Llegint ara
Nova Ruta-Joc dels Molins i de Sant Roc

Nova Ruta-Joc dels Molins i de Sant Roc

Com ja sabeu, darrerament estem creant noves rutes més participatives, on, a més a més del camí i la descoberta del seu entorn, afegim petits jocs divulgatius per aprendre, tot jugant, de tot allò d’interès que anem trobant durant l’itinerari. Trobareu faristols amb textos molt interessants i també unes xapes col·locades als arbres que haureu d’escanejar amb el telèfon per poder veure vídeos, imatges i respondre unes preguntes que us faran fruir més de l’experiència i fer molt més amè el camí.

Per poder fer la Ruta-Joc ens desplaçarem fins a Calldetenes on l’App ens indicarà el punt d’inici. Durant el camí descobrirem la història farinera de Calldetenes a través dels seus molins i camps de conreu i prendrem consciència de la sostenibilitat d’aquests models de producció alimentària. Passejarem sota arbredes molt fresques al costat del torrent de Sant Martí, per camps de conreu plens de colors i vida, i acabarem ascendint a l’ermita de Sant Marc per veure la Plana de Vic des d’un altre punt de vista.

Molins plens d’història i camps plens de futur.

Tota una història agrícola s’estén per una ruta plana, fàcil, fresca i plena de molins, càrcabes, cadiretes, recs, basses i fonts sempre amb cartells que ens explicaran les històries i curiositats de cada punt. Caminarem a la vora del Torrent de Sant Martí i del Torrent de la Sauleda per trobar fins a 16 punts d’interès, sempre envoltats per grans arbres com verns, freixes, pollancres, nogueres o saücs, que ens proporcionaran bona ombra en els dies més calorosos. El Molí de la Calvaria, del s. XI, havia acollit un museu temàtic. A més, cada estiu s’hi celebra la Festa del Batre, on s’hi mostra com treballaven el camp, com es feia un paller i com molien el gra.

Passat un terç de la ruta deixem el fresc torrent per entrar a espais més oberts, camps de conreu de blat o farratge que antigament aportaven el material als molins. Entre camp i camp travessarem petites illes de boscos on predomina el roure martinenc i l’alzina. Veurem masies com la d’Altarriba, amb xiprers, avets, alzines, cedres, pins i roures. A la Casa Nova de la Sauleda hi veurem pollancres i un gran salze. A L’Aymerich, trobarem un gran roure martinenc a l’entrada.

Després dels camps, anirem guanyarem alçada fins a trobar-nos a la Serra de Sant Marc, coronada per l’ermita homònima, i que ens ofereix unes vistes panoràmiques excel·lents de la Plana de Vic. Tot baixant la serra trepitjarem les característiques margues blaves d’Osona on podrem trobar fòssils marins i veure molta avifauna sobrevolant-nos (xoriguers, aligots, abellerols, estornells, tudons…). Acabarem la ruta entrant de nou a Calldetenes i tornant al punt d’inici.

Et recomanem l’App de Natura Local per fer aquesta ruta guiada i interpretada.

Veure les ressenyes (0)

Escriu una ressenya

Your email address will not be published.

Un Projecte de Promoció del Territori.
Un Projecte Identitari.

info@naturalocal.net

←Tornar cap amunt