Palafrugell

Ruta autoguiada a peu
3 hores 20 minuts / 10.70 km / Dificultat Mitjana

Ruta circular que ens permet descobrir des de cales poc concorregudes fins el conjunt monumental de Sant Sebastià, un dels punts més emblemàtics de la Costa Brava. Pel camí veurem les empremtes que han deixat les diferents civilitzacions, així com també afloraments geològics de gran interès.

6. EL CAMÍ DE RONDA DE S’AGARÓ

Gavarres Castell-Platja d’Aro

Ruta autoguiada a peu
1 hora 35 minuts / 6.14 km / Dificultat Fàcil

A més dels seus valors arquitectònics i paisatgístics, el camí de ronda és un aparador privilegiat del patrimoni geològic de la Costa Brava. La geologia d’aquest tram de costa, unida a la facilitat d’accés, fan d’aquest passeig un veritable museu a l’aire lliure que permet descobrir una rica varietat de roques, estructures i formes de relleu.

See Also


Aquest recorregut compta amb el guardó de qualitat turística Itinerari Blau (Senderos Azules http://senderosazules.org/), el qual permet la connexió entre les platges de Sant Pol i Sa Conca, ambdues qualificades amb el distintiu de Bandera Blava, a més del seu destacable interès geològic.

Paral·lel al camí de ronda hi transcorre l’itinerari de la Via Brava de Platja d’Aro, el qual està senyalitzat i abalisat des de Setmana Santa fins a mitjans d’octubre i permet que els nedadors experimentats puguin gaudir i explorar el litoral des del mar de forma segura. Aquest itinerari marí, la Via Brava de Platja d’Aro, comença a la platja del Racó i arriba a la cala Sa Conca i té una longitud de 2 km. Per a més informació consulteu: http://costabrava.viesbraves.com.

Us convidem a fer aquest viatge singular que us durà de les profunditats de la terra a la vora del mar.

7. CAMÍ DE RONDA DE LLAFRANC, CALELLA I BOSCOS DE CAP ROIG

Gavarres Palafrugell

Ruta autoguiada a peu
3 hores/ 10.00 km / Dificultat Fàcil

Itinerari circular que ressegueix el camí de ronda sortint de Llafranc, passant per Calella i arribant al Golfet. El retorn al punt de partida, per l’interior, ens descobreix el mosaic agrícola i forestal de l’espai boscós de cap Roig, un retall de Costa Brava atípic salvat del procés urbanitzador.

8. CAMÍ DE RONDA DE SANT POL

Sant Pol

Ruta autoguiada a peu
1 hora 20 minuts/ 2.40 km / Dificultat Fàcil

Aquest encantador recorregut vora el mar, ens acosta a la platja de Sant Pol pel camí de ronda (GR-92), tot travessant una pineda litoral força ben conservada.

És l’essència de la ‘‘Costa Brava’’, on l’extrem del massís d’Ardenya-Cadiretes cau literalment damunt el mar en forma de penya-segats i es trenca a trossets formant agosarats esculls. Allà on arriben els torrents de la serra, petites i encisadores cales, protegides entre roques i alzines, ens ofereixen racons de somni.

Veure les ressenyes (0)

Escriu una ressenya

Your email address will not be published.

Un Projecte de Promoció del Territori.
Un Projecte Identitari.

info@naturalocal.net

←Tornar cap amunt