Llegint ara
Passejar entre vinyes, visitar cellers… se us acut un pla millor?

Passejar entre vinyes, visitar cellers… se us acut un pla millor?

+1
Veure Galeria

S’acosta un llarg cap de setmana i us volem proposem una activitat que ens permetrà caminar entre vinyes en la millor època de l’any per fer-ho i poder conèixer i visitar alguns cellers de projectes vinícoles prou interessants i, qui sap, acabar fent un tastet 😉

1. Camí de les vinyes

MASQUEFA (ANOIA)

RUTA A PEU
DIFICULTAT: FÀCIL
DISTÀNCIA: 6.20 km / DURADA: 2 hores

Aquest breu i planer itinerari, ens permet fer-nos una idea bastant aproximada dels elements que conformen el territori i el paisatge de l’entorn més proper de Masquefa. Partint de la nova trama urbana de la població, l’anomenat barri Nou, ens endinsem per un paisatge agroforestal i per les plàcides vinyes que manté el municipi, amb noves activitats enoturístiques que s’hi relacionen directament.

2. La serra dels Xops i la font de les Canyes

AVINYONET DEL PENEDÈS (ALT PENEDÈS)

RUTA A PEU O EN BICICLETA
DIFICULTAT: FÀCIL
DISTÀNCIA: 10 km / DURADA: 3 hores

Itinerari circular que, sortint de la joia de Sant Sebastià dels Gorgs, ens duu a resseguir el paisatge agroforestal i de vinyes del pla del Penedès just a tocar ja dels primers relleus de les serres litorals, a través de la discreta serra dels Xops fins a Cantallops. A la tornada, des d’Avinyó Nou, podrem donar un cop d’ull a l’interessant jaciment ibèric de la Font de la Canya, i a Sant Pere d’Avinyó, antic centre espiritual de la contrada.

3. La Via Augusta i la riera de Santa Fe

SANTA FE DEL PENEDÈS (ALT PENEDÈS)

RUTA A PEU
DIFICULTAT: FÀCIL
DISTÀNCIA: 5,99 KM / DURADA: 1 hores 43 minuts

La ruta de La Via Augusta i la riera de Santa Fe del Penedès ens proposa una entretinguda i agradable excursió entre vinyes, passejant per camins fàcils i tranquils amb vista a l’impressionant massís de Montserrat. No us perdeu l’espectacle del verd intens de les vinyes a la primavera ni tampoc la bellesa d’aquest entorn a la tardor, quan les tonalitats ocres i vermelloses pinten el paisatge amb mil colors. Destaquem el contrast dels camps de conreu amb la vegetació rica exuberant que acompanya els cursos de torrents i rieres.

4. Passejant fins a l’Arcada

OLESA DE BONESVALLS (ALT PENEDÈS)

See Also


RUTA A PEU
DIFICULTAT: FÀCIL
DISTÀNCIA: 7,70 km / DURADA: 2 hores 30 minuts

Aquesta excursió còmode, principalment per pista, ens portarà pel fondo de la riera d’Oleseta, entre les serres de Cúpol a llevant i de les Planes a ponent, vorejats del paisatge dur i aspre que ofereix el relleu càrstic.
Veurem construccions de l’home per aprofitar els recursos del medi, sempre propers a la llera del torrent, fins a arribar a un racó, exponent d’aquest modelatge erosiu: el pont de l’Arcada.

5. Pel Batlliu de Sort

SORT (PALLARS SOBIRÀ)

RUTA A PEU
DIFICULTAT: DIFÍCIL
DISTÀNCIA: 4.00 km / DURADA: 3 hora 45 minuts

Fantàstic itinerari que volta el Batlliu de Sort per camins de bast, empedrats i vorejats de murs de pedra seca. Veurem com l’home s’adaptava al medi, no fa tant de temps. Resseguirem els principals pobles del vessant solell de la vall, penjats a sobre de Sort, Gaudirem de la seva arquitectura i les seves espectaculars vistes. A més tindrem ocasió de visitar un dels museus de papallones més importants d’Europa i passejar per pobles de pel·lícula.

Veure les ressenyes (0)

Escriu una ressenya

Your email address will not be published.

Un Projecte de Promoció del Territori.
Un Projecte Identitari.

info@naturalocal.net

←Tornar cap amunt