Llegint ara
Redescobrim el territori

Redescobrim el territori

La vall entre el Garraf i l’Ordal

Begues és un municipi situat al sud-oest de la comarca del Baix Llobregat, al límit amb l’Alt Penedès i el Garraf, enlairat respecte el delta i la gran plana que forma l’eix central del riu Llobregat al seu pas per la comarca. El terme ocupa la capçalera de la vall i un bon tram de la riera de Begues, que separa els massissos de l’Ordal i del Garraf, i estenent-se per gran part d’aquest últim, on es toca ja amb els termes garrafencs de Sitges i Olivella. Seguint la vall de Begues, aquesta entra al terme d’Olesa de Bonesvalls, el primer de l’Alt Penedès venint per aquesta banda.

Voltant la Clota i La Desfeta
A peu
Itinerari per començar gaudint de les grans vistes que arrenca de la plana direcció est-sud-est per acabar passejant entre camps i patrimoni arquitectònic rural dins la plana de mas Trabal i la Clota.

Al limit de la Plana Nord
A peu / En bici
Un mosaic de camps de cereals, vinya i arbres fruiters acosten la plana agrícola a la muntanya, emboscada de pi blanc al sector oriental i d’alzinar amb garriga a l’occidental.

Volta al Turó de Can Pasqual
A peu
Aquest breu i plàcid itinerari que recorrerem en menys d’una hora ens permet un ràpid cop d’ull als principals elements que conformen l’actual paisatge de l’entorn immediat del nucli de Begues

Entre la plana del Ter i les Gavarres

Celrà és un municipi situat al nord-est de la comarca del Gironès, ocupant al nord del terme una part de la plana del Ter, precisament anomenat pla de Celrà, un cop passat Girona i el breu congost que el riu forma entre el pas de les Gavarres i la muntanya dels Sant Metges o de Sant Julià. Els terrenys que formen la plana de Celrà limiten amb el riu Ter i amb el terme de Bordils, però cap al sud el territori celranenc s’enfila Gavarres endins fins pràcticament la muntanya de Sant Miquel i la zona del santuari dels Àngels, rieres de Palagret i de Mavalls amunt, amb les seves ramificacions i torrents secundaris.

Les Mines del Nen Jesús
A peu
Aquest itinerari ens descobreix l’aprofitament intens que a començaments del segle passat s’havia fet de les muntanyes de Celrà per extreure mineral de ferro.

L’Illa dels Salzes i L’Antic Camp d’Aviació de Celrá
A peu / En Bici
Aquesta ruta discorre per la plana del Ter i ens descobreix des de la frondositat dels boscos de ribera fins a les restes del camp d’aviació republicà que es va construir per la Guerra Civil.

Pujada al Castell de Sant Miguel
A peu / En bici
Itinerari que ens mena al castell de Sant Miquel tot travessant els diversos tipus de bosc mediterrani que caracteritzen les Gavarres: pinedes, alzinars suredes, castanyedes…

Entre la Noguera i el Flamisell

La Pobla de Segur és el segon municipi més important de la comarca del Pallars Jussà. La seva riquesa i forma de vida tenen la base en el comerç i els serveis, així com en la indústria, la pagesia i la ramaderia. Té un clima variat durant tot l’any, tenint en compte que la seva situació és al Prepirineu.

Ruta del Camí del L’Aigua
A peu / En bici
Proposta amb la qual coneixerem de quina manera l’aigua ha marcat la història i l’economia del municipi i de part de la comarca, així com la manera en què pot arribar a condicionar l’entorn natural i urbà.

Ruta a Sant Miquel del Pui
A peu
Interessant ruta pels voltants de la Pobla de Segur que ressegueix la vall del Flamisell entre horts i camps de conreu fins Sant Fructuós, enfilant després en direcció a l’ermita de Sant Miquel, lloc emblemàtic amb vistes espectaculars.

Congost de Collegats
A peu
La ruta del congost de Collegats ens porta per ambients variats a recórrer els llocs més interessants d’aquest espai natural protegit.

La vall interior camí del Priorat

Riudecols és un municipi situat a la zona interior de la comarca del Baix Camp, a la zona de transició entre la plana litoral i la zona boscosa i muntanyosa gairebé limítrof amb el Priorat. El terme s’estén a banda i banda dels vessants propers de la riera de Riudecols i del barranc de les Irles, així com del curs del barranc del Mas d’en Cabrer i el de les Valls, formant la riera de les Voltes, que travessa una part del terme entre el nord i l’est dels seus límits. El territori municipal envolta tot aquest sistema de valls amb el punt culminant al cim de Puigcerver, a 834 m d’altitud.

Itinerari Saludable
A peu / En bici
Senzilla ruta circular amb poc desnivell que ens portarà per un paisatge agroforestal entre masos, cultius d’avellana, olivera i ametlla.

Ermita de Puigserver
A peu – En bici
Sortida exigent, recomanada per bicicleta de muntanya, on ens enfilem fins a la capçalera del barranc de les Valls per gaudir d’unes impressionants vistes fins al mar i d’un paisatge privilegiat.

Ponts del Mas d’en Vall
A peu
Aquesta ruta circular et portarà per camins que no tothom recorda, entre pins, alzines i alguns cultius oblidats. Ambient mediterrani i de secà amb vistes al Camp de Tarragona des de l’alçada.

Veure les ressenyes (0)

Escriu una ressenya

Your email address will not be published.

Un Projecte de Promoció del Territori.
Un Projecte Identitari.

info@naturalocal.net

←Tornar cap amunt