Llegint ara
Consells per a fotografiar la natura

Consells per a fotografiar la natura

Un paisatge verd, una muntanya, la fauna més variada… la natura és bella i la podem capturar en un instant per a tota la vida. Només cal una càmera de fotos i una mica d’imaginació per tal de fotografiar la natura amb èxit.

Et donem alguns consells per tal de d’aprofitar al màxim la teva càmera quan estiguis d’escapada rural en algun indret de Catalunya. Esperem que aconsegueixis unes imatges de pel·lícula!

1. La profunditat de camp

Parlem de l’amplitud de la zona on està enfocada una fotografia. Aquest paràmetre depèn de l’obertura de l’objectiu i de la mida del sensor o del format de la pel·lícula. Normalment, en el cas de fotografia de paisatge busquem lamàxima profunditat de camp per tal de que tota la composició estigui enfocada, tant les parts d’un paisatge més allunyades com les més properes. En canvi, per a fer fotografies d’animals o primers plans de flors o plantes, convé tenir poca profunditat de camp per tal d’aïllar el subjecte del fons.

2. La llum

No hi ha una llum ni unes condicions climàtiques ideals per a fer fotografies de paisatge, sempre depèn del que volem expressar en aquella fotografia i dels gustos personals. De tota manera, aviat veurem que la llum del migdia d’un dia amb molt de sol no és ideal per aconseguir les millors imatges, de fet les millors s’aconsegueixen a l’alba o, fins i tot, a la nit.

3. La composició

Quan comencem a fer fotografies, moltes vegades tenim la tendència a situar els objectes al centre de la imatge i això fa que les fotografies siguin poc dinàmiques. Els fotògrafs més experimentats composen les seves imatges situant els objectes lleugerament desplaçats del centre. Ho pots provar, i veuràs com les teves fotografies milloren molt!

4. L’equip

Si teniu intenció de fer fotografia de paisatge de forma més seriosa, és important portar un equip adequat que inclou un trípode i una càmera amb controls manuals, tenint en compte, però, que el pes també és un factor important si anem d’excursió per la muntanya.

See Also


Tens molta més informació sobre la fotografia de natura al blog de la Societat Catalana de Fotògrafs de Natura. A més, pots allotjar-te en cases rurals amb tallers de fotografia i passar-ho molt bé.

Font: Marta Burgués

Veure les ressenyes (0)

Escriu una ressenya

Your email address will not be published.

Un Projecte de Promoció del Territori.
Un Projecte Identitari.

info@naturalocal.net

←Tornar cap amunt