Llegint ara
5 rutes per les faldes i contraforts del Montnegre i el Corredor

5 rutes per les faldes i contraforts del Montnegre i el Corredor

Sant Vicenç de Montalt
Arenys de Munt
Sant Iscle de Vallalta
Camí de la Vallalta +1
Veure Galeria
Sant Vicenç de Montalt

Us proposem una selecció d’itineraris a tocar del Montnegre i el Corredor, una carena de muntanyes encarades al mar, amb la plana del Maresme entremig, indret ideal per a les passejades hivernals. És en els mesos mes freds quan la proximitat al litoral ens permet temperatures més benignes. I el microclima del vessant maresmenc n’és un bon company.
Ens hi acompanyes?

1. Cim del Montalt

Sant Vicenç de Montalt

Aquesta ruta a peu pel terme municipal de Sant Vicenç del Montalt, transcorre entre pins, alzines i alzines sureres. Coneixerem les rieres de Canyadell i Torrembó, descobrirem la història de la roca de la Ferradura, pujarem al cim del Montalt (596 m), des d’on podrem gaudir d’una àmplia vista del litoral i de la Serralada Prelitoral. Ja de baixada, passarem pels pins d’en Pera i per la font del Xiprer.

2. Voltant la capçalera de Sobirans

Arenys de Munt

L’itinerari envolta la conca de la riera de Sobirans per la seva capçalera, tot recorrent fonts, masies i un espai forestal de gran riquesa ecològica i paisatgística, on podem trobar diversitat d’hàbitats.

La conca de la riera de Sobirans, la que tantes alegries i tantes penes ha portat als seus habitants, ens mostra aquí el bressol del seu naixement i la història que els seus boscos amaguen. Llegint els punts d’interès que recull aquesta ruta, coneixereu mots endèmics dels habitants d’Arenys i del Maresme.

3. Pla de Forcs per la serra

Sant Iscle de Vallalta

Petita incursió al Montnegre, fins al límit superior del terme de Sant Iscle, que va del pla de les Bruixes fins al pla de Forcs passant pel coll de Senís. Itinerari primer de pujada constant, després planegem per una carena i acabarem amb tot baixada fins a la tornada.

Gaudirem de vistes al massís del Montseny i a les valls properes així com als cims del Montnegre. Envoltats de densos boscos d’alzines sureres, trobarem un indret on els neolítics van fer gravats rupestres en unes roques. Al final, passarem per l’indret màgic de les dones d’Aigua, sota can Oller.

4. Camí de la Vallalta

Sant Pol de Mar

La ruta s’emmarca entre el mar i els turons que fan de contrafort al Montnegre, punt on la franja que va de la costa a la Serralada Litoral es fa estreta. És a Sant Pol on les ondulacions del terreny arriben fins gairebé arran de mar.

See Also


A l’itinerari cap a la Vallalta trobem petits turons i petites valls amb grans tresors amagats. Els boscos que veurem presenten una vegetació o una altra segons la seva orientació, les maduixeres estaran florides ja sigui tardor, primavera o hivern. I, com si d’antics amagatalls es tractés, les mines de xampinyons ens descobriran curioses construccions fetes a força del pic i la pala dels agricultors de la zona.

5. Pujada a la Creu de Canet

Sant Iscle de Vallalta

Aquest itinerari no és dur si ens prenem la pujada amb molta calma. Al llarg del recorregut passarem per diferents formacions boscoses que es van alternant capritxosament. Un cop a dalt, arribem a una esponerosa pineda de pi pinyer que puja per la banda litoral. A la creu de Canet, gaudirem de les vistes sobre Canet i Sant Pol de Mar. Al nord, el Montnegre, on podrem veure la diferència entre els arbres de fulla caduca i els fulla verda persistent. Més enllà, el Montseny. Descanseu i respireu profundament!

Veure les ressenyes (0)

Escriu una ressenya

Your email address will not be published.

Un Projecte de Promoció del Territori.
Un Projecte Identitari.

info@naturalocal.net

←Tornar cap amunt