Llegint ara
4 rutes de rodalies: sortint i a tocar dels vells nuclis

4 rutes de rodalies: sortint i a tocar dels vells nuclis

Hostalric
La Cadira del Bisbe de Premià de Dalt Premià de Dalt (Maresme)
Ruta de la pedra de Girona
Gualba +1
Veure Galeria
Hostalric

Us hem seleccionat 5 passejades de les que se surt del mateix poble. I no només se surt del mateix poble, sinó que ens hi passejarem. Aquestes propostes que us hem seleccionat, en són perfectes

Ens agrada anar a caminar, sí. Lluny de grans proeses, a tot estirar potser aspirem amb prou vehemència a gaudir de la tonificació física i de l’evasió mental que ens aporta el perdre’ns de tant en tant per camins i corriols, tot aprenent del nostre entorn i paisatge natural. Però també ens agrada el paisatge urbà, sobretot quan aquest ens aporta lectures de la història i del bagatge patrimonial que tota comunitat ha anat acumulant a través del temps.
Véns?

1. Volta al castell d’Hostalric

Hostalric (Selva)

Hostalric ha estat un punt de gran interès històric donada la ubicació geogràfica. Per sort avui dia encara trobem vestigis d’aquella època medieval, com són els 600 metres de muralla i les 8 torres de vigilància en peu. Algunes d’elles visitables i amb un gran poder de visió sobre el territori que ocupa, ens ajuden a raonar sobre quines eren les avantatges de comptar amb aquella localització privilegiada.

La ruta que rodeja el castell, s’inicia a prop d’un antic molí que es pot visitar si es contacta prèviament amb l’ajuntament. És molt interessant ja que es pot visualitzar part del cos intern, a part d’una gran exposició de fotos amb explicacions sobre la seva història.

Al recorregut pel defora observarem gran nombre d’espècies vegetals. Moltes apareixen gràcies a la proximitat amb el curs del Tordera, un espai idoni on afinar l’oïda per escoltar els innumerables cants dels ocells, com el rossinyol bord, el pit-roig, les mallerengues, la merla i molts d’altres que viuen en aquest ambient tan diversificat entre el bosc de ribera, els camps de conreu i el bosc mediterrani.

La segona meitat de l’itinerari ens permet visualitzar un paisatge que ens deixarà meravellats. Es podrà resseguir amb els ulls les muntanyes del Montnegre i el Montseny des d’un punt de vista únic.

2. La Cadira del Bisbe de Premià de Dalt

Premià de Dalt (Maresme)

Aquesta ruta familiar surt del Museu de Premià de Dalt i, de camí cap al poblat ibèric de la Cadira del Bisbe, coneixerem una mica la història de Premià de Dalt a través d’algunes edificacions emblemàtiques com Can Batalla, Can Franquesa, Can Tay i Can Coromina, entre d’altres.

Sortirem una estona del nucli urbà recorrent zones obagues de la Serralada Litoral seguint un canal d’aigua i creuant alguns ponts. Coneixerem la vegetació de la zona a través del camí del Serviol com a fil conductor, fins arribar al poblat ibèric de la Cadira del Bisbe. Després d’un breu repàs històric, tornarem fins al Museu de Premià de Dalt pels encantadors carrerons estrets del centre històric de la vila.

3. Ruta de la pedra de Girona

Girona (Gironès)

El recorregut, fregant el barri vell de Girona, segueix l’antic camí de la Ferradura i ens introdueix en el coneixement de l’anomenada pedra de Girona, coneixent alguns aspectes relatius a la seva composició i formació, ara fa milions d’anys. Alhora, mostra els antics espais d’explotació d’on s’extreia i evidencia la seva omnipresència en l’arquitectura patrimonial gironina, a més d’oferir unes vistes extraordinàries sobre la ciutat.

See Also


El nom pedra de Girona prové del fet que aquest material es troba i s’ha explotat des d’antic a la rodalia de Girona. Es tracta d’una roca sedimentària calcària, l’origen de la qual se situa en el dipòsit de carbonats i restes d’organismes format en un mar tropical poc profund que fa 50 milions d’anys cobria aquesta zona. És una roca d’un color blanc grisós i blavós amb un alt contingut en fòssils, entre els quals destaquen els anomenats nummulits.

4. Itinerari al pantà de Cal Gat

Sant Joan de les Abadesses (Ripollès)

Itinerari fàcil però un pèl llarg, per la vora del Ter fins al pantà de Cal Gat i tornar. Primer per corriols obacs i després tornant seguint la Via Verda de la Ruta del Ferro i el Carbó.

Gaudirem del paisatge de la vall i serres properes fins al cim del Taga; de masos i conreus a les planes al·luvials; rescloses i canals; de boscos de ribera i entorns humits amb elevat valor natural.

Veure les ressenyes (0)

Escriu una ressenya

Your email address will not be published.

Un Projecte de Promoció del Territori.
Un Projecte Identitari.

info@naturalocal.net

←Tornar cap amunt