Llegint ara
Fotografia la natura amb el teu mòbil

Fotografia la natura amb el teu mòbil

En aquest temps quan val la pena sortir a gaudir i fotografiar la natura, si fas les fotos amb el teu mòbil val la pena seguir els consells que Manuel Portillo ens dóna al seu bloc.

1. No facis zoom digital per apropar un rostre o un objecte, amb la majoria de mòbils només aconseguiràs pixelizar la imatge perdent qualitat. És molt millor que t’acostis tu a l’escena i la foto serà més nítida i amb més detall.

2. Quan fotografies paisatges amb aigua observa els reflexos que se solen produir i que creen imatges abstractes i simetries que dotaran d’interès a les teves imatges.
3. No tinguis por de fotografiar contra el sol o contra il·luminacions molt fortes. Pots obtenir precioses siluetes de persones, roques o arbres.
4. Juga amb les ombres i les llums. Les llums molt fortes i dures donen molt de joc amb les ombres que produeixen, especialment quan el sol està molt baix o el paviment té textures atractives.
Observa aquestes llums i aquestes ombres, practica i fes fotos tractant de ressaltar aquests aspectes. Intenta que les ombres siguin realment fosques, que no quedin clares.

5. No oblidis la regles de composició. La càmera del telèfon mòbil no deixa de ser una càmera que serveix per fer fotografies, com totes les altres càmeres. Activa la quadrícula a la cambra del teu mòbil pot ser-te d’utilitat per aplicar aquestes regles de composició.
6. No facis servir els efectes o filtres que té el teu mòbil. Dispara sempre en mode normal i guarda així la foto original. Aplica després a aquesta foto original els filtres o efectes que vulguis, ja siguin els que porta el mòbil o els que disposis amb alguna app d’edició de fotos. Una vegada que obtinguis l’efecte que vols, guarda la imatge sense eliminar l’original i així sempre podràs provar altres filtres.

7. Descarrega’t un parell d’apps de edició de fotos per al teu mòbil. El control manual de la càmera et permetrà fer algunes cosetes, com triar el punt d’enfocament i ajustar la brillantor, però, si el teu mòbil no és de gamma alta, el més probable és que no et permeti un control total i manual de l’exposició. Per a això necessitaràs descarregar alguna aplicació.
Les bones són de pagament i una de les millors i més intuïtives és Càmera FV-5 amb la qual controlaràs el mòbil com si fos una càmera professional. Et permet fer enforquillades d’exposició, ajustar l’equilibri de blancs, programar time lapses, guardar les preses en PNG sense pèrdua i en raw DNG que podràs editar amb molta més qualitat a l’ordinador.

Recorda que si etiquetes les teves millors fotos amb #naturalocal pots optar a menció al nostre perfil d’Instagram

Inspira’t amb els millors fotògrafs de natura.

Us recomanem aquest article on, des de la subjectivitat que distingueix l’art, ens presenten alguns dels més reconeguts fotògrafs de la natura.

Veure les ressenyes (0)

Escriu una ressenya

Your email address will not be published.

Un Projecte de Promoció del Territori.
Un Projecte Identitari.

info@naturalocal.net

←Tornar cap amunt