Llegint ara
Redescobrint la comarca

Redescobrint la comarca

Avui hem rebut la bona notícia de la fi del confinament comarcal a partir d’aquest proper dilluns. Mentrestant, per aquest cap de setmana, us proposem una selecció de rutes i indrets arreu de Catalunya. Si la vostra comarca no hi apareix podeu trobar-ne d’altres a través de la web o l’App.

A BARCELONA

RUTA MEGALÍTICA A LA SERRALADA DEL MARESME
Cabrils, A peu

Roques i racons màgics.
Des d’un dels camins que pugen cap a la carena arrenca aquesta màgica i megalítica ruta que té com a decorat de fons el Mediterrani i les serralades interiors.“Els nostres avantpassats van escollir els paratges més espectaculars del parc de la Serralada Litoral com a escenari per al descans etern”, amb aquesta definició el diari el Periódico caracteritza els indrets per on passa aquesta ruta.

RUTA PEL MONTNEGRE CARENER
Sant Celoni, A peu

On el Montnegre no és tan negre
Amb aquest itinerari sortirem del llunyà nucli de Sant Martí de Montnegre i arribarem a les parts més altes del conjunt muntanyó del Montnegre, on podrem passejar, al costat de la mediterrània, per un ambient de muntanya mitjana humida. Veurem també l’empremta de l’ésser humà: com aquest ha modificat el paisatge vegetal plantant diversos tipus d’arbre, diferents als originals, i també com s’hi ha establit per viure-hi, ja des d’època medieval i fins a l’actualitat. Aquesta ruta coincideix amb el SL-C 103, senyalitzat i interpretat per la Diputació de BCN. Xarxa de Parcs Naturals.

A GIRONA

PASSEJADA PER L’ARDENYA PREHISTÒRICA
Gavarres Llagostera, A peu

L’Ardenya primitiva
El recorregut d’aquest assequible itinerari, amb un traçat en forma de vuit, ens porta a resseguir alguns dels elements amb més història del municipi. Menhirs, paradòlmens i dòlmens ens explicaran els orígens del poblament en aquesta zona, a més del castell de Montagut i les restes d’alguns dels masos més importants del passat de Llagostera.

PUIG DE LENA – CINGLES DE SANT ROC
Sant Martí de Llémena, A peu

Cingles, el domini de la vall
Itinerari que ens permet recórrer el cingle de Sant Roc, situat a cavall de les comarques del Gironès i de la Selva. Des del poble de Sant Martí de Llémena ens dirigim a l’ermita de Sant Roc de la Barroca a través de la imponent cinglera, amb una aturada opcional al puig de Santa Lena, des d’on es poden contemplar unes magnífiques vistes del Far i el Collsacabra. Durant tot el recorregut, podem identificar els principals relleus muntanyosos de la vall: la serra de Finestres, Rocacorba, el cingle de Rocafesa o el volcà de la Banya del Boc.

A TARRAGONA

CAMINADA PEL PANTÀ FINS A DUESAIGÜES I TORNAR
Riudecanyes, A peu / En bici

Terres de secà inundades pel pantà
Us portem a conèixer les magnífiques terres del Baix Camp. Del municipi de Riudecanyes vorejarem el pantà que irriga gran part de les terres de la comarca i passejarem entre boscos de majestuosos pins plens de vida i de sons i descobrirem el cultiu típic d’aquestes terres. Passejarem pel municipi de Duesaigües, trobant relíquies de temps passats.

ELS TEIXOS DEL MARTURI
Roquetes, A peu

See Also


Entre boscos i miradors al Parc Natural dels Ports
Aquesta ruta per la part alta del Parc Natural dels Ports us portarà per ambients diversos. Recorrereu el vessant sud de la mola del Boix entre pinedes de pi roig i pi negral (pinassa). A més, trobareu miradors espectaculars sobre el delta de l’Ebre i el Mont Caro. També podreu veure, a les parts més altres i exposades al vent, arbres “bandera” (arbres amb la capçada inclinada pel vent). Visitareu els teixos del Marturi i, amb una mica de sort, podreu observar espècies com l’àguila daurada, el voltar i la cabra salvatge.

A LLEIDA

RUTA DE LES PEDRERES
Espais Naturals de Ponent Preixana, A peu / En Bici

Espai natural dels Secans de Belianes-Preixana
Us proposem una ruta que us sorprendrà gratament, tant per l’amplitud dels paisatges i la riquesa en fauna i flora, com pel seu patrimoni etnològic. Destaquem de la ruta la quantitat d’aus que podreu veure, sobretot si la feu a la primavera o estiu, i també les barraques de pedra seca i les antigues pedreres.

ROCA DEL CORB I SANT HONORAT
Peramola, A peu

Voltant la mola de Sant Honorat
Voltant la Roca del Corb i Sant Honorat. Aquesta ruta ens portarà a conèixer unes curioses formacions rocoses, capritx de l’erosió. Visitarem contruccions sota les baumes, memòria d’un passat agrícola no massa llunyà, i podrem gaudir de les vistes d’un dels paissatges més atractius del prepirineu català.

Veure les ressenyes (0)

Escriu una ressenya

Your email address will not be published.

Un Projecte de Promoció del Territori.
Un Projecte Identitari.

info@naturalocal.net

←Tornar cap amunt