Llegint ara
Colors que enamoren

Colors que enamoren

+1
Veure Galeria

Encara hi sou a temps, (respectant les limitacions vigents) de poder gaudir de l’espectacle únic que ens regala la natura en aquestes dates. Us proposem 5 destins on, especialment, la bellesa cromàtica dels seus boscos us enlluernarà

Davant la massificació que hem observat els darrers mesos en alguns destins, diguem-ne, més populars, des de Natura Local, preocupats per aquest tema, us seguim recordant que entrant a la web www.naturalocal.net podeu triar entre més de 600 rutes per tot el territori.

Salut i bona ruta a tots i totes!

Què es pot fer aquests dies a la muntanya?

Des del dia 30 d’octubre i durant els propers 15 dies:
1. Durant els caps de setmana no es pot entrar ni sortir del municipi des de les 6h de divendres fins a les 6h del dilluns
2. Es poden fer excursions el cap de setmana, sempre que aquestes siguin dins del teu municipi o municipis termeners. Durant la setmana es podran fer dins de Catalunya
3. Es poden fer excursions en grup dins el municipi i municipis termeners amb grups estables i seguint els protocols anti Covid

1. Sant Nazari i la Grevolosa

Sant Pere de Torelló

RUTA A PEU
DIFICULTAT: FAMILIAR
DISTÀNCIA: 4,20 KM / DURADA: 1 hora 30 minuts

Aquesta petita excursió familiar, tot i la pujada de la primera part, no és gens difícil de fer i es pot gaudir sense presses. Ens endinsarem en un bosc humit de muntanya mitjana. Descobrirem tot un seguit de vells i bells arbres caducifolis, de verds frescals i bonics colors de tardor, per culminar arribant al domini dels grans faigs, màxims exponents d’aquesta vegetació atlàntica, sobre els terrenys calcaris de la cubeta osonenca.

2. Ruta de la molsa a Vilallonga de Ter

Parc Natural Capçaleres del Ter i del Freser

RUTA A PEU
DIFICULTAT: FÀCIL
DISTÀNCIA: 6,20 KM / DURADA: 2 hores 30 minuts

Aquest tomb per una petita obaga del riu Ter a Vilallonga de Ter, és un agradable passeig sota un bosc caducifoli, esquitxat de petits prats d’herba i camps de pastura. Copsarem la diferència entre els prats de muntanya i els del fons de vall de la vora el Ter. Ens acostarem als nuclis d’Abella i la Roca de Pelanca on gaudir de vistes de la vall i serres properes del voltant de Camprodon.

3. Volta al Puig de Rus

Sant Joan de les Abadesses

RUTA A PEU I EN BICI
DIFICULTAT: FÀCIL
DISTÀNCIA: 6,80 km / DURADA: 2 hores 30 minuts

See Also


Ruta circular fàcil que tant podeu fer a peu com en bicicleta, amb trams de pujada tècnics. Comença al pont del Reixac, a tocar del restaurant dels Pagesos, o bé podeu sortir directament de la Casa Rural del Muig, si hi esteu hostejats.
Farem un tomb al puig de Rus de 1.170 m, per copsar ambients forestals de pineda, fageda i roureda, així com gaudir dels cursos d’aigua del torrent de Coll del Pal i el del Muig. Anirem trobant cases i masos que encara mantenen viu el paisatge agro-forestal.
La tardor és un moment màgic per a fer-la.

4. Ruta al Salt del Mir

Santa Maria de Besora

RUTA A PEU I EN BICI
DIFICULTAT: MITJANA
DISTÀNCIA: 9,70 km / DURADA: 1 hora 40 minuts

Al bell mig de l’espai natural de les Serres Milany-Santa Magdalena i Puigsacalm-Bellmunt, us proposem aquesta ruta entre Santa Maria de Besora i la Serra de Bellmunt per descobrir un bonic salt d’aigua aprofitat per tres molins fariners envoltats en un ambient de fageda. Masos i veïnats dispersos on les pastures s’alternen amb rouredes i alzinars. Al llarg del recorregut diferents finestres ens obren vistes a les serres properes. Tot i poder fer-se a peu, és prou llarga com que el nostre mitjà triat hagi estat la bicicleta.

5. Ruta al Pont de Malafogassa

Vilanova de Sau

RUTA A PEU
DIFICULTAT: FÀCIL
DISTÀNCIA: 7,50 km / DURADA: 3 hores

L’itinerari del Pont de Malafogassa és un recorregut agradable que va de Vilanova de Sau fins al Pont de Malafogassa. Creuarem diversos torrents fins a arribar a la Riera Major i gaudir de la seva llera des de dalt el pont.
El bosc ens acompanya al llarg de tot el camí i veurem com la proximitat als torrents fa variar la composició d’arbres. Si parem l’oïda escoltarem el cant de molts ocells que viuen al voltant d’aquests ambients.

Veure les ressenyes (0)

Escriu una ressenya

Your email address will not be published.

Un Projecte de Promoció del Territori.
Un Projecte Identitari.

info@naturalocal.net

←Tornar cap amunt