Llegint ara
Rutes costaneres a la Costa Brava del Baix Empordà

Rutes costaneres a la Costa Brava del Baix Empordà

+1
Veure Galeria

Des de la plataforma Natura Local us hem seleccionat cinc itineraris costaners pel Baix Empordà que combinen el trencament de les onades amb els turons i vessants propers a la costa. Un mar i muntanya de camins!
Ara és un bon moment per anar a amarar-se de mar i provar de fer itineraris costaners. I la millor manera de fer-ho és caminant-hi pels vells camins, ara pel mig dels pins i les alzines, ara seguint trams dels camins de ronda, aquests vells traçats que permeten resseguir la mateixa línia de la costa, llepant solitaris racons i cales o passant pel fil dels penya-segats, entre la ufanosa i amable flaire dels pins i la carícia de la brisa salada de la mar.

1. Blau, Rosa i Verd

Sant Feliu de Guíxols

Aquest itinerari divers, on podrem descobrir els principals valors paisatgístics que defineixen el massís de l’Ardenya a tocar de Sant Feliu, caminem primer a l’ombra del bosc per passar en un tres i no res a la vora del mar, saltant per damunt dels còdols i enfilar-nos pels penya-segats fins al fantàstic mirador de Sant Elm. Baixarem arran de camí de ronda per tornar a Sant Feliu tot passant per alguns miradors.

2. Ruta per Cala Rovira

Platja d’Aro (Baix Empordà)

Breu itinerari que partint del Cavall Bernat, a l’extrem de Platja d’Aro, discorre seguint el camí de ronda vers el nord, passant per cales d’una bellesa paisatgística excepcional. Seguim un petit tram del camí de ronda, que, saltant de cala en cala per petits túnels, ens farà flairar de bon a prop la brisa del mar. De tornada, passarem per les restes de la vil·la romana del Pla de Palol, una antiga i rica explotació agrària que ens demostra que, ja fa segles, els humans van triar aquestes contrades per viure-hi gràcies a les seves condicions excepcionals.

3. De ronda fins a cala Estreta

Palamós(Baix Empordà)
Aquest llarg itinerari circular va per la línia de costa i torna per l’interior. Ens permet conèixer els principals valors paisatgístics del nord del litoral Palamosí. Un bocí de serralada litoral on trobarem penya-segats i esculls arran de mar, boscos de fulla persistent, cales i ambients de platja quasi verges. De tornada per l’interior, un mosaic agrícola que n’augmenta la biodiversitat. Tot això acompanyat d’un patrimoni arquitectònic i de racons íntims que val la pena conservar.

4. Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter

L’Estartit (Baix Empordà)

See Also


Aquest itinerari us proposa recórrer còmodament els espais d’interès ecològic del litoral del Baix Ter. La ruta transcorre pràcticament en la seva totalitat a dins dels límits del Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter. Aquest itinerari ens portarà a conèixer la biodiversitat de racons com l’antic curs del riu Ter, les closes de Tamariu, la Pletera i els seus petits habitants (els fartets), zones de dunes, aiguamolls, i la gola del Ter al final del recorregut.

5. Ruta a cala Ferriol

L’Estartit (Baix Empordà)

Aquest itinerari ens permetrà visitar gran part de la muntanya Gran a l’anada del recorregut i conèixer tres boniques cales de la banda nord de l’Estartit. Caminarem entre pinedes de pi blanc i garrigars i coneixerem la seva fauna i flora. Gaudirem de la tranquil·litat de cales d’aigües calmades i cristal·lines mentre coneixem algunes curiositats geològiques i naturals d’aquesta part del Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter.

Veure les ressenyes (0)

Escriu una ressenya

Your email address will not be published.

Un Projecte de Promoció del Territori.
Un Projecte Identitari.

info@naturalocal.net

←Tornar cap amunt